مسائل حقوقی

دیه شکستگی دست در سال1403 💸【بررسی دیه انواع شکستگی دست】

امروزه افراد برای انجام دادن هرچه صحیح‌تر فعالیت‌های روزانه خود به دست و سایر اعضای بدن خود نیاز مبرمی دارند. آسیب به دست می‌تواند فرد را در انجام تکالیف روزمره‌اش با مشکلات جدی روبرو کند. اعمال خشونت آمیز و همچنین وقایع غیرقابل پیش‌بینی می‌تواند به دست آسیب‌هایی را وارد کرده و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. برخی از این حوادث می‌تواند شامل تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع، آسیب دیدن در کارخانجات و مواردی از این جنس باشد. در واقع فرد آسیب دیده می‌تواند از طریق مراجع قضایی شکایت تنظیم کرده و برای جبران خسارت‌های وارد شده به اعضای بدنش دیه دریافت نماید. در واقع اگر عضوی از بدن آسیب ببیند برای جبران خسارت‌های وارد شده به آن مبلغی به عنوان دیه پرداخت خواهد شد. در این مقاله سعی داریم اطلاعات حقوقی شما درباره دیه شکستگی دست را تکمیل کنیم پس خواهشمندیم تا انتهای مطلب در کنار ما باشید.

منظور از دیه دست چیست؟

دیه شکستگی دست برای جبران خسارت‌های وارد شده به عضو بدن پرداخت می‌شود چرا که اگر فردی به دستش آسیبی وارد شود برای انجام فعالیت‌های روزمره با مشکلات جدی روبرو خواهد شد. به این مسئله توجه داشته باشید که پرداخت دیه برای جبران خسارت به فرد آسیب دیده در ایران به عنوان یکی از اعمال حقوقی پیگیری می‌شود.

آسیب رسیدن به دست می‌تواند بر اثر جنایت‌های عمدی یا حوادث غیر عمدی صورت بپذیرد. برای مثال ممکن است دست فرد بر اثر حمله مسلحانه یا اینکه ضرب و جرح مورد آسیب دیدگی واقع شود یا اینکه حوادثی مانند تصادفات جاده‌ای و یا بر اثر کار با دستگاهی خاص در کارخانجات تولیدی اتفاق افتاده باشد.

شدت جراحت وارد شده به دست از جمله عواملی است که می‌تواند میزان دیه شکستگی دست را تغییر دهد. جنسیت فرد آسیب دیده، سن و وضعیت اجتماعی فرد از جمله عواملی هستند که می‌تواند بر روی میزان دیه دست اثر مستقیم بگذارد در واقع در دادگاه لازم است پس از بررسی شرایط پرونده دیه مورد نظر برای آسیب دیدگی اعضای بدن تعیین گردد.

در مواردی ممکن است شاهد این موضوع باشیم که بر اثر جراحات وارد شده به دست این عضو بدن کارایی خود را به طور کامل از دست بدهد. همچنین لازم است برای درمان جراحات وارد شده به دست هزینه‌های پزشکی نیز مورد بررسی قرار بگیرد. با در نظر گرفتن این عوامل است که کارشناسان پزشکی قانونی مبلغ دیه مربوط به اعضای بدن را مشخص می‌نمایند.

دیه شکستگی دست

انواع دیه دست کدام است؟

باید اشاره داشته باشیم که دیه شکستگی دست تنها یکی از آسیب‌های وارد شده به این عضو بدن محسوب می‌شود. در واقع ممکن است جنایت‌های عمدی و یا حوادث خسارت‌های متنوعی را بر اعضای بدن وارد کند. در شرایطی ممکن است که دست دچار کبودی، قطع شدگی، شکستگی، تورم و وارد شدن اشیای نوکتیز به دست شود.

در تمامی این موارد میزان دیه مشخص شده توسط قاضی پرونده متفاوت خواهد بود.

