مسائل حقوقی

مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن + نحوه اثبات✔️

گاهی در خرید و فروش مسکن شاهد این هستیم که افراد اقدام به رفتارهای مجرمانه کرده و به این شکل با فریب و تقلب سعی در انجام این معاملات می‌کنند. کلاهبرداری در زمینه املاک ممکن است به روش‌های مختلفی انجام شود که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به جعل اسناد، ارائه توصیفات غیر واقعی از ملک و مواردی از این جنس اشاره کرد. دقت داشته باشید که کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته و او را با عواقب ناگواری روبرو کند. در این مقاله سعی داریم شما را با مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن آشنا کنیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

منظور از کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن چیست؟

اگر بخواهیم اطلاعات جامعی را در خصوص مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن در اختیار شما قرار دهیم، جا دارد تا در ابتدا جرم کلاهبرداری را مرور کرده و به تعریف قانونی آن بپردازیم. به طور کلی کلاهبرداری را می‌توان عملی متقلبانه و حیله‌گرانه دانست که فرد مجرم با استفاده از این روش‌ها سعی می‌کند مال دیگری یا منافع او را برباید و تصاحب کند. در قانون مجازات اسلامی به کلاهبرداری پرداخته شده و این عمل مجرمانه را مستوجب دریافت مجازات‌های سنگین برشمرده است.

منظور از کلاهبرداری در زمینه املاک این است که فرد سعی می‌کند با رفتارهای متقلبانه، ملک دیگری را از دسترس او خارج کرده و به آن تصاحب پیدا کند. علاوه بر این فرد می‌تواند با رفتارهای فریبکارانه به منافعی که از ملک فرد مقابل وجود دارد نیز دست پیدا کرده و آن را از آن خود کند. در صورتی که فرد مالکیتی بر ملک مورد نظر نداشته و برای فروش آن به روش‌های متقلبانه اقدام کند در واقع مرتکب جرم کلاهبرداری شده است از سوی دیگر اگر او ملکی را به قیمتی بسیار پایین‌تر با حیله و نیرنگ بخرد نیز مشمول کلاهبرداری می‌شود.

ممکن است افراد کلاهبردار با جعل اسناد مربوط به مالکیت سعی داشته باشد تا ملک را به دیگری بفروشد و به این شکل او را در این مسیر فریب دهد. اگر بخواهیم مثال دیگری در این خصوص به شما ارائه دهیم می‌توانیم به فروش ملک مشاع بدون اطلاع دیگر مالکان اشاره داشته باشیم. هیچ یک از مالکان در ملک مشاع نمی‌تواند بدون اطلاع دیگری دخل و تصرفی در ملک داشته و آن را به فروش برساند اما فرد کلاهبردار با استفاده از حیله و نیرنگ به این کار اقدام کرده و مرتکب کلاهبرداری می‌شود.

یکی دیگر از مصادیق کلاهبرداری در معامله ملک این است که فرد، ملک مورد نظر را به صورت قولنامه‌ای به چندین نفر می‌فروشد و در این کار از حیله و نیرنگ استفاده می‌کند. در این صورت است که هیچ کدام از خریداران پس از دریافت قولنامه نمی‌تواند برای سند اقدام کرده و سند رسمی را از مراجع قانونی دریافت نماید. از سوی دیگر در پیش فروش املاک و مستلات و به خصوص آپارتمان‌ها نیز شاهد کلاهبرداری هستیم به این شکل که فرد پس از دریافت پیش قرارداد پروژه را نیمه کاره باقی می‌گذارد.

ضعف دانش حقوقی افراد جامعه باعث می‌شود تا کلاهبرداری با سهولت بیشتری از آنها صورت بگیرد بنابراین اگر فرد تلاش کند تا اطلاعات جامعی را در خصوص معامله‌ای که قصد انجام آن را دارد به دست آورد می‌تواند تا حدود زیادی از بروز چنین رفتارهای مجرمانه‌ای جلوگیری کند. از سوی دیگر برای جلوگیری از بروز رفتارهای مجرمانه در خصوص کلاهبرداری شما همواره باید در بنگاه‌های املاک رسمی برای این کار اقدام کنید. از سوی دیگر مشاوره حقوقی با بهترین وکیل ملکی در تهران موثر است.

مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن چیست؟

در نظر داشته باشید که کلاهبرداری در زمینه املاک هر روزه رو به افزایش است و می‌تواند افراد را از نظر مالی و روحی دچار خسارت‌های جبران ناپذیری کند. قانون برای ایجاد بازدارندگی در برابر کلاهبرداری‌های ملکی سعی در تصویب مجازات‌های سنگین داشته است تا به این شکل بتواند از این جرم در سطح جامعه جلوگیری کرده و نظم امنیت را به ارمغان آورد. در واقع در این روش فرد سعی می‌کند با روش‌های متقلبانه مالک یا خریدار را فریب داده و به املاک او و منافع ملک او دسترسی پیدا کند.

بر اساس ماده ۱ از قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری هرگاه شخصی در صدد کلاهبرداری با استفاده از روش‌های متقلبانه و حیله‌گرانه برآید و به ملک دیگری دسترسی پیدا کند قانون برای او حبس تعیین خواهد کرد. بر اساس این قانون مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن عبارت است از حبس از یک سال تا ۷ سال. میزان زندان تعیین شده به نظر قاضی پرونده بستگی داشته و او سعی می‌کند با مستندات مربوط به پرونده‌های کیفری این میزان از حبس را تعیین نماید.

علاوه بر حبس برای فردی که در زمینه املاک دچار کلاهبرداری شده است، جزای نقدی نیز در نظر گرفته می‌شود. در واقع فرد در دادگاه محکوم به جزای نقدی برابر مالی می‌شود که آن را به صورت متقلبانه و از طریق کلاهبرداری اخذ کرده است. از سوی دیگر قاضی پرونده فرد کلاهبردار را محکوم به رد مال می‌کند و در این صورت است که او باید برابر مالی که از فرد کلاهبرداری کرده است را به او بازگرداند و به این شکل خسارت‌های به وجود آمده را به طور کامل جبران نموده و رضایت شخص را به دست آورد.

ممکن است دعوای کیفری در زمینه کلاهبرداری علیه شما اقامه شده باشد و در این صورت ملزم هستید طبق قانون در دادگاه حاضر شده و از منافع خود به طور کامل دفاع نمایید. چرا که در  غیر این صورت ممکن است مجازات‌های سنگینی علیه شما تعیین شده و به آنها محکوم شوید. همانطور که اشاره داشتیم این مجازات‌ها شامل حبس و جزای نقدی می‌شود و می‌تواند خسارت‌های بزرگی را به شما وارد کند. به هر حال شما می‌توانید برای پیگیری پرونده‌های کیفری خود از وکلای متخصص و خبره استفاده کنید.

عوامل موثر بر مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

در خصوص مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که عوامل مختلفی باعث می‌شود تا میزان مجازات تعیین شده در محاکم قضایی افزایش پیدا کند. یکی از این عوامل که لازم است در اینجا به آن اشاره داشته باشیم میزان مالی است که فرد کلاهبردار با استفاده از روش‌های متقلبانه آن را اخذ کرده است. در واقع هرچه میزان مال و ارزش ملک مورد نظرتان بیشتر باشد قطعاً در دادگاه مجازات‌های سنگین‌تری را برای فرد کلاهبردار تعیین خواهند کرد.

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند کلاهبرداری فروش زمین و مجازات‌های مربوط به آن را تشدید کند سابقه کیفری فرد مجرم است، در صورتی که پس از استعلام گرفتن از مراجع قانونی مشخص شود که فرد سابقه کیفری دارد به طور قطع قاضی برای او میزان مجازات را تشدید خواهد کرد. اشاره داشتیم که برای فرد کلاهبردار حبس از یک سال تا ۷ سال تعیین می‌گردد و دست قاضی باز است تا با در نظر گرفتن این عوامل نظر خود را در خصوص محکومیت و مجازات‌های وارد شده اعلام داشته و صدور رای نماید.

