مسائل حقوقی

گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا ⚖️【نکات مهم در سال1403】

پلیس فتا یا همان پلیس اینترنتی یک مرجع قانونی برای رسیدگی به جرایم رایانه‌ای و سایبری می‌باشد. در واقع این نهاد قانونی سعی می‌کند تا به جرایم صورت گرفته در فضای مجازی و اینترنت رسیدگی کند تا به این شکل هر یک از افراد بتواند منافع قانونی خود را به طور کامل تامین نماید. از جمله مواردی که پلیس فتا می‌تواند به آنها ورود کند کلاهبرداری اینترنتی، سرقت اطلاعات شخصی، تجارت غیرقانونی در فضای مجازی و مواردی از این جنس می‌باشد. در کلاهبرداری فرد می‌کوشد تا با استفاده از روش‌های متقلبانه اموال دیگری را تصاحب نماید اگر شاهد کلاهبرداری در سطح جامعه یا در فضای مجازی باشیم لازم است در کوتاه‌ترین زمان ممکن این مسئله را به پلیس فتا گزارش دهیم تا به آن رسیدگی شود و جلوی خسارت‌های بیشتر گرفته شود. در این مقاله سعی داریم نحوه گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا را مورد بررسی قرار دهیم پس با ما همراه باشید.

پلیس فتا چه وظایفی برعهده دارد؟

بیش از اینکه در خصوص گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا توضیحاتی را به شما ارائه دهیم لازم است تا حدودی با این نهاد قانونی آشنایی پیدا کرده و وظایف آن را نیز بشناسید. به این نکته توجه داشته باشید که پلیس فتا در بسیاری از کشورهای جهان مشغول به فعالیت می‌باشد و از آن به عنوان پلیس اینترنتی یاد می‌شود که وظیفه رسیدگی به جرایم صورت گرفته در فضای مجازی و اینترنتی را بر عهده دارد. در واقع پلیس فتا به دنبال این است تا امنیت و آرامش را برای تمامی شهروندان جامعه در سطح فضای مجازی فراهم سازد.

در صورتی که با جرایم رایانه‌ای و سایبری روبرو باشیم لازم است شکایت خود را در قالب گزارش به پلیس فتا ارائه دهیم در این صورت است که این نهاد قانونی سعی می‌کند تا جوانب مختلف این امر را مورد بررسی قرار داده و شما را به حقوق قانونی‌تان به طور کامل برساند. برای مثال ممکن است در فضای مجازی مورد کلاهبرداری قرار گرفته باشید و یا اینکه پیام‌های تهدیدآمیزی را از شخصی ناشناس دریافت کنید در تمامی این شرایط می‌توانید از پلیس فتا کمک گرفته و تخلفات را به او گزارش دهید.

اگر در خصوص کلاهبرداری اینترنتی با مشکلات جدی روبرو شده‌اید می‌توانید برای ارتباط گرفتن با پلیس فتا به اپلیکیشن یا سایت این نهاد قانونی مراجعه کرده و گزارشات خود مبنی بر شکایت را در آن درج کنید. این مرجع قانونی وظیفه دارد تا به شکایت شما در خصوص جرایم کلاهبرداری اینترنتی رسیدگی کرده و جوانب مختلف امر را نیز مورد بررسی قرار دهد تا شما را به حقوق قانونی‌تان برساند و اجازه ندادهد هیچ منافعی از شما ضایع شود. شما می‌توانید مستندات خود را به این پلیس ارائه دهید

پلیس سایبری‌های ایران که به عنوان پلیس فتا نیز مشهور است وظیفه دارد تا از کلاهبرداری سایبری و سرقت اطلاعات جلوگیری کرده و به جرایم سازمان یافته در این خصوص رسیدگی نماید. امروزه کلاهبرداری به روش‌های متنوعی صورت می‌پذیرد از این رو پلیس فتا سعی دارد در ثبت شکایت و گزارش تخلفات مربوط به کلاهبرداری و سرقت اطلاعات روش‌های نوینی را پیش روی افراد قرار داده است که همواره می‌توانند با استفاده از آن شکایات خود را در قالب گزارش به ثبت رسانده و حقوق قانونی خود را دنبال نمایند.

