مسائل حقوقی

شرایط طلاق بدون اجازه شوهر + راه های طلاق زن ⚖️【سال1403】

طلاق در کشور ما با 3 حالت کلی ممکن است درخواست شود. در حالت اول که یکی از متداول ترین حالت های ممکن است، دو طرف (زن و شوهر) به شکل توافقی اقدام به درخواست طلاق می کنند. در حالت بعدی مرد و در مورد آخر زن درخواست طلاق را به شکل قانونی مطرح می کند. در این مقاله قصد داریم شما را با تمام راه ها و شرایط طلاق بدون اجازه شوهر که همان مورد آخر است، آشنا کنیم. همراه ما باشید.

شرایط طلاق بدون اجازه شوهر

شرایط طلاق بدون اجازه شوهر چیست؟

همان طور که می دانید، طلاق جزو پرونده های پیچیده خانوادگی است که به این دلیل که کوچک ترین نهاد جامعه، یعنی خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شاید شنیده و یا تجربه کرده باشید که قاضی پرونده طلاق همواره تلاش می کند تا با سخت تر کردن و زمان بر کردن فرآیند رسیدگی به پرونده، فرصت پشیمانی از طلاق را برای طرفین ایجاد کند. در ادامه به بررسی شرایطی که باید در پرونده های طلاق بدون اجازه شوهر برای رسیدن به نتیجه مطلوب وجود داشته باشد می پردازیم.

جهت دریافت مشاوره می توان به بهترین وکیل طلاق در تهران مراجعه کرد.

بیماری خطرناک غیر قابل درمان مرد: در صورتیکه مرد یک بیماری خطرناک غیر قابل درمان داشته باشد، به گونه ای که سلامت زن به خطر بیفتد، زن می تواند بدون اجازه از شوهر طلاق بگیرد.

عدم پرداخت نفقه: با فرض این مورد که شوهر از دادن نفقه به همسر خود حداقل به مدت 6 ماه خودداری کند یا اینکه اصلا توان پرداخت نفقه را نداشته باشد، بر اساس ماده 1129 قانون مدنی، در صورتی که آنچه گفته شد اثبات شود، دادگاه مرد را ملزم به طلاق زن خواهد کرد و در صورتی که شوهر از اجرای حکم طلاق زن امتنا یا تعلل کند، مسئولیت امضای سند طلاق و اجرای صیغه به عهده دادگاه یا نماینده او خواهد بود.

مشقت برای ادامه زندگی (عسر و حرج): زمانی که زن برای ادامه زندگی مشترک خود با همسر ملزم به تحمل مشقت و سختی زیادی باشد، طبق ماده 1130 قانون مدنی، این حق برای او بوجود می آید که بخواهد از دادگاه خانواده تقاضای طلاق بکند. این که بخواهیم توضیح دهیم چه شرایط سختی شامل عسر و حرج خواهد شد عنوانی است که در ادامه به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است. جالب است بدانید یکی از بیشترین و البته فرگیرترین روش های طلاق بدون اجازه شوهر مشقت برای ادامه زندگی یا نام قانونی آن  “عسر و حرج” می باشد.

غیبت شوهر: اگر زن بتواند در دادگاه اثبات کند که شوهر بیش از 4 سال حضور نداشته و غیبت داشته است، بر اساس ماده 1029 قانون مدنی، زن می تواند بدون اجازه شوهر از او طلاق بگیرد.

وکالت بلاعزل زن از شوهرخود: این مورد هم می تواند شامل شرط ضمن عقد و یا هر عقد لازم دیگری محرز شود که به شکل عامیانه به آن حق طلاق نیز گفته می شود.

ازدواج مجدد مرد بدون اجازه از زن: در صورتی که مرد اقدام به ازدواج مجدد آن هم بدون اجازه از همسر خود کند، زن می تواند بدون اجازه از او درخواست طلاق دهد.

