اولین اقدام برای طلاق چیست؟ ⚖️【سریعترین راه طلاق】
در صورتی که شما یا همسرتان یا به صورت مشترک تصمیم به طلاق گرفتهاید لازم است از پیش مقدمات آن را فراهم نموده و اقداماتی که لازم است در این خصوص به انجام برسانید را تکمیل کنید. میدانیم که طلاق یک پروسه قانونی و حقوقی به شمار میرود که باید برای پایان دادن به رابطه زوجیت خود در آن روند مشخصی را پشت سر گذاشته و در نهایت به اهداف خود دست پیدا کنید. طلاق میتواند از جنبههای عاطفی یا مالی افراد را درگیر کند بنابراین زمانی که اقدام به طلاق و پایان دادن به رابطه زوجیت میکنید، لازم است که تکلیف تمامی این مسائل را در ذهن خود حل کنید تا در بلند مدت با مشکلات جدی در این زمینه روبرو نشده و بتوانید مراحل تعیین شده را به درستی پشت سر بگذارید. در این مقاله سعی داریم به این پرسش پاسخ دهیم که اولین اقدام برای طلاق چیست پس با ما همراه باشید.
برای مشاوره با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
دریافت مشاوره حقوقی به عنوان اولین اقدام برای طلاق
اگر این مسئله ذهن شما را به خود درگیر کرده است که اولین اقدام برای طلاق چیست؟ باید به شما تاکید کنیم که دریافت مشاوره حقوقی از یک وکیل متخصص میتواند شما را برای تکمیل مراحل و روند حقوقی پایان دادن به رابطه زوجیت آماده کند.
در نظر داشته باشید که مرد و زن بر اساس قوانین دارای حق و حقوقی هستند. از سوی دیگر تعهدات و مسئولیتهای قانونی برای آنها در هنگام اقدام برای تعلق در نظر گرفته میشود. زوجین میبایست با مسئولیتها و تکالیف خود به طور کامل آشنایی پیدا کنند و این منظور تنها زمانی محقق خواهد شد که آنها مشاوره حقوقی دریافت نمایند. از سوی دیگر باید اشاره داشته باشیم که دریافت مشاوره حقوقی میتواند افراد را از منافع شخصیشان در دادگاه آشنا کند.
برخی از افراد به دلیل عدم آگاهی که دارند در دعاوی طلاق برخی از تعهدات غلط را به طرف مقابل میدهند که میتواند در آینده برای آنها مشکل آفرین باشد. وکیل به زوجین کمک خواهد کرد که منافع شخصیشان دردعاوی طلاق را بشناسند و برای تامین نمودن آنها نهایت تلاش را به کار بگیرند.
اولین اقدام برای طلاق چیست؟
اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید ممکن است سوالی که ذهن شما را به خود درگیر کرده است این باشد که اولین اقدام برای طلاق چیست؟ باید اشاره داشته باشیم که نخستین گام برای تکمیل نمودن مراحل حقوقی مربوط به طلاق میتواند نام نویسی و ثبت نام در سامانه تصمیم باشد. با ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق میتوانید برای جلسات مشاوره نوبت دریافت کنید.
در این مرحله لازم است زوجین در جلسات مشاوره که زیر نظر سازمان بهزیستی کشور برگزار میشود شرکت کنند تا مهمترین دلایل آنها برای طلاق مورد بررسی قرار بگیرد. اگر زوجین از طلاق منصرف نشده و همچنان بر تصمیم خود مسر باشند برای آنها گواهی عدم انصراف صادر خواهد شد که جزو مهمترین اقدامات در جهت طلاق به شمار میرود.
پس از طی نمودن این مراحل اولین اقدام برای تلاش میتواند حضور در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه باشد. بسته به اینکه نوع طلاق شما میتواند طلاق یک طرفه یا توافقی باشد، باید دادخواست مربوطه را تنظیم کرده و در اختیار مقامات مشغول در دفاتر خدمات قضایی قرار دهید. باید دادخواست طلاق به طور دقیق تنظیم شده و تمامی مدارک و مستندات نیز به آن پیوست گردد.