  • بر اساس قوانین کشور می‌توان گفت که دیه قطع شدن دست برابر با نیمی از دیه انسان کامل می‌باشد. 
  • همچنین باید اشاره داشته باشیم که دیه از کار افتادگی دست برابر با دو سوم نیمی از دیه انسان کامل می‌باشد. ممکن است بر اثر وقوع جنایت یا حوادث ناگوار فردی دیگر نتواند از دست خود استفاده کرده و در اصطلاح از کار افتاده شود. در چنین شرایطی است که ابتدا باید نیمی از دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۳ را محاسبه کرده و سپس دو سوم از آن را به عنوان دیه پرداخت کنید.
  • دیه حرصه دست برابر با یک صدم دیه انسان کامل می‌باشد. در واقع می‌توان چنین گفت که این نوع از دیه کمترین آسیب دیدگی را برای دست به دنبال دارد و منظور جراحات وارد شده به دست می‌باشد.
  • بر اساس قوانین کشور دیه شکستگی دست برابر با یک پنجم دیه کامل دست است در واقع اگر هر استخوان از عضو بدن مورد شکستگی واقع شود فرد ملزم است چنین دیه‌ای را به فرد آسیب دیده پرداخت کند.
  • از سوی دیگر دیه تورم دست نیز بر اساس ارش مشخص خواهد شد. در ماده ۴۴۹ از قانون مجازات اسلامی اشاره شده است که اگر مقدار دقیق دیه در شریعت و قانون مشخص نشده باشد کارشناسان دادگستری و پزشکی قانونی موظف هستند تا بر اساس جراحات وارد شده به اعضای بدن مقدار دیه آن را مشخص نمایند. چنین دیه‌ای را در اصطلاحات حقوقی ارش می‌نامند. در چنین شرایطی است که قاضی پرونده باید عوامل مختلفی را در نظر گرفته و بر اساس آنها مقدار دیگر را مشخص کند.
  • دقت داشته باشید که برای اسلام جبران خسارت‌های وارد شده به اعضای بدن افراد از اهمیت بالایی برخوردار است و در خصوص این موارد در قرآن و احادیث توضیحات جامعی ارائه شده است. قوانین کشور در بسیاری از موارد از شرع مقدس اسلام استخراج شده‌اند و دیه نیز جزو این موارد است. 
  • در واقع اگر به فرد آسیب دیده دیه پرداخت شود به نوعی او در زندگی خود با مشکلات جدی روبرو نخواهد شد و از حجم خسارت‌های اقتصادی به فرد کاسته می‌شود. این مسئله به دامنه‌دار شدن عدالت در سطح جامعه کمک خواهد کرد.
دیه شکستگی دست با پلاتین چقدر است؟

دیه شکستگی دست با پلاتین چقدر است؟

دقت داشته باشید که دیه شکستگی دست با پلاتین زمانی مورد محاسبه قرار می‌گیرد که برای درمان شکستگی اعضای بدن از پلاتین یا مواد مشابه استفاده شود. در واقع مهم‌ترین کاربرد پلاتین این است که به استحکام استخوان‌ها افزوده و هر یک از مفاصل را در جای اصلی خودشان تثبیت کند.

نظر پزشکی قانونی درباره شکستگی دست و استفاده از پلاتین برای تعیین دیه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در واقع پزشکی قانونی در نامه‌ای که برای دادگاه ارسال خواهد کرد به نوع شکستگی و میزان و شدت آن اشاره خواهد نمود. همچنین اگر دست نیاز به درمان داشته باشد و یا اینکه در آینده نیز با خسارت‌های احتمالی روبرو شود می‌تواند بر روی نظر پزشکی قانونی اثر بگذارد.

در خصوص دیه شکستگی دست باید اشاره کنیم که مبلغ آن بر اساس شدت و نوع شکستگی ممکن است تا یک پنجم دیه همان عضو محاسبه شود. در نامه پزشکی قانونی به جزئیات شکستگی اشاره شده است و قاضی پرونده پس از اینکه نظرات کارشناسان مربوطه را مورد مطالعه قرار می‌دهد در نهایت حکم مربوط به پرداخت دیه را صادر خواهد کرد.

در صورتی که برای درمان دست از پلاتین استفاده شده باشد ممکن است تعداد پیچ و پلاک‌هایی که به کار رفته است بر روی نظر قاضی پرونده برای محاسبه دیه اثر بگذارد. به هر حال نمی‌توان رقم مشخصی را برای دیه استفاده از پلاتین تعیین نمود چرا که ممکن است بسته به نوع شکستگی و تعداد پلاتین‌های به کار رفته در اعضای بدن قاضی پرونده نظر متفاوتی برای دیه داشته باشد.