روش‌های ثبت گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا

روش‌های ثبت گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا

پیش از اینکه در خصوص گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا توضیحات جامعی را به شما ارائه دهیم لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که امروزه تعداد زیادی از افراد مدت زمانی از زندگی خود را صرف حضور در فضای مجازی و جستجو در سایت‌های مختلف می‌کنند. همین مسئله باعث شده است تا برخی از افراد مجرم و کلاهبردار با استفاده از روش‌های مختلف سعی در نفوذ به اطلاعات شخصی افراد و کلاهبرداری از آنها را دارند. از این رو همه روزه تعداد گزارشات به پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری افزایش پیدا می‌کند.

در واقع پلیس فتا وظیفه دارد تا امنیت و آرامش شهروندان را در فضای مجازی ایجاد کند تا هیچ یک از افراد کلاهبردار و مجرم نتواند از حقوق قانونی آنها سوء استفاده کرده و به اموال شخصی آنها تصاحب پیدا کند. امروز پلیس فتا روش‌های زیادی را در اختیار شهروندان قرار داده است تا در صورت مواجهه با جرایمی مانند کلاهبرداری و سرقت اطلاعات بتوانند خواسته‌های حقوقی خود را به روش‌های نوین مطرح نموده و آنها را در مدت زمان بسیار کمی با استفاده از نهادهای قانونی محقق نمایند.

برای گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا و ثبت شکایت در این نهاد قانونی روش‌های مختلفی وجود دارد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توانیم به شکایت اینترنتی یا آنلاین اشاره داشته باشیم. از سوی دیگر شما می‌توانید در دادسرای جرایم رایانه‌ای حضور پیدا کرده و شکایت خود را ثبت کنید. از سوی دیگر شما می‌توانید با شماره‌های مرتبط با پلیس فتا تماس گرفته و گزارشات مبنی بر کلاهبرداری را به این نهاد اطلاع دهید. علاوه بر این روش‌های دیگری مانند حضور در دفاتر پلیس فتا در اختیار عموم قرار گرفته است.

گزارش کلاهبرداری به پلیس با مراجعه به وب سایت آنلاین یکی از مهمترین روش‌هایی است که می‌توانید شکایت‌های خود را با استفاده از آن ثبت نموده و حقوق قانونی خود را از نهادهای مربوطه مطالبه کنید. از سوی دیگر شما می‌توانید با شماره‌های مربوط به پلیس فتا تماس گرفته و پس از شرح کلاهبرداری شکایت خود را به ثبت برسانید. از سوی دیگر شما می‌توانید به صورت حضوری به پلیس فتا و دفاتر مربوط به آن مراجعه کرده و خواسته‌های خود را مطرح کرده و شکایت این مبنی بر کلاهبرداری تنظیم نمایید.

ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین به چه صورت است؟

ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین به چه صورت است؟

مرکز فوریت‌های پلیس فتا امکانی را برای ثبت شکایت فراهم کرده است که شما می‌توانید همه روزه با مراجعه به وب سایت پلیس فتا شکایت‌های خود مبنی بر کلاهبرداری را ثبت نموده و خواسته‌های حقوقی خود را دنبال نمایید. ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین با مراجعه به وب سایت این نهاد امکان‌پذیر است و شما می‌توانید شرح کاملی در خصوص کلاهبرداری صورت گرفته انجام داده و به این شکل شکایت کیفری خود را به ثبت برسانید تا این نهاد در اسرع وقت به خواسته‌های حقوقی و منافع شما رسیدگی نماید.

امکانات بسیار زیادی در وب سایت پلیس فتا فراهم شده است که هر یک از افراد پس از ثبت شکایت در خصوص کلاهبرداری می‌تواند به یکی از این امکانات اشاره داشته و آنها را انتخاب نماید. برخی از مهم‌ترین امکاناتی که در وب سایت پلیس فتا فراهم شده است عبارت است از قابلیت گفتگو با پلیس فتا، ارتباط آفلاین، گزارش تخلف برخی از وب سایت‌ها، گزارش تخلف شبکه‌های اجتماعی، گزارش تخلف نرم‌افزار و بازی‌های کامپیوتری، گزارش تخلف ایمیل و پیامک و موارد دیگر اشاره کرد.