تصور کنید که فرد مجرم برای کلاهبرداری در زمینه املاک اقدام به یک بزهکاری سازمان یافته کرده باشد. در این صورت است که قاضی با در نظر گرفتن مستندات مربوط به پرونده‌های کیفری سعی می‌کند تا مجازات‌های بسیار سنگینی را برای فرد کلاهبردار تعیین کرده و قانون نیز دست قاضی را برای انجام چنین کاری باز گذاشته است. به هر حال شما برای پیگیری پرونده‌های خود در مراجع قانونی و دفاع از دعاوی مطرح شده ملزم به استفاده از وکلای متخصص و مجرب در زمینه کلاهبرداری هستید.

در صورتی که فرد نتواند مستندات قابل قبولی را به دادگاه ارائه دهد بیم آن می‌رود که در دادگاه محکوم به جرم کلاهبرداری شده و مجازات‌های سنگینی را نیز متحمل گردد. علم قاضی در این زمینه نقش موثری خواهد داشت و اگر قاضی احساس کند که فرد مجرم است و به روش‌های سازمان یافته برای کلاهبرداری است فرد در زمینه املاک و مسکن استفاده کرده به طور قطع مجازات‌های سنگین‌تری را برای او تعیین خواهد کرد. به هر حال محکومیت فرد به مجازات به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت.

مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

مصادیق کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

اکنون که در خصوص مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن توضیحاتی را ارائه دادیم جا دارد تا مصادیق این جرم را نیز بررسی کرده و با انواع مختلف آن به طور کامل آشنا شویم. یکی از مهمترین مصادیق جرم کلاهبرداری فروش مال غیر است. در واقع در این جرم فرد کلاهبردار سعی می‌کند تا با استفاده از روش‌های فریبکارانه مال دیگری را بدون اینکه بر آن مالکیت داشته باشد به فروش رسانده و به این شکل منافعی را به دست آورد. مجازات‌هایی در قانون برای وقوع این جرم تعیین شده است.

از سوی دیگر گاهی شاهد این هستیم که در کلاهبرداری در زمینه ملک و آپارتمان، فرد اقدام به جعل سند می‌کند تا به این شکل بتواند مالک یا خریدار را فریب داده تا معامله مورد نظر شکل بگیرد. فرض کنید ملکی دارای عوارض شهرداری است و مالک از طریق جعل اسناد سعی در القای این موضوع دارد که این ملک فاقد چنین عوارضی است. این عمل کاملاً مجرمانه است و در صورت اثبات آن در دادگاه فرد خریدار می‌تواند به منافع از دست رفته خود مجدداً دست پیدا کرده و آن را محقق نماید.

از سوی دیگر اگر اطلاعات غلطی در خصوص ملک به خریدار یا مالک ارائه شود در این صورت نیز شاهد وقوع جرم کلاهبرداری بوده‌ایم. در بسیاری از موارد فرد برای اینکه بتواند ملک خود را سریعتر به فروش برساند اطلاعات غلطی را در خصوص آن به خریدار ارائه می‌دهد تا به این شکل معامله شکل گرفته و او بتواند به منافع خود دست پیدا کند. به هر حال می‌توان گفت که جرم کلاهبرداری در زمینه املاک مصادیق مختلفی دارد که موارد ذکر شده از جمله مهم‌ترین آنها هستند.

یکی از روش‌های رایج در سطح جامعه که برخی از افراد مجرم از طریق آن اقدام به کلاهبرداری می‌کنند این است که پیش پرداختی را برای ساخت مسکن از افراد متقاضی دریافت کرده ولی ساختمان را نیمه کاره باقی می‌گذارند و به این شکل با روش‌های متقلبانه تمامی منافع آنها را دریافت می‌کنند. از سوی دیگر گاهی شاهد معاملات سوری در زمینه املاک هستیم که هدف اصلی آن این است که از پرداخت دیون و مطالبات اشخاص جلوگیری شود. مجازات‌های سنگینی برای چنین اقدامات مجرمانه‌ای در نظر گرفته شده است.

