مسائل حقوقی

ازدواج مجدد زن بعد از طلاق! ⚖️【شرایط و قوانین سال 1403】

ممکن است بانوان به دلایل مختلف همسران خود را از دست داده باشند و همچنین اختلافات خانوادگی موقعیت را به جایی رسانده باشد که امکان زندگی مشترک فراهم نبوده و از همسرهایشان طلاق گرفته باشند با این سوال مواجه می‌شوند که چه زمانی می‌توانند مجدداً ازدواج کرده و زندگی جدیدی را آغاز نماید؟ به هر حالت انسان‌ها در تمامی مراحل زندگی خود به دنبال یک همراه هستند تا بتوانند با او مسیر زندگی را طی نموده و به موفقیت‌هایی دست پیدا کنند از این رو می‌توان گفت که ازدواج مجدد برای آن دسته از افرادی که یک بار ازدواج ناموفقی را تجربه کرده و یا اینکه همسر خود را از دست دادن یک گزینه ایده‌آل به شمار می‌آید. در این مقاله سعی داریم شما را با قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق آشنا کنیم با ما همراه باشید.

شرایط ازدواج مجدد زن بعد از طلاق چیست؟

بسیاری از افرادی که مدت‌های زیادی از طلاق آنها گذشته است و آن دسته از بانوانی که همسر خود را به دلایل مختلف از دست داده‌اند معمولاً به دنبال قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق هستند تا به این شکل شرایط را مرور کرده تا امکان ازدواج مجدد را دریابند.

بر اساس قوانین و شرع مقدس اسلام در ازدواج اول زن شرایط خاصی حکم فرماست اما سوالی که در این خصوص به وجود می‌آید این است که آیا در ازدواج دوم زن نیز می‌بایست همین شرایط به طور کامل رعایت شود و یا اینکه شرایط دیگری حکم فرما خواهد بود.

لازم است اطلاعات کاملی در خصوص شرایط ازدواج مجدد زن بعد از طلاق به دست آورید تا بتوانی با دید جامع تری در این خصوص تصمیم گیری کرده و زندگی جدیدی را آغاز نمایید. برای ازدواج مجدد زن می‌بایست شرایط زیر وجود داشته باشد:

  • برای ازدواج لازم است زن و مرد کافر نباشند.
  • لازم است زن و مرد رابطه خانوادگی درجه یک با یکدیگر نداشته باشند.
  • لازم است زوجین اهلیت داشته باشند یعنی اینکه بالغ و عاقل و رشید باشند.
  • لازم است زوج و زوجه رضایت کامل به ازدواج داشته باشند و هیچ گونه اجبار یا اکراهی در این خصوص وجود نداشته باشد.
  • پایان یافتن دوره عده برای زن. در نظر داشته باشید که پس از طلاق لازم است زن مدت زمانی را به عنوان عده از ازدواج کردن ممانعت به عمل آورد اما پس از پایان یافتن این دوره ازدواج برای زن بلامانع می‌باشد.
  • در صورتی که زن همسر خود را از دست بدهد یا از او طلاق بگیرد در عین حال باکره باشد می‌بایست رضایت پدر یا جد پدری خود را داشته باشد.
شرایط ازدواج مجدد زن بعد از طلاق چیست؟

بهترین زمان ازدواج مجدد برای زن بعد از طلاق

حال که قصد توضیح دادن در خصوص قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق را داریم لازم است به این سوال نیز پاسخ دهیم که چه مدت پس از پایان یافتن زندگی مشترک زن می‌تواند برای زندگی جدید و ازدواج اقدام کند؟ یا به زبان دیگر بهترین زمان ازدواج مجدد برای زن بعد از طلاق کی می باشد. به این نکته توجه داشته باشید که مرد اگر آمادگی ذهنی و مالی داشته باشد می‌تواند در هر زمان پس از پایان یافتن زندگی قبلی خود ازدواج کند اما زن از نظر قانونی و شرعی زمانی می‌تواند مجدداً ازدواج کند که دوره عده را به پایان رسانده باشد و قبل از آن ازدواج امکان پذیر نیست.

در نظر داشته باشید که مدت زمان نگه داشتن عده برای زن برابر با ۳  بار دیدن عادت ماهیانه است. از سوی دیگر لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر طلاق از نوع رجعی باشد مرد می‌تواند در دوره عده به همسر خود رجوع کرده و بدون اینکه نیاز به نکاح مجدد باشد زندگی مشترک را با او ادامه دهد.