اگر بخواهیم مثالی در این خصوص ارائه دهیم باید به این نکته اشاره داشت داشته باشیم که امروزه در حین معاملات آنلاین کلاهبرداری‌های بسیار زیادی صورت می‌پذیرد. حالا تصور کنید در خصوص کلاهبرداری قصد تنظیم شکایت را دارید برای این کار می‌توانید در ابتدا در سایت پلیس فتا ثبت نام را انجام داده و سپس بر روی تخلفات سایت کلیک نمایید. در این صورت است که مسئولان و کارشناسان پلیس فتا در اسرع وقت با شما تماس گرفته و خواسته‌های حقوقی شما را مطالبه می‌کنند تا به آنها رسیدگی نمایند.

از سوی دیگر شما برای شکایت کلاهبرداری به پلیس فتا می‌توانید از طریق سامانه ثنا نیز اقدامات لازم را به انجام برسانید برای این کار می‌توانید در سامانه ثنا ثبت نام کرده و سپس به سامانه نوبت دهی مراجعه کرده و پس از وارد کردن مشخصات و استان محل زندگی خود مراتب لازم برای تکمیل شکایت خود را به عمل آورید. پس از تکمیل مراحل فوق می‌توانید برای حضور در دفاتر خدمات قضایی نوبت بگیرید. حال با حضور در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه می‌توانید شکایت خود را تنظیم نمایید.

پس از تنظیم شکایت در دفاتر الکترونیکی قوه قضاییه پرونده به دادسرا ارسال می‌گردد تا در آنجا تحقیقات مقدماتی در خصوص وقوع جرم کلاهبرداری اینترنتی صورت بپذیرد؛ اما در صورتی که تمایل داشته باشید می‌توانید به وب سایت فوریت‌های پلیس فتا مراجعه کرده و در آنجا شکایت خود را به ثبت برسانید. دقت داشته باشید که تنها با مراجعه به وب سایت پلیس فتا می‌توانید شکایت خود را به ثبت برسانید اما برای پیگیری آن در مراجع قانونی لازم است در دادسرای مورد نظر به صورت حضوری مراجعه کنید.

گزارش کلاهبرداری با شماره تماس ۲۴ ساعته پلیس فتا

گزارش کلاهبرداری با شماره تماس ۲۴ ساعته پلیس فتا

در واقع یکی از مهم‌ترین روش‌ها که می‌توانید با استفاده از آن کلاهبرداری اینترنتی را گزارش دهید ارتباط گرفتن با شماره تماس ۲۴ ساعته پلیس فتا می‌باشد. در قسمت‌های قبل در خصوص نحوه شکایت کلاهبرداری به پلیس فتا از روش‌های آنلاین توضیحات جامعی را ارائه دادیم اما ممکن است به هر دلیل موفق نشوید شکایت خود را به صورت اینترنتی ثبت نمایید و یا اینکه به دنبال شماره تماس پلیس فتا باشید. در واقع کارشناسان مربوط به پلیس فتا منتظر پاسخگویی به سوالات شما و ثبت شکایات در خصوص انواع جرایم رایانه‌ای هستند.

در واقع شماره پلیس فتا 096380 می‌باشد. در صورت مشاهده جرایمی مانند کلاهبرداری می‌توانید با این شماره تماس گرفته و پس از شرح ماجرا مراتب لازم برای ثبت شکایت را به انجام برسانید. دقت داشته باشید که کارشناسان پلیس فتا در تمامی ساعات روز آماده هستند تا انتقادات و گزارشات شما در خصوص تخلفات و جرایم رایانه‌ای را شنیده و به آنها ترتیب اثر بدهند؛ بنابراین هیچ گونه محدودیتی در خصوص زمان تماس گرفتن با پلیس فتا وجود ندارد و شما می‌توانید در تمامی ساعات شبانه روز شکایت خود را مطرح کنید.

گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا به صورت حضوری

همانطور که در بالا گفتیم یکی از روش‌ها برای گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا مراجعه به دفاتر این نهاد می‌باشد که شما می‌توانید در کمترین زمان ممکن خواسته‌های حقوقی خود را دنبال نمایید. در گام نخست لازم است شما به دادسرای جرایم رایانه‌ای مراجعه کرده و تخلفات صورت گرفته را گزارش دهید. همانطور که از نام این مرجع قضایی پیدا است وظیفه رسیدگی به تخلفات رایانه‌ای و جرایم سایبری را بر عهده دارد و شما می‌توانید تضیع حقوق خود را با طرح شکایت در این نهاد دنبال نمایید.

