شرایط طلاق از طرف زن ✔️ +【بررسی 4 شریط لازم برای طلاق】

باید به این موضوع توجه داشته باشید که در قانون و عرف جامعه ما، حق طلاق به مرد سپرده شده است. در واقع قانون مدنی در ماده 1133 به صراحت اعلام می دارد که مرد می تواند هر زمان که اراده کرد زن را طلاق بدهد؛ اما در این خصوص لازم است ذکر شود که مرد پیش از طلاق باید تمامی حقوق مالی زن از جمله مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و موارد دیگر را در اختیار او قرار دهد؛ اما نباید چنین تصور شود که زن تحت هیچ شرایطی نمی تواند برای طلاق پیش قدم شود. زن نیز می تواند با در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند درخواست خود مبنی بر طلاق را به محاکم قضایی ارائه داده و برای آن پیش قدم شود. در این مقاله سعی داریم شرایط طلاق از طرف زن را مورد بررسی قرار دهیم و به سوالات شما در این خصوص پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
طلاق از طرف زن به چه صورت انجام می شود؟
پیش از اینکه در خصوص شرایط طلاق از طرف زن صحبت کنیم باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که در قانون و شرع حق طلاق با مرد است و این مرد می باشد که هر زمان که اراده کرد می تواند بدون دلیل زن را طلاق بدهد. البته این اقدام در گرو این است که مرد پیش از این تمامی حقوق مالی زن را به او پرداخت کرده باشد. مهم ترین حقوق مالی زن در قانون مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و… است.
این موضوع را در نظر داشته باشید که زن نیز می تواند در شرایطی خاص برای طلاق پیش قدم باشد؛ اما نکته ای که لازم است در خصوص طلاق از طرف زن این موضوع ذکر شود که زن برخلاف مرد برای طلاق نیاز به دلایل محکمه پسند دارد. در واقع زن در زمان ارائه دادخواست طلاق لازم است دلیل محکمه پسند را نیز ذکر نماید. دقت داشته باشید که زن لازم است بتواند در دادگاه این دلیل را برای قاضی پرونده به اثبات برساند و او را مجاب به حکم طلاق نماید.
در قانون اشاره شده است که زن در صورت عسر و حرج می تواند برای طلاق پیش قدم شود. در واقع سریع ترین راه برای طلاق از طرف زن اثبات عسر و حرج در دادگاه است. ممکن است در مسیر زندگی مشترک زن با مشکلات و مشقت های بسیاری رو به رو شود. گاهی حجم این مشکلات به حدی است که ادامه زندگی مشترک را برای او سخت کرده و او را با نوعی بن بست رو به رو می کند. در این صورت است که از نظر حقوقی اعلام می شود زن در زندگی خود با عسر و حرج رو به رو شده است.
در واقع طلاق یک روند قانونی است و چه طلاق از طرف مرد باشد و چه از طرف زن، لازم است روند قانونی مربوط به آن توسط زوجین به طور کامل رعایت شود. این روند قانونی شامل رفتن به جلسات مشاوره، تنظیم دادخواست طلاق، حضور در جلسات دادگاه، دریافت حکم عدم امکان سازش و… می باشد. در قانون جدید طلاق از طرف زن لازم است در ابتدا زن در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه حضور پیدا کرده و دادخواست مربوطه را تکمیل نماید تا پرونده برای بررسی به دادگاه خانواده ارسال شود.
یکی از شرایط طلاق از طرف زن این است که زن لازم است در زمان تنظیم دادخواست، دلایلی را در فرم مربوطه برای رسیدگی در دادگاه ارائه دهد. زوجه می بایست قادر به اثبات دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن باشد. اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد لازم است زن دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه داده و آن ها را در محاکم قضایی به اثبات برساند. در این صورت است که دادگاه رای طلاق را صادر خواهد کرد و در این شرایط دیگر نیازی به رضایت مرد برای طلاق نیست.