دقت داشته باشید در صورتی که زن باکره باشد و یا اینکه به دوران یائسگی خود رسیده باشد اگر تصمیم به ازدواج مجدد بعد از طلاق بگیرد این موضوع برای او بلامانع خواهد بود چرا که در طلاق بائن که طلاق زن باکره و زن یائسه نیز جزو زیر شاخه‌های آن هستند زن ملزم به نگه داشتن عده نمی‌باشد

اما طلاق بائن دارای این شرایط نیست و در این نوع از طلاق امکان رجوع به زن در ایام عده وجود ندارد و اگر زن و مردی تمایل به بازگشت داشته باشند می‌بایست در طلاق بائن مجدداً با یکدیگر ازدواج کند. در واقع بهترین زمان برای ازدواج مجدد بعد از طلاق زمانی است که دوره عده زن به پایان رسیده و او از نظر ذهنی و روحی آماده ازدواج مجدد باشد. در غیر این صورت ممکن است او نتواند در ازدواج جدید خود احساس آرامش کند.

بهترین زمان ازدواج مجدد برای زن بعد از طلاق

ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با همسر سابق

گاهی ممکن است زن به هر دلیلی تصمیم بگیرد از همسر خود جدا شده اما پس از مدتی از تصمیم خود بازگردد و تمایل به ازدواج مجدد با همسر سابق را داشته باشد. اولین چیزی که باید در این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد این است که آیا زن در ایام عده است و یا خیر. در صورتی که طلاق از نوع رجعی بوده باشد و زن در ایام عده قرار داشته باشد مرد می‌تواند به زن رجوع کرده و بدون نیاز به ازدواج مجدد زندگی مشترک با او را ادامه دهد البته باید رجوع خود را در دفترخانه ثبت طلاق و ازدواج اعلام دارد.

در صورتی که مرد در طلاق رجعی به همسر خود در ایام عده رجوع کرده باشد به مدت یک ماه فرصت دارد تا رجوع خود را به اطلاع مراجع قضایی برساند برای این کار لازم است مرد به دفترخانه ثبت طلاق مراجعه کرده و رجوع را به ثبت برساند تا صورت جلسه طلاق باطل شود. به این موضوع توجه داشته باشید که اگر در ایام عده به همسر خود رجوع کرده باشید دیگر نیازی به تعیین مهریه و نفقه برای او نیست و شما می‌توانید با همان شرایط ازدواج قبلی خود زندگی مشترک را ادامه دهید.

اما در خصوص قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر زمان عده طلاق رجعی به پایان رسیده باشد و یا اینکه طلاق از نوع بائن باشد می‌بایست تمامی مراحل ازدواج را مجدداً طی نموده و صیغه نکاح دوباره بین دو طرف جاری گردد. در واقع در این صورت است که دیگر امکان رجوع در ایام عده از میان برداشته خواهد شد و اگر زن و مرد تمایل به ازدواج مجدد داشته باشند می‌بایست نکاح بین آنها صورت بگیرد که این موضوع نیز دارای شرایط خاص به خود است.

در واقع در این حالت لازم است از ابتدا مهریه تعیین شود. در صورتی که ازدواج از نوع موقت باشد به طور قطع باید مهریه‌ای را برای زن پیش از جاری شدن صیغه نکاح تعیین کنید اما در ازدواج دائم می‌توان برای زن مهریه تعیین نکرد و این موضوع را به مراحل بعدی واگذار نمود. در چنین شرایطی است که باید زن و مرد با دو شاهد عاقل و بالغ در محضر حاضر شده و ازدواج خود را به ثبت برسانند. در صورتی که زن باکره نباشد برای ازدواج مجدد نیاز به اذن و رضایت پدر نخواهد داشت.

ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با همسر سابق

ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با فرد جدید

در شرایطی که زن پس از طلاق از همسر سابق خود و یا از دست دادن او به هر دلیلی تمایل به ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با فرد جدید را داشته باشد، در ابتدا با همسر جدید که قصد ادامه زندگی با او را دارد به توافقات کامل در خصوص مهریه و شروط ضمن عقد رسیده و سپس در دفترخانه ثبت ازدواج حضور پیدا نماید. در چنین شرایطی مرد می‌تواند شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه را بپذیرد. در صورتی که مرد هر یک از این شروط را پذیرفته باشد در صورت تحقق آنها زن می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق و پایان دادن به زندگی مشترک را داشته باشد.