بچه دار نشدن و عقیم بودن مرد: در صورتی که مرد بعد از 5 سال، به دلیل عقیم بودن و یا هر بیماری و عوارض جسمانی دیگری بچه دار نشود این حق برای زن وجود دارد که بخواهد درخواست طلاق بدهد.

اشتغال به کار نامتعارف: اشتغال به کار نامتعارفی که آبرو و یا حیثیت زن و خانواده را تحت تاثیر قرار دهد.

مفقود الاثر شدن مرد: در صورتی که مرد بیش از 6 ماه پس از مراجعه به دادگاه و درخواست طلاق، مفقود الاثر باشد و پیدا نشود.

محکوم شدن مرد به مجازاتی مغایر با شان زن: هر جرم مجازات تعزیری و البته حدی که با حیثت و شِئون خانوادگی زن مغایر باشد، این حق را برای زن بوجود می آورد که بخواد بدون اجازه طلاق بگیرد. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که تشخیص این موضوع نیز بر اساس وضع و موقیعت زن و عرف و موازین دیگر به عهده دادگاه می باشد.

شرایط طلاق بدون اجازه شوهر

شرایط عسر و حرج زن

همان طور که در بخش قبلی اشاره شد، یکی از متداول ترین شرایطی که در پرونده های طلاق بدون اجازه از شوهر، از آن استفاده می شود، احراز شرایط عسر و حرج می باشد. با توجه به اهمیت این شرط و لزوم شناخت مصادیق آن، به شکل جداگانه هر شرط را بیان کرده و مورد بررسی قرار می دهیم. دقت داشته باشید که مصادیق عسر و حرج که در ادامه ذکر خواهد شد، حصری نیستند. (می توان موارد دیگری را هم در شمار آن ها قرارداد) و به خاطر داشته باشید که تشخیص مصادیق عسر و حرج با دادگاه است.

  • اگر زوج، بدون دلیل موجه و قابل قبول، خانواده خود را به مدت 6 ماه پشت سر هم یا 9 ماه متناوب، ترک کند، زوجه می تواند در دادگاه اقدام به طلاق بدون اجازه کند.
  • ابتلا به مشروبات الکلی و یا اعتیاد به مواد مخدر که باعث بوجود آمدن مشکل در زندگی خانوادگی شود، با این شرط که از ترک آن امتنا کند یا مصرف مجدد آن در زمانی که توسط پزشک برای ترک تعیین شده یا پس از ترک آن دوباره مصرف خود را آغاز کند شرط دیگری است که می تواند شامل مورد عسر و حرج شود.
  • در صورتی که زوج به حبس قطعی بالاتر از 5 سال (و یا به جزای نقدی که معادل با ۵ سال حبس) محکوم شود و حکم در حال اجرا باشد، شرایط عسر و حرج احراز می شود.
  • بعضی از بیماری های سخت و صعب العلاج اعصاب و روان از جمله دیوانگی یا هر موردی که قابل درمان نباشد مانند ساری و یا … که باعث شود تا زندگی مشترک دو طرف مختل شود در صورت اثبات و تایید پزشک یکی از شرایط اصلی عسر و حجر است.
  • ضرب و شتم و رفتارهای ناپسند و اشتباه از این دست که بخواهد به شکل مستمر ادامه داشته باشد و با در نظر گرفتن زن، قابل تحمل نباشد.
شرایط عسر و حرج زن

نقش وکیل در پرونده طلاق بدون اجازه از شوهر

همانطور که در ابتدای مقاله توضیح داده شد، چنین نیست که به محض درخواست طلاق، محکمه راضی به صدور حکم اجازه طلاق شود.
در صورتی که شما بخواهید از یک وکیل در مراحل طلاق بدون اجازه شوهر کمک بگیرید، مراحل طلاق شما به سریع ترین شکل ممکن پیگیری خواهد شد و البته هیچ نیازی به حضور طرفین در دادگاه و طی فرآیند طلاق نخواهد بود. این موضوع که وکیل شما می تواند بهترین و متناسب ترین مورد از شرایط ذکر شده در بخش قبلی را برای درخواست طلاق شما بیابد، مهم ترین دلیل کمک گرفتن از وکیل در راستای طلاق بدون اجازه از شوهر است. شرکت در جلسات داوری و مشاوره قبل از طلاق که از فرآیندهای زمان بر پرونده های طلاق است، توسط وکیل انجام خواهد شد و نیاز به حضور هیچ یک از افراد در جلسات و مشاوره ها نخواهد بود.

