مسائل حقوقی

گواهی تجرد چیست؟✔️ صدور، نحوه درخواست و مدت اعتبار

هر فردی در زندگی خود دست به انتخاب های مختلفی می زند و انتخاب همسر یکی از مهم ترین آنهاست. بدون شک ازدواج یکی از مقدس ترین و مهم ترین رویداد های زندگی هر انسانی است. افراد تلاش می کنند طبق معیار ها و ایده آل های خود دست به انتخاب شریک زندگی خود بزنند. اما هر فردی می خواهد درباره سابقه ازدواج شریک زندگی اش بداند. برای طرفین ازدواج مهم است که بداند آیا شریک زندگی اش مجرد است یا ازدواج قبلی داشته است. بخصوص که گاهی اوقات افراد درباره نداشتن سابقه ازدواج دروغ می گویند. برای آسوده خاطر شدن درباره سابقه ازدواج طرف مقابل، بهترین گزینه گرفتن گواهی تجرد است. در این مطلب قصد داریم درباره صفر تا صد این گواهی برای شما صحبت کنیم. اگر این واژه برای شما هم آشناست، پس تا انتها با همراه باشید.

گواهی تجرد چیست؟

همانطور که کمی قبل هم توضیح دادیم گواهی تجرد، سندی است که به کمک آن امکان کشف سوابق ازدواج افراد فراهم است. این را بدانید که بین بررسی این گواهی و بررسی شناسنامه افراد تفاوت است. در صورتی که فرد قبل از صدور گواهی سابقه ازدواج، فوت همسر و یا فسخ نکاح شده باشد، در این گواهی ذکر می شود.

به همین دلیل بسیاری از افراد برای جلوگیری از سواستفاده عاطفی و فریب، درخواست این گواهی را از شریک زندگی خود مطرح می کنند. علی رغم اینکه کاربرد گواهی تجرد توضیح داده شد، بازهم در ادامه درباره موارد نیاز به این سند توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

چه زمانی به این گواهی نیاز داریم؟

همانطور که گفتیم کاربرد چنین درخواستی، اطلاع و اطمینان از سابقه زندگی مشترک فرد است. اما برخی موارد دیگر نیز وجود دارند که صدور و استفاده از گواهی تجرد در آن ها ضرورت دارد. برای نمونه ممکن است فردی قصد استخدام در واحد شغلی خاصی را داشته باشد. در این صورت کارفرما و یا مدیر شرکت ممکن است از او گواهی تجرد بخواهند. به علاوه اینکه برخی از کشور ها هستند که برای تشخیص وضعیت تاهل فرد به شناسنامه او استناد نمی کنند.

 بلکه از او می خواهند که چنین گواهی را نشان بدهد. در سال های اخیر درخواست ایرانیان برای صدور این گواهی افزایش یافته است. شاید یکی از مهم ترین دلایل برای این مورد، افزایش آمار مهاجرت به کشور های خارجی باشد. همچنین انتشار اخبار درباره سواستفاده عاطفی و دروغگویی طرفین یک ازدواج، افراد را نسبت به سابقه ازدواج شریک خود حساس می کند.

به همین دلیل برای اطمینان خاطر درخواست این گواهی مطرح می شود. مورد مهم دیگری که باید مورد بحث قرار گیرد، نحوه ثبت درخواست چنین گواهی است. افراد به دو روش می توانند این گواهی را دریافت کنند. در ادامه این دو روش به طور کامل توضیح داده خواهد شد.

چه زمانی به این گواهی نیاز داریم؟

صدور گواهی تجرد و نحوه درخواست آن

احتمالا تا الان شما هم این سوال برایتان پیش آمده است که چطور می توان برای صدور گواهی تجرد اقدام کرد. این را بدانید که برای این کار نیاز به ارائه تنها یک شناسنامه حس می شود. هم خودتان می توانید شناسنامه خود را در این مسیر استفاده کنید و هم وکیل قانونی شما با برخورداری از وکالتنامه رسمی می تواند این درخواست را مطرح کند. افراد دیگری امکان دریافت این گواهی را برای شخص دیگری ندارند.

شاید بپرسید برای دریافت این گواهی باید به کجا مراجعه کنیم؟ به عنوان یک ایرانی مقیم داخل کشور باید به سراغ نزدیک ترین اداره ثبت احوال بروید. همچنین می توانید به اداره کل وزارت امور خارجه بروید. اما به تبع ایرانیان خارج از کشور نیز همین سوال را دارند.

اگر به عنوان یک ایرانی مقیم خارج نیاز به این گواهی دارید، بازهم جای نگرانی نیست. یکی از راه هایی که می توانید برای گرفتن گواهی تجرد پیش بگیرید، سفارت خانه های جمهوری اسلامی ایران هستند. از سوی دیگر می توانید به نزدیک ترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران بروید. ضمنا امکان دریافت این گواهی از طریق دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی فراهم است.

آیا امکان صدور درخواست گواهی تجرد به صورت اینترنتی وجود دارد؟

قطعا هر فردی حوصله انجام کار های اداری را ندارد. به طوری که افراد ترجیح می دهند بجای ایستادن در صف امور اداری، امور اداری خود را به صورت اینترنتی انجام دهند. درباره گواهی تجرد نیز این قاعده صادق است. افراد می خواهند بدانند که آیا امکان ثبت درخواست گواهی به صورت آنلاین فراهم است یا خیر؟ خوشبختانه پاسخ این سوال مثبت است.