شرایط طلاق از طرف زن
اشاره داشتیم که یکی از شرایط طلاق از سوی زن این است که زوجه می بایست دلایل محکمه پسندی را در اختیار داشته باشد تا با استفاده از آن ها بتواند بروز عسر و حرج در زندگی را به اثبات رسانده و به سبب آن برای طلاق اقدام نماید. در واقع لازم است زندگی زن به گونه ای در ازدواج با مرد پیش برود که برای او سختی هایی جدی به همراه داشته باشد تا به این شکل زن بتواند در دادگاه عسر و حرج خود را به اثبات برساند و قاضی را متقاعد سازد که ادامه زندگی مشترک برای او به طور کامل غیر ممکن است.
از جمله مهم ترین شرایط مورد نیاز برای طلاق از طرف زن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
عسر و حرج: در واقع عسر و حرج همان طور که در بالا نیز به آن اشاره نمودیم از مهم ترین شرایط طلاق از طرف زن است. عسر و حرج زمانی اتفاق می افتد که زن در زندگی مشترک با مشکلات و سختی هایی جدی رو به رو شود. باید اشاره داشته باشیم که قانون مدنی در ماده 1130 به مقوله عسر و حرج پرداخته شده است. در این ماده قانونی اشاره شده است که اگر زن بتواند عسر و حرج خود را به اثبات برساند می تواند حتی بدون رضایت مرد نیز برای گرفتن طلاق اقدامات لازم را به انجام برساند.
غیبت شوهر به مدت چهار سال متوالی: در قانون مدنی در ماده 1129 آن اشاره شده است که اگر مرد به مدت چهار سال متوالی بالای سر زندگی حضور نداشته باشد و به نوعی مفقود الاثر باشد، این امکان در اختیار زن قرار می گیرد تا درخواست طلاق بدهد. بر اساس ماده 1023 قانون مدنی حاکم می تواند طلاق زن را از شوهر بگیرد. البته لازم به ذکر است که اثبات این شرط در دادگاه قدری پیچیده است و لازم می باشد در این مسیر از بهترین وکیل طلاق در تهران استفاده کنید
شروط دوازده گانه ضمن عقدنامه: در واقع باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که در عقدنامه شروط دوازده گانه ای ذکر شده است که مرد می تواند آن ها را به امضا برساند. در صورتی که مرد این شروط را در زمان نکاح پذیرفته باشد، زن می تواند با توجه به نقض یکی از این شروط در دادگاه درخواست طلاق بدهد. علاوه بر این طبق قانون زوجین می توانند هر گونه شرط دیگری را نیز به این شروط اضافه کنند که البته این شروط نیز لازم الاجرا می باشد.
البته لازم است این موضوع نیز شرح داده شود که این شروط نباید مخالف با قوانین و عقد باشد. برای مثال زن می تواند در عقدنامه شرط کند که اگر مرد برای مدت زمان مشخصی به او نفقه پرداخت نکند و یا اینکه اگر مرد به جان او سوء قصد نماید و یا اینکه هر شرط دیگری، زن می تواند برای گرفتن طلاق با در نظر گرفتن همین شروط اقدامات لازم را به انجام برساند. البته لازم است در صورت بروز نقض این شروط در زمان زندگی مشترک، زن با حضور در دادگاه این موضوعات را به اثبات برساند.
مرد حق وکالت در طلاق را به زن داده باشد: در قانون مدنی حق طلاق برای مرد در نظر گرفته شده است. مرد می تواند این حق را از طریق وکالت در طلاق نیز در اختیار زن قرار دهد. در صورتی که زن حق وکالت در طلاق داشته باشد می تواند حتی بدون رضایت شوهر برای گرفتن طلاق اقدام نماید. البته باید در این خصوص نیز این نکته را یادآوری کنیم که در صورت دارا بودن وکالت در طلاق، زن می تواند حتی بدون در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند برای طلاق نیز خود را مطلقه کند.