اثبات کلاهبرداری در معامله چگونه است؟

در قسمت‌های قبل تلاش کردیم در خصوص مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن توضیحاتی را ارائه دهیم و اکنون زمان آن رسیده است تا راه‌های اثبات کلاهبرداری در معامله را مورد ارزیابی قرار دهیم. به این موضوع توجه داشته باشید که اگر در زمینه معامله به خصوص معاملات ملکی شاهد بروز جرم کلاهبرداری باشیم فرد می‌تواند از نظر روحی و مالی دچار خسارت‌های جبران ناپذیری شود. فرد می‌تواند با طی نمودن مراحل مختلفی در این شرایط به حقوق قانونی خود مجدداً دست پیدا کند.

اولین گام برای اثبات کلاهبرداری در معاملات ملکی این است که شما به جمع آوری مدارک و مستندات مربوط به معامله و مال مورد توافق بپردازید. این مدرک می‌تواند شامل قرارداد مبنی بر معامله ملکی باشد که در صورت هرگونه ابهام و تناقض در آن می‌توانید خواسته‌های خود را در محاکم قضایی به اثبات برسانید و جلوی خسارت‌های احتمالی را بگیرید. از سوی دیگر شما می‌توانید هرگونه مدرکی که دلالت بر فریب و حیله داشته باشد را به قاضی پرونده ارائه دهید از جمله این مدارک می‌توان به پیام فرد مجرم اشاره داشت.

مرحله بعدی برای اثبات کلاهبرداری این است که به مراجع قضایی مراجعه کرده و در آنجا شکواییه یا شکایت‌نامه در خصوص جرم صورت گرفته تنظیم کنید. در متن شکوایی لازم است در خصوص نحوه کلاهبرداری و فریب صورت گرفته توضیحات کاملی را ارائه دهید. از سوی دیگر باید به این موضوع توجه داشته باشید که گاهی برای اثبات خواسته‌های حقوقی خود در دادگاه نیاز به ارائه شهادت شهود دارید. در چنین شرایطی لازم است مشخصات و نام شهود خود را در متن  شکوایی قید کنید.

در این مرحله تحقیقات لازم در خصوص جرم صورت گرفته انجام می‌شود. ممکن است در چنین شرایطی دادسرا از شما بخواهد که در آنجا حاضر شده و در خصوص ادعاهای مطرح شده توضیحاتی را ارائه دهید. در چنین شرایطی اگر وقوع جرم کلاهبرداری برای دادستان به اثبات برسد او کیفرخواست صادر می‌کند تا در دادگاه کیفری در خصوص کلاهبرداری در معاملات ملکی رسیدگی شود. در واقع لازم است در ابتدا برای دادسرا وقوع جرم کلاهبرداری در زمینه خرید و فروش مسکن به اثبات برسد.

در چنین شرایطی است که قاضی پرونده در دادگاه کیفری به مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن رسیدگی کرده و مدارک و مستندات تمامی طرف‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. از سوی دیگر لازم است به این موضوع توجه داشته باشید که اگر فرد بتواند دفاعیات موثری را از خود در دادگاه ارائه دهد خواهد توانست به حقوق از دست رفته خود دسترسی مجدد پیدا کرده و ادعای خود مبنی بر کلاهبرداری را به اثبات برساند. استخدام یک وکیل مطرح و معتبر انجام امورات حقوقی را تسهیل می‌کند.

مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

نمونه شکایت کلاهبرداری ملک

در ادامه این مطلب سعی داریم نمونه شکایت کلاهبرداری ملک با استفاده از روش های متقلبانه را ارائه دهیم. شما می توانید با مطالعه متن زیر و با الگو گرفتن از آن، شکواییه تنظیم کرده و به این شکل دعوای کیفری در دادگاه اقامه نمایید. به هر حال بهتر است برای تنظیم انواع اسناد حقوقی به نکات حقوقی به طور کامل احاطه داشته باشید و اصول نگارش فارسی را نیز بدانید. در این صورت است که می توانید خواسته های حقوقی خود را در دادگاه به طور کامل محقق کرده و به اهداف تعیین شده نیز برسید.