از جمله مهمترین مراحل طلاق میتواند حضور در دادگاه های خانواده باشد. قاضی پرونده تلاش میکند تا با استفاده از ادله و مدارکی که در دست دارد درخواست طرفین را مورد بررسی قرار داده و در نهایت با آن موافقت یا مخالفت کند. از سوی دیگر قاضی پرونده وظیفه دارد تا تکلیف تمامی حقوق مالی و غیر مالی زوجین را به طور کامل مشخص نماید که از جمله مهمترین آنها میتوان به مهریه یا حضانت فرزندان اشاره نمود.
در پایان کار زوجین لازم است با در دست داشتن حکم دادگاه یا گواهی عدم امکان سازش به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کرده و در آنجا مراحل شرعی طلاق را تکمیل نمایند. به این مسئله توجه داشته باشید که اولین اقدام بعد از دریافت گواهی عدم امکان سازش برای طلاق میتواند مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق و جاری شدن صیغه طلاق باشد.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که گواهی عدم امکان سازش دارای مدت زمان مشخصی است یعنی زوجین مهلت محدودی در دست دارند تا با حضور در دفاتر ثبت ازدواج و تعلق مراحل جدایی را به پایان برسانند. اگر زوجین در این مهلت تعیین شده در دفاتر مربوطه حضور پیدا نکنند لازم است مراحل حقوقی برای طلاق مجدداً از ابتدا طی شود.
تنظیم لایحه دفاعیه در دعاوی طلاق
یکی دیگر از اقدامات مهم برای طلاق تنظیم لایحه دفاعیه میباشد. این نکته را در نظر بگیرید که طلاق دارای انواع مختلفی است که میتوان از جمله مهمترین آنها به طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن و طلاق توافقی اشاره داشت که هر یک از آنها میتواند شرایط خاص به خود را داشته باشد. اگر با هر یک از انواع طلاق در محاکم قضایی دست به گریبان هستید باید قوانین و مقررات خاص به آن را بدانید.
به این مسئله توجه داشته باشید که قاضی پرونده موظف است دفاعیات هر دو طرف دعوی طلاق را بشنود و بر اساس آن حکم نهایی را صادر کند. در چنین شرایطی میتواند اظهارات هر یک از طرفین به صورت شفاهی و در جلسات دادگاه بیان شود اما گاهی امکان حضور در دادگاه وجود ندارد یا پس از پایان یافتن جلسات دادگاه خود شخص یا وکیل او متوجه میشود که برخی از مسائل ناگفته باقی مانده است.
در چنین شرایطی میباشد که باید در واکنش به ادعاهای طرف دیگر دعوای طلاق لایحه قضایی تنظیم شده و در اختیار قاضی پرونده قرار بگیرد اگر لایحه به درستی تنظیم شود میتواند تاثیرگذاری بسیار زیادی در تصمیمگیریهای قاضی پرونده داشته باشد و او را به سمت صدور حکم عادلانه سوق دهد.
مهمترین گام برای اولین اقدام برای طلاق این است که از یک وکیل معتبر و خبره برای تنظیم لایحه قضایی کمک بگیرید چرا که این مسئله میتواند شما را در اهداف مد نظرتان و تامین منافع شخصی یاری دهد. وکیل میبایست در تنظیم لایحه دفاعیه نکات حقوقی بسیاری را رعایت کرده و همچنین به اصول نگارشی زبان فارسی نیز پایبند باشد. از سوی دیگر هرگونه مدارک و مستنداتی که میتواند به اثبات ادعاهای شما کمک کند میبایست به متن لایحه پیوست شود.
اولین اقدام برای طلاق از طرف زن
اولین اقدام برای طلاق از طرف زن این است که او از نکات حقوقی مختلف و قوانین مقرراتی که بر دعاوی طلا حکم فرما میباشد اطلاعات کافی را به دست آورد. میدانیم که در قانون اگر زن تنها تمایل به طلاق داشته باشد این کار تنها به دو طریق امکانپذیر خواهد بود.