در صورتی که همسر سابق زن فوت کرده باشد و یا اینکه از او طلاق گرفته باشد ملزم است طبق قوانین و احکام شرع عده را نگه دارد. مدت زمان عده برای زن در شرایط مختلف متفاوت خواهد بود و تا زمانی که عده به پایان نرسد زن اذن طلاق را از نظر قانونی و شرعی پیدا نخواهد کرد. حال تصور کنید که زن پس از طلاق از همسر سابق خود همچنان باکره باشد در چنین شرایطی لازم است برای ازدواج مجدد اجازه پدر یا جد پدری خود یا مجوزهای قانونی مربوطه را به همراه داشته باشد.

در این صورت است که زن می‌تواند با همسر جدید خود به توافقات کامل رسیده و مجدداً ازدواج کند. یکی دیگر از قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق این است که با همسر خود در خصوص مهریه و سایر حقوق مالی به توافقات کامل دست پیدا کند. از سوی دیگر برای جاری شدن صیغه عقد لازم است دو شاهد مرد و یا یک شاهد مرد و دو شاهد زن در دفترخانه حضور داشته باشند. البته لازم است پیش از اقدام برای ازدواج مجدد با حقوق قانونی خود به طور کامل آشنایی پیدا کرده و سپس در این راه قدم بردارید.

ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با فرد جدید

مهریه زن در ازدواج مجدد بعد از طلاق

در قسمت‌های قبل در خصوص قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق توضیحاتی را ارائه دادیم تا مشخص شود که زن و مرد پیش از جاری شدن صیغه عقد لازم است در خصوص مهریه به توافقات کامل دست پیدا کنند. این نکته را در نظر بگیرید که شرایط تعیین مهریه برای ازدواج مجدد هیچ تفاوتی با ازدواج اول ندارد و کافی زن و مرد بر روی رقم یا مال خاصی به توافقات کامل دست پیدا کند. دقت داشته باشید که مهریه یکی از مهم‌ترین حقوق مالی زن را تشکیل می‌دهد که مطالبه آن با حاشیه‌های فراوانی همراه بوده است.

این نکته را در نظر بگیرید که هیچ منعی برای تعیین مهریه در ازدواج مجدد وجود نخواهد داشت و باید زن و مرد بر روی رقم مشخصی به توافقات کامل رسیده و مقدار مهریه در عقدنامه ذکر گردد. مهریه به طور کلی به دو دسته مهریه عندالمطالبه تقسیم می‌شود که هر یک از آنها دارای قوانین و شرایط خاص به خود می‌باشد. زن و مرد علاوه بر تعیین میزان مهریه لازم است در خصوص عندالمطالبه بودن آن نیز به تفاوت کامل دست پیدا کرده و آن را در متن عقدنامه قید نمایند تا اختلافی از این بابت پیش نیاید.

مهریه عندالاستطاعه نوعی از مهریه است که پرداخت آن از سوی مرد زمانی اتفاق می‌افتد که او توانایی مالی برای پرداخت مهریه مشخص شده را داشته باشد. در واقع در این نوع از مهریه اگر مرد توانایی مالی پرداخت مهریه را نداشته باشد زن نمی‌تواند به حقوق مالی خود دست پیدا کند؛ اما در مهریه در مطالبه زن می‌تواند هر زمان که تمایل داشت مهریه خود را از مرد مطالبه کرده و آن را در اختیار بگیرد. البته در این نوع از مهریه ممکن است مرد توانایی پرداخت نداشته باشد که می‌تواند با تنظیم دادخواست اعسار آن را قسطی کند.

ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با فرد جدید

قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با داشتن فرزند

اکنون سعی داریم قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق در صورتی که او دارای فرزند باشد را مورد بررسی قرار دهیم. دقت داشته باشید که ممکن است زن از ازدواج قبلی خود دارای فرزند شده باشد در چنین شرایطی هیچ منعی برای ازدواج مجدد او وجود ندارد و او می‌تواند بدون منع قانونی و شرعی زندگی جدید و تازه‌ای را آغاز کند. البته در شرایطی ممکن است ازدواج مجدد زن باعث شود تا حضانت فرزند را از دست بدهد که در چنین شرایطی لازم است او قاضی پرونده را متقاعد سازد که ازدواج به نفع فرزند او است.