نکات مهم در خصوص شرایط طلاق از طرف زن
اشاره داشتیم که شرایط طلاق از طرف زن شامل آن دسته از مواردی می شود که عسر و ححرج زن را به اثبات رسانده و برای دادگاه نوعی دلیل محکمه پسند به شمار آید. البته باید در نظر داشته باشیم که برخی از نکات در این خصوص وجود دارد که به زن در گرفتن طلاق کمک می کند. در ادامه به بیان برخی از نکات درباره شرایط طلاق به درخواست زن اشاره خواهیم داشت:
دقت داشته باشیم که در زمان تنظیم دادخواست برای طلاق از طرف زن، لازم است دلیل محکمه پسندی نیز برای این درخواست ذکر شود. همواره زوجه برای اثبات این دلیل در دادگاه لازم است مدارک و مستنداتی نیز در اختیار داشته باشد. چرا که اگر زن نتواند با استفاده از این مدارک و مستندات دلایل محکمه پسند خود را به اثبات برساند، تمام هزینه هایی که در این خصوص انجام داده است بر باد خواهد رفت بدون اینکه نتیجه مطلوبی حاصل شود.
زن نمی تواند یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن را ضمن دادخواست طلاق ذکر نماید. بلکه لازم است زن این دلایل ذکر شده را در مراحل رسیدگی به پرونده طلاق از طرف زن به اثبات برساند.
زن برای اینکه بتواند شرایط طلاق از طرف زن را در دادگاه به اثبات برساند کار بسیار سختی دارد. چرا که در قانون حق طلاق به مرد سپرده شده است و خیلی دشوار است که قاضی بدون رضایت مرد به طلاق دادن زن راضی شود؛ بنابراین زن می تواند برای اثبات دلایل محکمه پسند و اثبات عسر و حرج خود در دادگاه از یک وکیل با تجربه و خبره در این زمینه کمک بگیرد تا نتایج مطلوب حاصل شود.
ممکن است زن ملزم باشد هزینه ای را به عنوان حق الوکاله در اختیار وکیل قرار دهد؛ اما باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که اثبات دلایل محکمه پسند بدون اینکه وکیلی در اختیار داشته باشید امری دشوار است و ممکن است با شکست رو به رو شوید. از این رو، عدم استفاده از وکیل در این مسیر می تواند خسارت های بزرگ تری را به دنبال داشته باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، مشاوره حقوقی با وکیل در زمینه طلاق از طرف زن به آن ها این امکان را می دهد تا دلایل شان به دقت از سوی وکیل مورد بررسی قرار بگیرد تا اگر دلیل مورد نظر محکمه پسند نباشد و زن نتواند با استناد به آن برای طلاق پیش قدم شود، هزینه ای را بیهوده برای دادرسی پرداخت نکنند.

قانون جدید طلاق از طرف زن
باید در نظر داشته باشید که پیش از این هیچ گونه تشریفاتی پیش از تقدیم دادخواست طلاق از طرف زن وجود نداشت. در واقع زوجه تنها به دلیل در اختیار داشتن شرایط ظلاق از طرف زن می توانست دادخواست خود را برای بررسی به محاکم قضایی تقدیم نماید؛ اما بر اساس قانون جدید طلاق از طرف زن لازم است پیش از تنظیم دادخواست طلاق، در جلسات مشاوره خانواده حضور پیدا کند و سپس برای ثبت درخواست خود در مراجع قضایی اقدامات لازم را به انجام برساند.
برای دریافت مشاوره پیش از طلاق لزم است زن در ابتدا در سامانه تصمیم نام نویسی کرده و در این سایت از یکی از مراکز مشاوره وقت بگیرد. در این صورت است که او می تواند چند جلسه مشاوره دریافت نماید و اگر چنانچه بر روی تصمیم خود بود، برای تنظیم دادخواست اقدامات لازم را به انجام برساند. دقت داشته باشید که در قانون جدید به زن این امکان داده شده است تا در جلسات مشاوره از یک مشاور زن بهره مند شده و خواسته های روانشناسی خود را با او مطرح نماید.
طلاق از طرف زن چقدر طول میکشد؟
اکنون که در خصوص شرایط طلاق از طرف زن اطلاعات جامعی به دست آوریم لازم است به این سوال پاسخ دهیم که مدت زمان رسیدگی به پرونده های طلاق از طرف زن چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در ابتدا زن ملزم است در جلسات مشاوره حضور پیدا کند. پس از طی نمودن جلسات مشاوره چنانچه مایل به ادامه روند مربوط به طلاق است، باید دادخواست طلاق از طرف زن تنظیم شده تا رسیدگی به پرونده در دادگاه خانواده انجام شود و رای در نهایت صادر گردد.