در گذشته تنها مرد می توانست برای طلاق دادن همسرش اقدامات لازم را به انجام برساند اما در تغییرات قانون و در قانون جدیدی که به تصویب رسیده است این حق برای زنان نیز محفوظ دانسته شده است. راهکار اول این است که زن وکالت در طلاق را از همسرش دریافت کند و بتواند با استفاده از این حقی که به دست آورده برای طلاق دادخواست بدهد.
نکتهای که لازم است در این خصوص به آن اشاره داشته باشیم این است که اگر زن بتواند وکالت در طلاق را از همسر خود دریافت کند این مسئله منافی داشتن حق طلاق از سوی مرد نیست. در واقع مرد نیز میتواند با استفاده از حق طلاقی که دارد برای پایان دادن به زندگی مشترک با همسرش اقدام کند.
در شرایطی ممکن است زن وکالت در طلاق را نتواند از شوهر خود دریافت کند، در این صورت است که اولین اقدام برای طلاق میتواند فراهم آوردن دلایل محکمه پسند باشد. زن زمانی میتواند از همسرش جدا شود و برای طلاق دادخواست بدهد که زندگی او به سختی و مشکلات جدی برخورده باشد که در اصطلاحات حقوقی آن را عسر و حرج مینامند. زن میتواند به هرگونه دلیل محکمه پسندی اشاره کند البته برخی از مصادیق آن در قانون مورد اشاره قرار گرفته است.
برای مثال اگر مرد نتواند به مدت ۵ سال زن را بارور گرداند او میتواند درخواست طلاق بدهد. از سوی دیگر باید اشاره داشته باشیم که سوء رفتار مداوم مرد یا اعتیاد او به انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی میتواند جزو دلایل محکم پسند برای طلاق از طرف زوجه به شمار بیاید. باید دقت داشته باشیم که طلاق از طرف زوجه به دلیل عدم رضایت مرد به طلاق جزو دشوارترین انواع جدایی به شمار میرود و برای آن باید حتماً از وکیل استفاده کنید.
اولین اقدام برای طلاق از طرف مرد
اولین اقدام برای طلاق از طرف مرد این است که حقوق مالی زن را شناخته و به دنبال تامین آنها باشید. به این مسئله توجه کنید که در قانون حق طلاق به مرد داده شده است و او میتواند بر اساس قانون مدنی هر زمانی که اراده کرد حتی بدون در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند برای جدایی از همسرش درخواست بدهد.
این درست است که در قانون مدنی اشاره شده مرد دارای حق طلاق میباشد و او میتواند همسرش را حتی بدون دلیل موجه نیز طلاق بدهد اما باید پیش از اقدام برای طلاق تمامی حقوق مالی زن به او پرداخت شده و یا اینکه تعیین و تکلیف در این خصوص صورت بگیرد.
از جمله مهمترین حقوق مالی زن که باید در خصوص آن تعیین و تکلیف کافی در محاکم قضایی صورت بپذیرد مهریه میباشد. بسته به اینکه نوع مهریه عندالاستطاعه یا عندالمطالبه باشد میبایست شرایط خاصی در جهت پرداخت آن از سوی دادگاه خانواده مشخص گردد. پرداخت مهریه در نوع عندالاستطاعه به توانایی مالی مرد بستگی خواهد داشت اما در مهریه عندالمطالبه چنین نیست و مرد تحت هر شرایطی میبایست حقوق مالی زن را پرداخت کند.
اولین اقدام برای طلاق دادن همسر این است که شما مهریه و نفقه او را تعیین و تکلیف کنید. در صورتی که مرد توانایی مالی لازم برای پرداخت مهریه زن را نداشته باشد میتواند به دادگاه درخواست اعسار بدهد. اگر با درخواست اعسار مرد در دادگاه خانواده به طور کامل موافقت شود او میتواند مهریه زن را به صورت قسطی پرداخت نموده و مقدمات طلاق را فراهم کند.
اولین اقدام برای طلاق توافقی
طلاق توافقی نیز یکی دیگر از انواع طلاق به شمار میرود که دارای قوانین و مقررات خاص به خود میباشد. اولین اقدام برای طلاق توافقی این است که با همسر خود بر روی تمامی جزئیات و حقوق قانونیتان به توافقات کامل دست پیدا کنید.