دقت داشته باشید که قانونگذار به تربیت فرزند و حضانت او اهمیت بسیار بالایی می‌دهد از این رو حساسیت‌های بالایی برای حضانت فرزند بعد از ازدواج مجدد وجود خواهد داشت. در چنین شرایطی لازم است زن با حضور در دادگاه قاضی را متقاعد کند که فرزند او همچنان پس از ازدواج از نظر روحی و آرامش در سطح بالایی قرار خواهد داشت و هیچ گونه خللی در تربیت او به وجود نخواهد آمد. البته ممکن است در چنین شرایطی دادگاه شرایط مالی و روحی همسر جدید زن را مورد بررسی قرار دهد.

قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق با داشتن فرزند

آیا زن بعد از طلاق می‌تواند صیغه شود؟

حال ممکن است شرایطی پیش آید که زن بعد از ازدواج اول خود شرایط ازدواج دائم را پیدا نکرده و به دنبال ازدواج موقت یا صیغه باشد. در چنین شرایطی این سوال پیش می‌آید که آیا زن بعد از طلاق می‌تواند صیغه شود؟ این نکته را در نظر بگیرید که از نظر قانونی یا شرعی هیچ گونه منعی برای صیغه شدن زن بعد از ازدواج وجود نخواهد داشت و در صورتی که زن خودش تمایل داشته باشد همسر جدیدی را به صورت موقت اختیار کند این موضوع بلامانع خواهد بود. البته در این خصوص شرایط خاصی وجود دارد.

در خصوص قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر زن تمایل به ازدواج موقت داشته باشد می‌بایست عده ازدواج قبلی او به پایان برسد و سپس در این خصوص تصمیم گیری نماید. از سوی دیگر لازم است زن و مرد اهلیت کامل داشته باشند یعنی عاقل و بالغ باشند و با رضایت خاطر تصمیم به ازدواج موقت بگیرند. در صورتی که شرایط فوق وجود داشته باشد زن هیچگونه منعی برای صیغه کردن با همسر مورد نظرش را نخواهد داشت و این موضوع از نظر قانونی بلامانع است.

البته لازم است به این نکته توجه داشته باشید که در ازدواج موقت تعیین کردن مهریه کاملاً الزامی است. در چنین شرایطی لازم است پیش از جاری شدن صیغه نکاح موقت در خصوص مهریه و حقوق مالی زن تصمیمگیری‌های نهایی انجام شده و این موضوع در عقدنامه قید گردد. باید به این موضوع توجه داشته باشید که حتی پس از پایان یافتن مدت زمان ازدواج موقت زن همچنان می‌تواند حقوق مالی خود در خصوص مهریه را از مرد مطالبه نماید. در صورتی که زن باکره نباشد نیاز به اجازه پدر برای صیغه شدن ندارد.

مدت زمان مناسب برای ازدواج مجدد زن بعد از طلاق

مدت زمان مناسب برای ازدواج مجدد زن بعد از طلاق

کسب اطلاع در خصوص مدت زمان ازدواج مجدد بعد از طلاق از این بابت دارای اهمیت است که زن می‌تواند در خصوص زندگی مشترک خود تصمیمات عاقلانه‌تری را بگیرد. اگر بخواهیم از نظر حقوقی به این سوال پاسخ دهیم می‌توانیم بگوییم که زن پس از پایان یافتن دوره عده خود می‌تواند زندگی جدیدی را آغاز کرده و با هر شخصی که دارای اهلیت باشد ازدواج نماید. مدت زمان عده زن در طلاق به اندازه سه بار دیدن عادت ماهیانه است و پس از پایان یافتن این مدت است که زن می‌تواند تصمیم به ازدواج بگیرد.

اما اگر بخواهیم از نظر روانشناسی به این سوال پاسخ بدهیم باید بگوییم تجربه نشان داده است که ازدواج سریع بعد از پایان دادن به زندگی قبلی می‌تواند اثرات مخربی به همراه داشته باشد؛ بنابراین لازم است فرصت بیشتری به خودتان پس از طلاق یا فوت همسرتان بدهید و خودتان را مجدداً پیدا کنید و سپس تصمیم بگیرید. هرگونه تصمیم عجولانه در این خصوص می‌تواند عواقب ناگواری را برای شما به همراه داشته و باعث شکست‌های جدیدی در زندگی شما و مختل شدن آرامشتان شود.