اما برای حضور در دادسرای جرایم رایانه‌ای لازم است در ابتدا شکایت خود را به ثبت برسانید. برای این کار لازم است در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه حضور پیدا کرده و به این شکل شکایت مربوطه در خصوص کلاهبرداری را تنظیم نمایید تا تشکیل پرونده صورت گرفته و در نهایت به دادسرا ارسال گردد. در صورت تنظیم شکایت و تشکیل پرونده پیامک برای شما ارسال می‌گردد که مشخص می‌کند روند رسیدگی به پرونده شما از طریق پلیس فتا امکان‌پذیر خواهد بود و می‌توانید جرایم سایبری را گزارش دهید.

افراد ممکن است بنا به دلایل مختلفی نسبت به جرایم صورت گرفته در زمینه فضای مجازی طرح شکایت نمایند. علاوه بر کلاهبرداری ممکن است شکایت به پلیس فتا برای خرید اینترنتی نیز اتفاق بیفتد. به هر حال دادگاه رسیدگی به جرایم رایانه‌ای وظیفه دارد تا به شکایات شما رسیدگی کرده و حقوق قانونی شما را به طور کامل احقاق نماید. در صورتی که داوی مطرح شده بسیار پیچیده و حساس باشند در مراکز اصلی پلیس فتا به آنها رسیدگی می‌شود. البته برای پیگیری چنین پرونده‌هایی لازم است از بهترین وکیل جرایم سایبری در تهران کمک بگیرید.

به طور معمول پرونده‌های مربوط به جرایم رایانه‌ای و سایبری به دو دسته کلی تقسیم بندی می‌شوند. در دسته اول شاکی پرونده متهم را به طور کامل می‌شناسد که در این صورت دادگاه رسیدگی به دعاوی مطرح شده احضاریه را برای هر دو نفر ارسال می‌کند؛ اما ممکن است در شرایط دیگری جرایم در فضای مجازی اتفاق بیفتد اما فرد شاکی نداند که چه کسی مسئول اصلی کلاهبرداری و سایر جرایم می‌باشد. در این صورت قدری پرونده پیچیده‌تر می‌شود و باید با حساسیت بیشتری دنبال گردد.

در خصوص گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر شاکی اطلاعات کاملی در خصوص فرد متهم نداشته باشد پلیس فتا وارد عمل شده و تحقیقات جامعی را در خصوص فرد متهم انجام می‌دهد تا اطلاعات مفیدی را در خصوص مشخصات و هویت او به دست آورده و او را شناسایی نماید. پس از اینکه هویت متهم به طور کامل شناسایی شد پرونده به جریان افتاده و فردا شاکی می‌تواند با ارائه ادله و مستنداتی به دادگاه ادعای خود را به اثبات برساند.

روش‌های جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی

هزینه گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا چقدر است؟

در نظر داشته باشید که امروزه جرایم رایانه‌ای و سایبری به میزان قابل توجهی افزایش داشته است و همین مسئله وظایف و مسئولیت‌های پلیس فتا را چندین برابر می‌کند. در واقع پلیس فتا و مسئولیت دارد تا به شکایات افراد در خصوص کلاهبرداری و سایر جرایم سایبری و رایانه‌ای در فضای اینترنت و مجازی رسیدگی نماید. شما باید همواره هزینه‌ای را بابت شکایت و پیگیری پرونده در اختیار پلیس فتا قرار دهید اما لازم به ذکر است که هزینه شکایت کلاهبرداری به پلیس فتا بسیار کم می‌باشد.

در تمامی مراحل شکایت لازم است هزینه‌هایی را پرداخت نمایید که البته اگر بتوانید در پرونده مطرح شده به موفقیت دست پیدا کنید می‌توانید این هزینه‌ها را از فرد مجرم دریافت کنید. از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشته باشید که پلیس فتا لازم است نهایتاً تا دو هفته به پرونده رسیدگی کرده و طرفین را برای تشکیل جلسه بخواهد. البته ممکن است بسته به نوع پرونده و مستنداتی که در اختیار پلیس فتا قرار می‌گیرد این مدت افزایش پیدا کند؛ بنابراین نمی‌توان زمان مشخصی را برای رسیدگی به پرونده‌های مربوط به جرایم رایانه‌ای در نظر گرفت.