دیه شکستگی دست

دیه شکستگی دست در هنگام کار

ممکن است شرایط شغلی افراد به گونه‌ای باشد که کار کردن باعث شکستگی دست آنها شود. برای محاسبه دیه شکستگی دست در سال ۱۴۰۳ می‌بایست به عوامل و شرایط مختلفی توجه داشت.

نوع شکستگی، ایمنی محیط کار، نوع قرارداد امضا شده بین کارگر و کارفرما و موارد دیگر می‌تواند بر روی دیه مربوط به شکستگی در محیط کار اثر بگذارد. بر اساس قانون کارفرما می‌تواند در صورت بروز آسیب دیدگی اقدامات اولیه را انجام دهد. در واقع کارفرما پس از اینکه کمک‌های اولیه را به فرد آسیب دیده انجام داد می‌تواند سازمان‌های مربوطه را در جریان شکستگی یا هر نوع آسیب دیگری قرار دهد.

در چنین شرایطی است که کارشناسان تامین اجتماعی و کارشناسان دادگستری سعی می‌کنند تا میزان خسارت‌های وارد شده به کارگر را ارزیابی کرده و در نهایت بر اساس آن دیه را تعیین نمایند. بر اساس ماده ۹۵ قانون کار کارشناسان اداره کار موظف هستند که در بروز هر حادثه‌ای در محیط کاری به ارزیابی‌های اولیه پرداخته و میزان خسارت‌ها را بررسی نمایند.

در صورتی که مشخص شود کارفرما مقصر اصلی آسیب به کارگر است در نهایت مجرم شناخته خواهد شد. در چنین شرایطی است که قانون کارفرما را موظف می‌کند تا خسارت‌های وارد شده به کارگر را به طور کامل جبران نماید. در شرایطی اگر مشخص شود که ایمنی و بهداشت شغلی به طور کامل رعایت نشده و علت بروز حادثه نیز همین است برای فرد دیه بیشتری تعیین خواهد شد.

در واقع کارفرما موظف است تا محیطی امن را برای کارگران خود ایجاد کند. او همچنین باید آموزش‌های لازم در جهت حفظ ایمنی را در اختیار کارگران قرار دهد تا از بروز خسارت‌های احتمالی جلوگیری به عمل بیاید. در واقع این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است که کارفرما کمک‌های اولیه را به کارگر ارائه داده و در کمترین زمان ممکن سازمان‌های مربوطه را نیز در جریان بروز حادثه قرار دهد.

دیه شکستگی مچ دست راست چقدر است؟ 

دیه شکستگی مچ دست راست چقدر است؟ 

باید اشاره داشته باشیم که بر طبق قوانین مصوب در کشور دیه شکستگی مچ دست راست به مانند دیه شکستگی دست است. در چنین شرایطی دیه مچ دست آسیب دیده برابر با یک پنجم دیه کامل همان دست می‌باشد. 

می‌دانیم که دیه کامل دست برابر با نیمی از دیه کامل انسان می‌باشد. حال اگر مچ دست راست فرد دچار آسیب دیدگی شود لازم است که یک پنجم از نصف دیه کامل به او پرداخت شود. 

این مسئله را در نظر بگیرید که مقدار دیه مچ دست بر اساس نظر کارشناسان قوه قضاییه مشخص خواهد شد و در آن عواملی به مانند نوع و شدت آسیب دیدگی، هزینه‌های پزشکی، احتمال بروز خسارت‌های احتمالی در آینده و مواردی از این جنس اثر خواهد داشت.

در واقع قاضی پرونده برای محاسبه دیه شکستگی دست و مچ سعی می‌کند تا نظر پزشکی قانونی را بخواهد. پزشکی قانونی عضو آسیب دیده را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهد تا شدت خسارت‌های وارد شده به آن برایش مشخص شود. قاضی پرونده با در نظر گرفتن گزارش‌های ارائه شده از سوی پزشکی قانونی ممکن است تا یک پنجم از نصف دیه انسان کامل را به عنوان دیه شکستگی مچ تعیین نماید.

دیه شکستگی استخوان پشت دست چقدر است؟

منظور از استخوان پشت دست همان استخوان‌هایی هستند که در پشت دست شما قرار داشته و تعداد زیادی از عصب و رگ‌های عروقی از روی آن عبور می‌کند. در واقع این استخوان‌ها شامل استخوان‌های پنجه دست و پشت دست می‌شود.