در صورتی که هر یک از شرایط مطرح شده در ابتدای مقاله برای طلاق بدون اجازه شوهر محرز شود،دادگاه در جلسات داوری و البته در هنگام اجرای صیغه طلاق، بدون نیاز به حضور زن صیغه طلاق را جاری خواهد کرد و تمامی مراحل به شکل غیر حضوری قابل پیگیری خواهد بود. تمامی حقوق زن از جمله نفقه و مهریه از طریق بهترین وکیل خانواده در تهران در دادگاه استرداد خواهد شد.

هزینه وکیل در پرونده طلاق، بدون اجازه از شوهر

هزینه وکیل شما بر اساس عرف جامعه، پرونده های مشابه، تجربه و تخصص وکیل و بسیاری موارد دیگر تعیین می شود و شما می توانید پس از یافتن وکیل متعهد و متخصص مرتبط با پرونده خود ( یا همان طلاق بدون اجازه از شوهر) طی یک جلسه مشاوره تلفنی و یا حضوری از مبلغ دقیق حق الوکاله وی مطلع شوید.

هزینه وکیل در پرونده طلاق

مدارک لازم برای طلاق بدون اجازه از شوهر

با توجه به این که دلیل درخواست طلاق زن چیست و بر حسب مورد ضرورت دارد که، زن دلایل خود را برای طلاق بدون اجازه شوهر ضمیمه دادخواست طلاق کند. در واقع زن باید هر نوع دلیلی که می تواند بر ذهن قاضی تاثیر گذار باشد را برای اثبات ادعای خود به محکمه در قالب مدرک ارائه دهد. البته یکی از عناصر مهم و تاثیر گذار، مذاکرات زن و شوهر در جلسه رسیدگی است که در بسیاری از موارد برخورد و عکس العمل مرد قاضی را به این نتیجه می رساند که بهترین راه که خیر و صلاح زوجین در آن است، حکم طلاق می باشد.
ویژگی اصلی و در واقع مشکل دعاوی خانواده این است که در خانه و محل زندگی مشترک، شخص دیگری وجود ندارد و زن و شوهر اصولاً از یکدیگر امضا نگرفته و در مورد روابط خود سندی وجود ندارد. با توجه به این امر، زن یا متقاضی طلاق باید به هر نوع دلیلی برای اثبات ادعای خود متوسل شود.این مدرک می تواند نوعی استشهاد، یک فیلم یا عکس یا فایل صوتی و یا صورتجلسه تامین دلیل و  … باشد.

کلام آخر

همان طور که می دانید، طلاق و جدایی، منفورترین حلال خداوند است اما در صورتی که آخرین راه طلاق باشد و بر اساس شرایط خاص خود بخواهید طلاق بدون اجازه شوهر را عملی کنید، باید یکی از شرایط ذکر شده در مقاله بالا را داشته باشید تا بتوانید از مسر خود جدا شوید. پیشنهاد ما مشاور و کمک گرفتن از یک وکیل متبحر در طول فرآیند طلاق است که باعث تسریع در انجام امور شما خواهد شد.

5/5 - (2 امتیاز)

سارا سلطانی

من یک نویسنده دائما در حال یادگیری هستم، خوشحالم که میتونم شما رو در باز کردن گره های حقوقی‌تان کمک کنم. راستی من در زمینه طراحی سایت و سئو وب سایت نیز فعالیت دارم و خلاصه همه چی تموم هستم! البته با کمی چاشنی شوخی ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 20 =

دکمه بازگشت به بالا