کلاهبرداری شرکت های هرمی 🚫 + نحوه شکایت و پیگیری ✅
عواملی مانند افزایش قیمت اجناس و تورم سبب می شوند که افراد برای رسیدن به ثروت، بدون کوچکترین تلاشی اقدام کنند. برخی از این راه ها، پر ریسک بوده و خطر به باد دادن سرمایه فرد را دارند. برای نمونه می توان به سرمایه گذاری بی برنامه در بورس و یا بازار دلار و طلا اشاره کرد. قطعا انجام این کارها نسبت به انجام کارهای فیزیکی کم زحمت تر است. روی آوردن به شرکت های هرمی و تن دادن به کلاهبرداری آنان نیز دیگر مورد مشابه در این باره است. در ادامه قصد داریم از صفر تا صد درباره کلاهبرداری شرکت های هرمی و نحوه شکایت از آن توضیحاتی کامل ارائه کنیم. اگر شما نیز قربانی این شرکت ها شده اید، این مطلب برای شماست. پس تا انتها با ما همراه باشید.
نگاه اولیه به شکایت از کلاهبرداری شرکت های هرمی
شرکت های هرمی به بیزینس هایی گفته می شوند که افراد برای عضویت در آن ها پول پرداخت کرده و افرادی را زیر مجموعه خود می کنند. گاها شرکت های هرمی به افرادی که زیرمجموعه به خود اضافه می کنند، دستمزد محدودی هم پرداخت می کنند. این درحالی است که در طیف وسیعی از شرکت ها، فرد موظف به افزودن حداقل دو عضو است. در این شرکت ها با افزایش تعداد زیرمجموعه ها، دستمزد شما نیز افزایش خواهد یافت.
شرکت های هرمی و مهم ترین خصوصیات آن ها
احتمالا شما هم چندین بار خبر انهدام و نابودی شرکت های هرمی را شنیده اید. نکته دارای اهمیت این است که این شرکت ها باوجود تفاوت هایی که د ارند، برخی خصوصیات مشترک نیزدارند. مهم ترین ویژگی های این شرکت ها به شرح زیرند:
- این شرکت ها افراد را تشویق می کنند که محصولات شرکت را خریداری کنند. حتی این تشویق کردن گاه تبدیل به اجبار هم می شود.
- مورد دیگر به سرمایه گذاری شرکت ارتباط دارد. به طوری که افراد را ملزم به قراردادن سرمایه های بسیار در شرکت می کنند.
- این شرکت ها معمولا طرح هایی را منتشر می کنند که در قالب آن توزیع کنندگان پس از توزیع کننده شوند، باید در آن شرکت کنند.
- انتشار طرح هایی که نشان می دهد محصولات شرکت از صفر تا صد یا به میزان قابل توجهی تنها از سوی توزیع کنندگان مصرف می شود.
- مدل بیزینس این شرکت ها به این صورت است که طی آن شبکه توزیع کننده گسترش می یابد.
- الزام افراد یا اعضا به خرید اجباری خدمات جانبی و یا محصولات فرعی شرکت
- به جریان انداختن طراح هایی مانند طرح های بخت آزمایی و یا تلاش هایی با حسن نیت برای فروش
- در این شرکت ها دستمزد فقط به توزیع کنندگان پرداخت می شود. آن هم با این هدف که آن ها تشویق شوند در سطوح بالاتری فعالیت کنند.
- در این شرکت ها طرح هایی دیده می شود که در قالب آن ها توزیع کنندگان محصولات را بی توجه به نیاز واقعی خریداری می کنند. بلکه تلاش می کنند که در پلن خود پیشرفت کنند.
- مطرح کردن برنامه هایی که درصورت نخریدن اعضا شکست می خورند.
- انتشار محصولاتی که در بازار هیچ گونه نیازی به آن ها حس نمی شود.
نحوه شکایت از شرکت های هرمی
افراد هنگامی که مال باخته می شوند، درباره شکایت از سرقت اموال خود دچار سردرگمی می شوند. شاید تنها راهی که به ذهن این افراد برسد، اطلاع به پلیس باشد. اما این را بدانید که علاوه بر اطلاع دادن به پلیس، می بایست پرونده ای برای شکایت از آن شرکت هرمی تشکیل دهید. طبق فرایند های مربوط به نظام کیفری جمهوری اسلامی ایران، برای شکایت از شرکت های هرمی باید دو مرحله زیر را برداشت :
- شکایت و تحقیقات صورت گرفته توسط بازپرس پرونده باید ثبت شود.
- بعد از آنکه جرم اثبات شد و بازپرس آن را بررسی کرد، دستور جلب صادر می شود.
اما موارد فوق دو مورد کلی هستند که به دنبال طی شدنشان، ممکن است گام های دیگری نیز برداشته شوند. برای نمونه دستور ممنوع الخروجی مدیر شرکت هرمی، یکی از این موارد است. بعد از برگزاری دادگاه، با توجه به بازرسی افراد متهم و البته شنیدن دفاعیات آن ها، حکم مربوط به این شکایت صادر می شود. این را بدانید الزاما نیازی نیست برای ثبت شکواییه به دادسرا بروید. شما عزیزان می توانید برای ثبت شکایت به سراغ دفاتر قضایی نیز بروید.
برای مشاوره با بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران کلیک کنید!