بر اساس نظر و تجربیات روانشناسان می‌توان گفت که بهترین زمان برای ازدواج مجدد ۶ ماه پس از پایان یافتن ازدواج قبلی است. جدای از قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق می‌توان از نظر روانشناسی به این نکته اشاره داشت که اگر ۶ ماه از زندگی مشترک قبلی زن بگذرد خشم و نفرت‌ها تا حدود زیادی از میان برداشته خواهد شد و او می‌تواند تصمیم عاقلانه‌تری را برای زندگی خود بگیرد. البته زن لازم است پیش از ازدواج مجدد خود با یک روانشناس در ارتباط بوده و مسائل حقوقی آن را نیز در نظر بگیرد.

لازم است این نکته را نیز متذکر شویم که همانطور که مرد می‌تواند پس از پایان دادن به زندگی مشترک قبلی خود برای ازدواج مجدد تلاش کند این حق در اختیار زن نیز قرار گرفته که برای آینده خود تصمیم درستی را بگیرد؛ اما لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که هرگونه تصمیم عجولانه در این خصوص می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری را از لحاظ روحی به زن وارد کند. در صورتی که برای ازدواج مجدد آمادگی نداشته باشید بیم آن می‌رود که تصمیمات غلط شما مشکلات ازدواج دوم بعد از طلاق را به همراه داشته باشد.

لزوم مراجعه به وکیل برای طلاق و ازدواج

لزوم مراجعه به وکیل برای طلاق و ازدواج

اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید لازم است با قوانین و مقرراتی که این زمینه وجود دارد به طور کامل آشنایی پیدا کرده و سپس تصمیم درستی را در این جهت اتخاذ نمایید. از سوی دیگر شما زمانی می‌توانید ازدواج موفقی را تجربه کنید که با حقوق مالی و غیرمالی خود در نکاح به طور کامل آشنایی پیدا کرده و برای آن تلاش نمایید. مشاوره حقوقی با بهترین وکیل خانواده در تهران می‌تواند آگاهی شما را در خصوص قوانین و مقررات به میزان قابل توجه افزایش داده و به تصمیمات عاقلانه شما کمک زیادی کند.

وکیلی که به خدمت خواهید گرفت و یا اینکه قصد دریافت مشاوره حقوقی از او را دارید لازم است از نظر شهرت در سطح بالایی قرار داشته باشد و در بین افراد آشنا به مسائل حقوقی کاملاً سرشناس باشد. لازم است تحقیقات جامعی را در خصوص توانمندی و مهارت‌های گزینه‌های مختلف انجام داده تا به این شکل بتوانید پرونده‌های خود را به وکلای با تجربه و خبره بسپارید لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که هرگونه تصمیم عجولانه و شتاب زده در خصوص طلاق یا ازدواج می‌تواند شما را به خسارت‌های جبران ناپذیری همراه کند.

کلام آخر

امیدواریم از مطالب ذکر شده در این مقاله نهایت استفاده را کرده باشید و بتوانید از مطالب حقوقی آن به شیوه مطلوب بهره‌مند گردید. در این مقاله سعی کردیم در خصوص قوانین ازدواج مجدد زن بعد از طلاق توضیحات جامعی را ارائه دهیم تا شما بتوانید با دید جامع‌تری در این خصوص برای آینده زندگی مشترک خود تصمیمات عاقلانه‌تری را بگیرید. از سوی دیگر تلاش کردیم تا شرایط ازدواج مجدد را از نظر قوانین و مقررات مورد بررسی قرار داده و مدت زمان مناسب برای نکاح مجدد را نیز بررسی اکنون از شما می‌خواهیم که اگر نظر یا تجربه‌ای درباره مطالب ذکر شده دارید آن را در قسمت دیدگاه سایت برترین وکلا به اشتراک بگذارید.

4.7/5 - (4 امتیاز)

مرضیه اسلامی

مرضیه اسلامی هستم 23 ساله و یک دختر علاقه مند به مطالب حقوقی، در سایت برترین وکلا مشغول به فعالیت هستم و تمام تلاش خودمو میکنم تا مطالب مفید و جامعی را برای شما بنویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 6 =

دکمه بازگشت به بالا