روش‌های جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی

اکنون که با نحوه گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا آشنا شدیم وقت آن رسیده است تا چند روش برای جلوگیری از بروز کلاهبرداری را به شما آموزش دهیم تا به این شکل دچار خسارت‌های جدی نشده و بتوانید منافع خود را به طور کامل تامین نمایید. به عنوان نخستین توصیه باید به شما بگوییم که هرگز نباید اطلاعات شخصی و اطلاعات بانکی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار دهید چرا که این مسئله می‌تواند باعث کلاهبرداری شده و خسارت‌های جبران ناپذیری را در آینده به شما وارد نماید.

از سوی دیگر لازم است اطلاعات بانکی و مالی خود را در فضای مجازی به اشتراک نگذارید. از این نکته اطمینان حاصل کنید که از اتصالات امن برای معاملات خود در فضای مجازی و اینترنتی استفاده می‌کنید. یکی دیگه از روش‌هایی که می‌تواند احتمال بروز جرایم رایانه‌ای را کاهش دهد به روز رسانی نرم‌افزارهای کامپیوتری می‌باشد. در صورتی که نرم‌افزارهای خود را به روز نگه دارید می‌توانید از ایمنی بیشتری برخوردار بوده و همین مسئله سبب می‌شود تا از بروز بسیاری از جرایم در امان بمانید.

علاوه بر توصیه‌هایی که در بالا داشتیم لازم است به این نکته نیز اشاره داشته باشیم که هرگز نباید بر روی لینک‌های ناشناس کلیک کنید چرا که این مسئله می‌تواند مقدمه‌ای برای کلاهبرداری اینترنتی و یا سرقت اطلاعات شما باشد. لازم است برای حساب‌های آنلاین خود از رمزهای بسیار قوی استفاده کنید تا جلوی ورود افراد ناشناس به حساب‌های شخصی شما را بگیرد. علاوه بر این نیاز است تا اطلاعات خود را در خصوص روش‌های نوین کلاهبرداری اینترنتی افزایش دهید تا به این شکل جلوی این گونه اقدامات را بگیرید.

لزوم مراجعه به وکیل برای پیگیری جرایم رایانه‌ای

لزوم مراجعه به وکیل برای پیگیری جرایم رایانه‌ای

به هر حال ممکن است شما از طریق اینترنت یا فضای مجازی با افراد مجرم روبرو شده و این افراد درصدد کلاهبرداری از شما برآمده باشند. در چنین شرایطی علاوه بر ارتباط گرفتن با پلیس فتا لازم است از یک وکیل مجرب و خبره نیز بهره‌مند شوید تا او بتواند با مشاوره حقوقی که در اختیار شما قرار می‌دهد راهکار درست را نشان داده و شما را به سمت پیروزی و موفقیت سوق دهد. وکیل با روند رسیدگی به پرونده آشنایی کامل دارد و به همین دلیل اگر طبق دستورالعمل‌های او به پیش بروید در مدت زمان کمتری به خواسته‌های خود می‌رسید.

این نکته را در نظر بگیرید که هر وکیلی نمی‌تواند شما را در رسیدن به خواسته‌های حقوقتان راهنمایی کند. شما باید با استفاده از تحقیقات جامعی که در خصوص توانمندی و مهارت‌های گزینه‌های مختلف انجام می‌دهید شاخص‌ترین و مجرب‌ترین وکلا را برای اعطای وکالت انتخاب نمایید. اگر به هر دلیل به سراغ وکلای تازه کار و بی‌تجربه بروید بیم آن می‌رود که نتوانید نگرانی‌ها و دغدغه‌های خود در خصوص پرونده‌های کلاهبرداری را برطرف نمایید. همواره به دنبال وکلای متخصص و با سابقه باشید.

کلام آخر

از اینکه تا پایان مقاله در کنار ما بودید و با صبر و حوصله ما را دنبال نمودید از شما تشکر و قدردانی می‌کنیم. در این مطلب از سایت برترین وکلا تلاش کردیم تا شما را با گزارش کلاهبرداری به پلیس فتا آشنا کنیم تا در صورت بروز مشکلات احتمالی بتوانید دغدغه‌های حقوقی خود را در مدت زمان کمتری برطرف نمایید. در ادامه تلاش کردیم تا مهمترین وظایفی که بر عهده پلیس فتا است را مورد بررسی قرار دهیم. علاوه بر این روش‌های مختلفی که با استفاده از آنها می‌توانید گزارش تخلف و جرایم صورت گرفته در زمینه اینترنت و فضای مجازی را به پلیس فتا گزارش دهید را مورد اشاره قرار دادیم. اکنون از شما می‌خواهیم که نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

دکمه بازگشت به بالا