مهم ترین رویکرد های قانونی دربرابر کلاهبرداری شرکت های هرمی
در قسمت قبل در خصوص نحوه شکایت از کلاهبرداری شرکت های هرمی توضیحاتی ارائه دادیم. قطعا شما نیز اخباری درباره سرقت اموال مردم شنیده اید. به همین دلیل افراد قانون برای بازستانی ثروت این افراد، مجازاتی را برای کلاهبرداری های مختلف درنظر گرفته است. طبق آنچه که قانون اخلالگران موجود در نظام اقتصادی بیان می کند، تاسیس شرکت های هرمی دارای مجازت زیر است:
- ممکن است گاهی انقد اتهامات و خسارات مالی شدید باشد، که نظام پولی کشور نیز تاحدودی فلج شود. در چنین شرایطی احتمال فرد به عنوان مفسد فی الارض تلقی شده و برای او حکم اعدام صادر می شود.
- در برخی موارد بازهم شدت آسیب به نظام پولی کشور زیاد است، اما بازهم به شدت مورد اوّل نیست. به طوری که منافع دولت آسیب های زیادی نخواهند دید. درچنین شرایطی افراد ممکن است حبسی بین 5 تا 20 سال را تحمل کنند.
- حالت سوم این مشکل برای مواقعی است که شدت این خسارت درحد کلان نیست. البته که به این مورد هم برچسب جرم می خورد. به همین دلیل شش ماه تا 3 سال حبس انتظار فرد را می کرد.
چند نکته تکمیلی درباره رویکرد های قانونی مقابل شرکت های هرمی
در بخش قبلی درباره شدت جرم های شرکت های هرمی توضیحاتی را ارائه کردیم. اما به چند نکته تکمیلی نیز در ادامه اشاره خواهیم کرد:
- تشخیص میزان خسارت وارد شده و لطمه های اقتصادی به وجود آمده برعهده قاضی است. عوامل مختلفی در تعیین میزان جرم و خسارات بوجود آمده نقش دارند. برای نمونه می توان به میزان اموال ربوده شده، ارزش سرمایه و غیره اشاره کرد.
- قاضی پرونده بعد از بررسی پرونده و تشخیص میزان خسارت، موظف به صدور دستور بازستانی اموال ربوده شده است.
- دادگاه این صلاحیت را دارد که علاوه بر صدور جزای نقدی و تعیین مجازات کیفری، مجازات شلاق را نیز تعیین کند. به طوری که امکان تعیین 20 تا 74 ضربه شلاق وجود دارد.
بین کلاهبرداری شرکت های هرمی و پانزی چه تفاوتی وجود دارد؟
پانزی به شکلی از کلاهبرداری گفته می شود که سرمایه های جدید فرد تازه وارد به سرمایه گذاری های قدیمی افزوده می شود. به بیان بهتر در این روش فرد تلاش می کند مبلغی را به عنوان سرمایه، با هدف جذاب افراد برای سرمایه گذاری استفاده کند. البته که سرمایه بیشتر به معنای درآمد بیشتر می تواند باشد. اما قطعا احتمال دزدیده شدن سرمایه و فرار آن توسط فرد وجود خواهد داشت. بنابراین شما هم احتمالا پی برده اید که بین پانزی و کلاهبرداری شرکت های هرمی فرق وجود دارد. در چنین شرکت هایی، هرعضو تلاش می کند که عضو دیگری را به مجموعه اضافه کند.
در شرکت های هرمی، افراد با افزودن عضو و پرداخت سرمایه اندک، ممکن است دستمزدی را دریافت کنند. به علاوه اینکه با ارائه محصولاتی تحت عنوان دیجیتال مارکتینگ، امکان دریافت دستمزد بیشتر وجود دارد. اما سیستم پانزی این طور نیست. در این سیستم ادعا می شود که فرد با عضویت در آن، امکان دریافت سود را دارد. در پانزی نیازی نیست که برای فراهم شدن بستر کلاهبرداری، فرد عضوگیری کند. بلکه کلاهبرداری تنها به دنبال سرمایه گذاشتن و ارائه پول انجام می شود.
فرد کلاهبردار با دیدن رقم بالای سود، سرمایه گذاری را افزایش می دهد تا نابودی شرکت به تعویق بیفتد. این درحالی است که شرکت های هرمی برای بقا نیاز به عضوگیری افراد خود دارند. به همین دلیل است که به این راحتی ها نمی توان انتظار نابودی آن ها را کشید. به هر حال در هر دو مورد برای شکایت از شرکت هرمی به یک شکل می توانید عمل کنید.
آیا بین بازاریابی شبکه ای سالم و کلاهبرداری هرمی تفاوتی است؟
پاسخ به این سوال مثبت است. بازاریابی سالم و ناسالم در نحوه عملکرد اعضا با هم تفاوت دارند. البته که ممکن است ناسالم سازی در شرکت های سالم دیجیتال مارکتینگ هم دیده شود. به طوری که این شرکت ها را از مسیر خودشان منحرف کند. البته این اتفاق تنها یک دلیل دارد و آن خود اعضای شبکه هستند. بازاریابی شبکه ای سالم تنها هدفش رساندن مستقیم محصولات به دست مشتری و از بین بردن دست واسطه است. به طوری که پاداشی هم تحت عنوان دستمزد به بازاریابان این طرح ها ارائه می شود.
کلام آخر
در این مطلب درباره صفر تا صد شرکت های هرمی و از آن مهم تر، کلاهبرداری شرکت های هرمی برای شما صحبت کردیم. دانستید که این شرکت ها دارای برخی برنامه های غیرمنطقی و نادرست برای جذب پول از اعضا و توزیع کنندگان هستند. اگر شما نیز قربانی سودجویی این شرکت ها شده اید، جا برای نگرانی نیست. بدون سردرگمی می توانید با استناد به این مطلب شکایت خود را به جریان بندازید. امیدواریم با خواندن این مطلب با انواع کلاهبرداری شرکت های هرمی و نحوه شکایت از شرکت های هرمی آشنا شده باشید. از اینکه ما را تا انتهای مطلب همراهی کردید از شما ممنونیم.