مدتی است که امکان ثبت درخواست گواهی تجرد به کمک سامانه اینترنتی مربوط به آن فراهم شده است. برای این کار می توانید به درگاه خدمات الکترونیکی پورتال به آدرس SABTEAHVAL.IR مراجعه کنید. حال با استفاده از این سایت می توانید درخواست خود را ثبت کنید. بعد از انجام این کار یک کد رهگیری به شما داده می شود. شما وظیفه دارید این کد را برای خود نگه دارید.

بعد از آنکه درخواست شما مورد بررسی قرار گرفت و گواهی برای شما صادر شد، این موضوع از طریق پیامک به شما اطلاع داده می شود. با استفاده از کدرهگیری و همچنین شماره شناسنامه خود می توانید به سراغ اداره ثبت احوال تعیین شده بروید. حال همه چیز برای دریافت گواهی تجرد از سوی شما فراهم است.

آیا امکان صدور درخواست گواهی تجرد به صورت اینترنتی وجود دارد؟

برای دریافت گواهی تجرد به چه مدارکی نیاز است؟

انجام هر یک از امور اداری در کشور ما تنها با ارائه مدارک مربوطه امکان پذیر است. درباره این گواهی نیز باید به این قاعده اشاره کرد. در صورتی قصد دارید درخواست گواهی تجرد را مطرح کنید، باید مدارک زیر را تهیه کنید.

  • هرگونه سند و مدرک مربوط به هویت شما: در این باره می توان به شناسنامه و کارت ملی اشاره کرد.
  • تهیه رونوشت و یا همان کپی از اسناد و مدارک هویتی یا همان شناسنامه و کارت ملی
  • نسخه چاپی فرم درخواست این گواهی. این فرم باید به صورت کامل شده هنگام درخواست ارائه شود.
  • درصورتی که وکیل فردی قصد دریافت این گواهی را داشته باشد، باید وکالتنامه رسمی خود را ارائه کند.
  • پرداخت هزینه های مربوط به گواهی تجرد. این نرخ به صورت مصوب اعلام می شود.

ترجمه این گواهی و سابقه ازدواج های موقت

کمی قبل تر به این موضوع اشاره کردیم که بسیاری از افراد، چنین گواهی را برای مهاجرت خود می خواهند. چرا که بسیاری از کشور های خارجی برای اطلاع از وضعیت تاهل، به این گواهی استناد می کنند. به همین دلیل افراد درباره ترجمه گواهی تجرد و نحوه انجام این کار همواره سوال دارند. برای اینکه بتوانید نسخه ترجمه شده گواهی تجرد خود را به کشور محل اقامت ارائه کنید، باید به دارالترجمه رسمی مراجعه کنید.

بعد از مراجعه به دارالترجمه، این گواهی از طریق نهاد امور مترجمان دادگستری موفق به دریافت تاییدیه وزارت امور خارجه می شود. یادتان نرود که امور اداری هزینه خود را دارند. هریک از مراحل ترجمه گواهی تجرد هم از این حقیقت پیروی می کنند.

بسیاری از افراد این سوال را مطرح می کنند که ” آیا ازدواج های موقت در گواهی تجرد ثبت می شوند یا خیر؟” طبق قانون جمهوری اسلامی ایران، تنها درصورتی باید توافق طرفین همراه با عقد ثبت شود که طرف زن باردار شده باشد. در غیر این صورت الزامی به ثبت ازدواج موقت نیست.

به بیان بهتر طیف وسیعی از ازدواج های موقت را می توانید بیابید که در جایی ثبت نمی شوند. چون این ازدواج ها در هیچ نهاد و هیچ درگاهی ثبت نمی شوند، پس طبیعتا قابل استعلام هم نیستند. درصورتی که ازدواج موقت شما جایی ثبت شده باشد، این مورد در گواهی تجرد شما قید می شود.

ترجمه این گواهی و سابقه ازدواج های موقت

آیا  مدت زمان اعتبار گواهی تجرد محدود است؟

این سوال نیز یکی از پرتکرار ترین سوالات در خصوص این گواهی است. روی این گواهی، معمولا سخنی از اعتبار و محدودیت آن دیده نمی شود. اما گاهی اوقات دیده می شود که برخی از نهاد ها برای استخدام به تاریخ صدور آن توجه می کنند. به طوری که از تاریخی به بعد این گواهی، سند قابل قبولی برای استخدام نیست. بنابراین فرد باید بار دیگر برای صدور این گواهی درخواست خود را مطرح کند. از این رو، این گواهی به خودی خود مدت و محدودیت اعتبار ندارد.

کلام آخر

در این مطلب درباره صفر تا صد گواهی تجرد برای شما توضیحات کاملی را ارائه کردیم. مسئله ازدواج، یک مسئله بسیار مهم بوده و افراد به دلیل حساسیت های آن، خواسته های مختلفی از طرف دیگر زندگی مشترک مطرح می کنند. پرسیدن درباره سابقه ازدواج، موردی است که در مکالمه هر دو زن و مردی که قصد ازدواج دارند دیده می شود. اما در برخی مواقع پاسخ های کلامی برای افراد قابل استناد نیست. به همین دلیل افراد از هم درخواست اسناد قابل استناد می کنند. کاربرد این گواهی درست در این زمینه است.

اما تنها کاربرد گواهی تجرد، اطمینان از سابقه ازدواج فرد نیست. بلکه در مواقعی افراد برای مهاجرت به خارج از کشور نیاز به کسب این گواهی دارند. درباره فرایند درخواست این گواهی و نحوه دریافت آن هم توضیحات کاملی ارائه شد. دانستید که امکان ثبت درخواست صدور این گواهی به صورت اینترنتی هم فراهم است. امیدواریم با خواندن این مطلب به پاسخ تمام سوالات خود درباره این گواهی رسیده باشید. بابت مطالعه این مطلب از شما عزیزان ممنونیم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 19 =

دکمه بازگشت به بالا