شما لازم است در خصوص مسائل مختلفی مانند مهریه و شیوه پرداخت آن به توافق کامل دست پیدا کنید. دقت داشته باشید که طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته میشود که در آن زن و مرد به صورت مشترک برای پایان دادن به رابطه زوجیت تمایل دارند. میدانیم که در قانون مدنی حق طلاق به مرد داده شده است و در عوض زن میتواند حقوق خود درباره مهریه را از مرد مطالبه کند.
در طلاق توافقی روال به گونهای پیش میرود که برای مثال زن مهریه خود را میبخشد و در عوض مرد راضی به طلاق دادن زن در محاکم قضایی میگردد. از سوی دیگر میدانیم که پرداخت نفقه نیز یکی دیگر از مسئولیتهای مرد به شمار میرود که زن و مرد لازم است در طلاق توافقی درباره آن نیز به توافقات کامل دست پیدا کنند.
بنابراین میتوان گفت که نخستین اقدام برای طلاق این است که شما توافقنامه طلاق توافقی را تنظیم نموده و تمامی تعهدات خود را در آن ذکر نمایید. دقت داشته باشید که دادگاه از زوجین توافقنامه طلاق توافقی را درخواست خواهد نمود و بر اساس آن تصمیم گیری میکند.
بهتر است برای تنظیم توافقنامه طلاق توافقی به طور قطع از یک وکیل متخصص و خبره کمک دریافت کنید چرا که این وکیل میتواند حقوق و منافع زوجین را در نظر گرفته و بر این اساس اقدامات لازم را به انجام برساند. از سوی دیگر اگر در طلاق توافقی از وکیل استفاده کنید دیگر نیازی به حضور زوجین در جلسات دادگاه نخواهد بود و طلاق در مدت زمان کمتری به نتیجه خواهد رسید.
برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟
اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ باید مجدداً تاکید داشته باشیم که طلاق یک روند قانونی و حقوقی برای پایان دادن به رابطه زوجیت به شمار میرود و اگر شما قصد اقامه دعاوی طلاق را دارید میبایست در ابتدا دادخواست خود را تنظیم نموده و تحویل دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه دهید.
این مسئله را در نظر بگیرید که تنظیم دادخواست یک اقدام پیچیده و دشوار به شمار میرود چنانچه اگر شما نتوانید آنطور که باید شرح دقیقی درباره درخواست خود داشته باشید بیم آن میرود که در ادامه مراحل حقوقی با مشکلات جدی روبرو شوید؛ بنابراین اولین اقدام برای طلاق میتواند این باشد که از یک وکیل متخصص و خبره بخواهید که دادخواستی مبنی بر طلاق تنظیم نموده و در اختیار دفاتر خدمات الکترونیک قضایی قرار دهد.
مقامات مسئول در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه دادخواست شما را برای دادگاه خانواده ارسال میکنند و رئیس شعبه آن را به یکی از شعب دادگاههای محل زندگی زوجین ارسال خواهد کرد. در چنین شرایطی است که زمان و مکان برگزاری جلسات دادگاه برای زوجین از طریق پیامک ارسال خواهد شد و آنها ملزم به حضور در جلسات دادگاه هستند.
میبایست تمامی مدارک و مستندات خود را در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه به همراه داشته باشید تا بتوانید آنها را به متن دادخواست خود پیوست نمایید. از جمله مهمترین مدارک لازم برای طلاق میتواند اصل عقدنامه و اوراق هویتی شما باشد. در صورت ناقص بودن اطلاعات و مدارک ارائه شده به دادگاه ممکن است درخواست شما رد شود و نتوانید به اهداف مدنظرتان دست پیدا کنید.
سریعترین راه طلاق چیست؟
در قسمت های قبل درباره اقدامات لازم برای طلاق توضیحات کاملی را ارائه دادیم اما باید اشاره داشته باشیم که بسیاری از افراد به دنبال سریعترین راه برای طلاق هستند و با دغدغههای ذهنی در این خصوص روبرو میباشند. اشاره داشتیم که طلاق از نظر درخواست کننده برای آن به انواع مختلفی تقسیم میشود که از جمله مهمترین آنها میتوان به طلاق یک طرفه و طلاق توافقی اشاره نمود. در طلاق توافقی هر دو زوج برای پایان دادن به رابطه زوجیت تمایل دارند و تنها تصمیم میگیرند با تنظیم توافقنامه از یکدیگر جدا شوند.