با سلام

احتراماً به استحضار می رساند:

اینجانب در تاریخ …….. تصمیم گرفتم ملکی را برای سکونت خریداری نمایم و به این منظور به دفتر املاکی مراجعه کردم. مشتکی عنه با بیان مشخصات یک ملک و ارائه مدارک آن خود را به عنوان مالک معرفی نمودند و بنده همراه با ایشان به محل ملک مورد نظر مراجعه نمودم و پس از مشاهده ملک و با توجه به مشخصات و مدارک آن تصمیم به خرید گرفتم. مشتکی عنه با مانورهای متقلبانه و صحنه سازی بنده را اغفال کرده و مبلغ ………. را جهت پیش پرداخت انعقاد قرارداد به ایشان پرداخت نمودم و رسیدی نیز دریافت کردم. مشتکی عنه پس از دریافت مبلغ ناپدید شدند و هیچگونه خبری از ایشان بدست نیاوردم. پس از مدتی اطلاع یافتم که مشتکی عنه مالک آن ملک نبوده اند و از شواهد و مدارک دیگران و جعل اسنادی در جهت فریب بنده استفاده کرده اند و علاوه بر اینجانب، اموال افراد دیگری را نیز با این روش برده اند. لذا با توجه به شرح موضوع و ادله اینجانب که شامل …………………. می شود و با استناد به ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری، تعقیب و مجازات ایشان را به اتهام کلاهبرداری استدعا دارم. همچنین با توجه به خسارت وارده به اینجانب که به مبلغ …….. است، بدواً صدور و اجرای فوری قرار تامین خواسته مورد استدعاست.

لزوم مراجعه به وکیل برای پیگیری پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری

اگر پرونده‌ای در خصوص کلاهبرداری علیه شما اقامه شده است ملزم هستید طبق قانون در مراجع قضایی حاضر شده و منافع خود را دنبال نمایید. کلاهبرداری یکی از جرایم علیه اموال است که می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد و آینده او را به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد. اگر از طریق کلاهبرداری در تامین منافع خود دچار مشکل شده‌اید لازم است در دادگاه دعوایی را اقامه کرده و با تکیه بر دانش حقوقی و تجربیات وکلای متخصص در این زمینه آن را دنبال نمایید.

وکیلی که به خدمت می‌گیرید باید از نظر دانش حقوقی در سطح بالایی قرار داشته باشد تا بتواند راهکارهای مناسبی را برای اثبات کلاهبرداری در اختیار شما قرار داده و اگر به عنوان متشاکی در این جلسات حاضر می‌شوید بتواند ادعاهای طرف مقابل را به طور جدی رد کند. از سوی دیگر می‌دانیم که تجربیات یک وکیل و سابقه درخشانی که با او همراه است می‌تواند نقش موثری را در کسب پیروزی ایفا کند چرا که بهترین وکیل ملکی و وکیل متخصص در دعاوی کلاهبرداری، می‌تواند تجربیات خود از پرونده‌های سابق را در اختیار شما به عنوان موکل قرار دهد.

مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

کلام آخر

امیدواریم از مطالعه مطلبی که در بالا به شما ارائه دادیم نهایت استفاده را کرده باشید. در این مطلب از سایت برترین وکلا تلاش کردیم تا مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن را مورد بررسی قرار داده و مواد قانونی آن را نیز تشریح نماییم. در این مطلب تعریف دقیقی از کلاهبرداری در زمینه املاک به شما ارائه دادیم و تلاش کردیم مصادیق مختلف آن را نیز بررسی کنیم. پس از آن معاملات ملکی و امکان کلاهبرداری در آنها را مورد ارزیابی قرار داده و مجازات‌های تعیین شده برای آن را نیز مورد بررسی قرار دادیم. اکنون از شما می‌خواهیم نظر و تجربه خود در خصوص مطالب ذکر شده را با سایر مخاطبان سایت برترین وکلا در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

میثم امینی

من عاشق دنیای کتاب و نویسندگی هستم و نمیدونم دست سرنوشت چجوری من رو به سمت تهیه متون حقوقی هل داد. خیلی خوشحالم بابت جایگاهی که دارم. چون حس میکنم جایی قرار گرفتم که هم بهش علاقه دارم و هم راهی برای خدمت به شما عزیزانه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 5 =

دکمه بازگشت به بالا