در صورتی که یکی از طرفین به رای صادر شده از سوی دادگاه بدوی اعتراض داشته باشد، پرونده طلاق از طرف زن به دادگاه تجدید نظر می رود. در صورتی که پس از بررسی های صورت گرفته رای دادگاه تجدید نظر نیز صادر شود و باز هم یکی از زوجین به آن اعتراض داشته باشد، پرونده برای بررسی های بیشتر به دیوان عالی کشور می رود. دقت داشته باشید که تمامی این مراحل می تواند مدت زمان زیادی را به خود اختصاص دهد و در واقع نمی توان زمان مشخصی را برای طلاق از طرف زن در نظر گرفت.
نکته ای که می توان به صراحت در خصوص مدت زمان طلاق از طرف زن بیان نمود این است که این نوع از طلاق در مقایسه با سایر انواع طلاق به زمان بیشتری نیاز دارد و در صورتی که به رای صادر شده از دادگاه های بدوی، تجدید نظر و دیوان عالی کشور اعتراض شود، بر این مدت افزوده خواهد شد؛ اما می توان به صورت تقریبی گفت که طلاق از طرف زن در صورت اعتراض طرفین تقریبا یک سال طول می کشد و در صورت استخدام وکیل می توان این زمان را کاهش داد.
اثبات دلایل محکمه پسند در دادگاه خانواده کاری دشوار است و بسیار زمان بر می باشد. باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که در طلاق از طرف زن در صورتی که از یک وکیل استفاده کنید می توانید این زمان را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. در واقع وکیل با پیچ و خم های مسیر و نحوه اثبات دلایل زن آشنایی کامل دارد و می تواند رسیدگی به پرونده را با سهولت بیشتری انجام دهد. به همین دلیل اگر به دنبال این هستید که در کمترین زمان به نتایج دلخواه خود دست پیدا کنید بهتر است تا از یک وکیل مجرب استفاده نمایید.

لزوم مراجعه به وکیل برای اقدام برای طلاق از طرف زن
دقت داشته باشید که اقدام برای طلاق از طرف زن نیازمند دانش حقوقی کافی است. چرا که حق طلاق در قانون به مرد سپرده شده است و زن برای اینکه بتواند جهت طلاق اقدام نماید باید دلایل محکمه پسندی را در اختیار داشته باشد. اثبات این دلایل در دادگاه معمولا با پیچیدگی هایی همراه است و همین موضوع سبب شده است تا استخدام یک وکیل معتبر و کاربلد الزامی به نظر برسد. در واقع با اتکا به یک وکیل با تجربه و کاربلد در زمینه دعاوی طلاق و مهریه می تواند به شما در کسب پیروزی کمک کند.
همواره می توانید از یک وکیل خبره در زمینه پرونده های طلاق برای تنظیم دادخواست، اثبات دلایل محکمه پسند، ارائه دفاعیات لازم در دادگاه، مطالبه مهریه، جمع آوری مدارک و مستندات مربوط به پرونده و مشاوره حقوقی استفاده کنید. در واقع وکیل به واسطه سال ها تجربه ای که در این مسیر به دست آورده است قادر می باشد تا مطلوب ترین و موثر ترین راهکار را برای عبور از مشکلات و رسیدن به اهداف تعیین شده در اختیار شما قرار می دهد. با بهترین وکیل خانواده در تهران می توان طلاق را با سهولت بیشتری به انجام رساند.

کلام آخر
از اینکه تا پایان مقاله در کنار ما بودید از شما تشکر می کنیم. در این مقاله تلاش کردیم تا شرایط طلاق از طرف زن را مورد بررسی قرار دهیم تا به این شکل اطلاعات شما در این خصوص افزایش پیدا کند. در ابتدا به بیان دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن پرداختیم و ذکر نمودیم که لازم است با ارائه این دلایل عسر و حرج زن در محاکم قضایی به اثبات برسد. پس از آن قانون جدید طلاق از طرف زن را مورد بررسی قرار دادیم و در پایان نیز به سراغ مدت زمان طلاق از طرف زن رفتیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که تجربیات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه با مخاطبان برترین وکلا به اشتراک بگذارید.