به این مسئله توجه کنید که در طلاق توافقی در درجه اول مرد و زن به طلاق تمایل دارند و در درجه دوم خودشان از طریق تنظیم توافقنامه تکلیف تعهدات و حقوق مالی و غیر مالی را مشخص کردهاند؛ بنابراین میتوان گفت از میان انواع طلاق، اقدام برای طلاق توافقی در مدت زمان کمتری به سرانجام میرسد. نمیتوان مدت زمان طلاق توافقی را به طور دقیق اعلام نمود اما ممکن است چند ماه به طول بیانجامد.
از سوی دیگر باید به این مسئله اشاره کنیم که طلاق از طرف زن در مقایسه با سایر انواع طلاق در مدت زمان بیشتری به سرانجام خواهد رسید. در قانون مدنی همانطور که اشاره کردیم حق طلاق با مرد است و اگر زن بخواهد دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد و آنها را اثبات نماید به مدت زمان بسیار زیادی نیازمند خواهد بود. مدت زمان طلاق از طرف زن را نیز نمیتوان به طور دقیق تعیین نمود اما ممکن است در شرایطی نزدیک به یک سال به طول بیانجامد.
به هر حال استخدام وکیل و اعطای وکالت به او در پروندههای طلاق میتواند مدت زمان به نتیجه رسیدن پروندههای مربوطه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به طور معمول شما میتوانید با استخدام یک وکیل مجرب و برجسته در وقت و هزینههای خود در دعاوی طلاق صرفهجویی کنید. همچنین دریافت مشاوره حقوقی از مشاور مربوطه میتواند دانش حقوقی شما را به میزان قابل توجهی افزایش داده و در نهایت منجر به تحقق اهداف در مدت زمان کمتری شود.
لزوم مراجعه به وکیل برای طلاق
شاید بتوان چنین گفت که بهترین اقدام برای طلاق این است که با یک وکیل مجرب و برجسته در این زمینه مشاوره کرده و از او راهکار مناسبی را دریافت کنید. وکیل با مراحل به نتیجه رساندن طلاق به طور کامل آشنایی دارد و میتواند از منافع شما در دادگاه به بهترین شکل ممکن دفاع کرده و شما را به اهداف مد نظرتان برساند.
باید با تحقیقات کاملی که انجام میدهید به سراغ آن دسته از وکلایی بروید که سابقه درخشانی داشته و رزومه قوی را از خود به جای گذاشتند. چنین وکلایی میتوانند تجربیات خود از پروندههای سابق را به شما منتقل کرده و به همین سبب راه را برای کسب پیروزی شما در دعاوی طلاق هموارتر کنند.
همچنین برای رسیدگی به پروندههای مربوط به دعاوی طلاق لازم است به سراغ وکلای متخصص بروید چرا که بازدهی این وکلا در حوزه تخصصیشان بیشتر خواهد بود و همین مسئله میتواند یک امتیاز مثبت برای شما به شمار برود. از سوی دیگر شما هرگز نباید به سراغ استخدام وکلای بی تجربه و تازه کار در زمینه مسائل حقوقی بروید.
کلام آخر
امیدواریم از مطالعه این مطلب حقوقی نهایت استفاده را کرده باشید و بتوانید راهکار مناسبی را برای پایان دادن به زندگی مشترک یا سازش در آن بیابید. ما کوشیدیم در این مطلب اولین اقدام برای طلاق را مورد بررسی قرار دهیم تا اطلاعات شما در این زمینه افزایش پیدا کند و بتوانید برای آینده خود تصمیم درستی را اتخاذ نمایید. سامانه تصمیم نام نویسی کرده و برای مشاوره نوبت بگیرید و پس از آن نیز لازم است در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی حاضر شده و دادخواست طلاق تنظیم کنید. اگر به نظر شما نکتهای از قلم افتاده است ممنون میشویم آن را برای سایر مخاطبان سایت برترین وکلا بنویسید.