در واقع وقوع جنایت و حوادث ناگوار ممکن است باعث شود تا افراد با شکستگی در ناحیه استخوان‌های پشت دست روبرو شوند و اینجاست که می‌توانند برای دریافت دیه خود به محاکم قضایی مراجعه کنند. شدت و نوع شکستگی وارد شده به این استخوان‌ها و همچنین تاثیر آن بر روی زندگی فرد از جمله عواملی هستند که می‌تواند دیه را دچار تغییرات جدی کند و بر روی نظر قاضی پرونده اثر بگذارد.

استخوان‌های پشت دست شامل تعداد زیادی از استخوان‌های کوچک‌تر می‌شود که در نهایت به انگشت‌ها متصل است. برای محاسبه دیه در این صورت شکستگی استخوان‌های کوچکتر باید به دیه کامل دست توجه کرد. می‌دانیم که استخوان‌های پشت دست ۵ عدد می‌باشد حال اگر هر تعداد از آنها دچار آسیب دیدگی شود برای محاسبه دیه شکستگی دست لازم است که دیه تقسیم بر تعداد استخوان‌های آسیب دیده شود.

با این روش می‌توان دیه‌ای که در دادگاه برای استخوان‌های پشت دست محاسبه می‌شود را به صورت تقریبی تخمین زد. در  واقع آسیب دیدن این استخوان‌ها می‌تواند بر روی زندگی فرد اثر بگذارد بنابراین قاضی پرونده نظر کارشناسان دادگستری و پزشکی قانونی را در این خصوص مطالبه خواهد کرد تا بتواند دیه عادلانه‌تری را برای فرد مشخص نماید.

دیه شکستگی دست

لزوم مراجعه به وکیل برای مطالبه دیه دست

وکیل به واسطه تخصص و تجربه‌ای که در محاکم قضایی جمع آوری کرده می‌تواند در خصوص پرونده‌های کیفری و مطالبه دیه نیز به شما راهکارهای مناسبی را ارائه کند. او با قوانین و مقررات مربوط به دیه آشنایی کامل دارد و می‌تواند از طریق مشاوره حقوقی به شما این امکان را بدهد که تصمیمات عاقلانه‌تری گرفته و در نهایت منافع خود را تامین کنید.

می‌دانیم که اولین اقدام برای دریافت دیه شکستگی دست این است که میزان خسارت‌های وارد شده به عضو از سوی کارشناسان مربوط مورد بررسی قرار بگیرد. در این مرحله وکیل می‌تواند به شما کمک کند تا دیه عادلانه‌تری به شما تعلق بگیرد. او هزینه‌های درمانی را گوشزد خواهد کرد و این نکته را تاکید می‌نماید که بر اثر شکستگی دست فعالیت‌های اقتصادی شما دچار مشکل شده است.

به طور کلی وکیل به موکل خود کمک می‌کند که با حکم عادلانه‌تری روبرو شده و بتواند به طور کامل از منافع و حقوق قانونی خود در جلسات دادگاه دفاع نماید. او بارها در پرونده‌های مشابه توانسته است به پیروزی دست پیدا کند و به همین دلیل است که می‌تواند راهکارهایی را به شما ارائه نماید که با استفاده از آنها بتوانید خواسته‌های خود در خصوص دریافت دیه را تحقق ببخشید.

کلام آخر

امیدواریم که مطالب ذکر شده در مقاله بالا از مجله حقوقی برترین وکلا توانسته باشد گره‌های شما در پرونده‌های قضایی را بازگشایی نموده و راهکارهای مناسبی را برای مطالبه دیه پیش روی شما قرار دهد. در این مقاله کوشیدیم تا دیه شکستگی دست را به دقت مورد بررسی قرار دهیم تا میزان آن بر اساس نوع و شدت خسارت‌های وارد شده برای شما مشخص شود. همچنین بررسی کردیم که اگر پلاتین در دست به کار گرفته شود بر روی محاسبه دیه چه تاثیراتی خواهد داشت. حالا از شما می‌خواهیم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه با مخاطبان این سایت در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

میثم امینی

من عاشق دنیای کتاب و نویسندگی هستم و نمیدونم دست سرنوشت چجوری من رو به سمت تهیه متون حقوقی هل داد. خیلی خوشحالم بابت جایگاهی که دارم. چون حس میکنم جایی قرار گرفتم که هم بهش علاقه دارم و هم راهی برای خدمت به شما عزیزانه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 10 =

دکمه بازگشت به بالا