چگونه حق طلاق باطل میشود؟ ⚖️【شرایط باطل کردن حق طلاق】

در قانون مدنی چنین بیان شده است که حق طلاق با مرد است و این مرد میباشد که میتواند بدون دلایل موجه و تنها با پرداخت کردن حقوق مالی زن یا تعیین نوع تکلیف نمودن آن از زن جدا شود؛ اما در قانون امکانی فراهم شده است که مرد میتواند از طریق وکالت بلاعزل حق طلاق را به زن نیز بدهد. در واقع مرد میتواند حق طلاق خود را به زن نیز اعطا کند تا زن بتواند هر زمان که اراده کرد به دادگاه مراجعه نموده دادخواست طلاق تنظیم کرده و از مرد جدا شود. هیچگونه منع قانونی برای اعطای حق طلاق به زن وجود ندارد و این مسئله با اختیار مرد به انجام میرسد اما گاهی شاهد این هستیم که مرد پس از اعطای حق طلاق به زن از این موضوع احساس پشیمانی میکند. حال در چنین شرایطی ممکن است این سوال برای بسیاری از مردها پیش بیاید که چگونه حق طلاق باطل میشود؟ در ادامه این مطلب قصد داریم تا به این سوال به طور کامل پاسخ دهیم.
برای مشاوره با بهترین وکیل در تهران کلیک کنید!
منظور از باطل کردن حق طلاق چیست؟
در پاسخ به این سوال که حق طلاق چگونه باطل میشود باید این مسئله را توضیح دهیم که طلاق یکی از مهمترین حقوق مرد به شمار میرود یعنی مرد از نظر قانون مدنی میتواند بدون راضی کردن زن از او جدا شود. شاید این مسئله برای بسیاری از خانمها ناعادلانه به نظر برسد اما باید اشاره کنیم که همین قانون حق برخورداری زن از مهریه و نفقه و سایر حقوق مالی را در نظر گرفته است و بر آن تاکید ویژهای دارد.
یعنی مرد تا زمانی که موفق به پرداخت حق و حقوق زن نشده باشد و یا اینکه آنها را تعیین و تکلیف نکند هیچگونه مجوز قانونی برای طلاق دادن زن نخواهد داشت. این مسئله درست است که زنان حق طلاق ندارند اما در تغییرات قانون جدید چنین بیان شده است که زن نیز در برخی از مواقع خاص میتواند دادخواست طلاق خود را تقدیم دادگاه کرده و حتی بدون رضایت مرد از او طلاق بگیرد.
طلاق از طرف زن با پیچیدگیهای بیشتری همراه است چرا که در قانون حق طلاق به مرد داده شده و زن در صورتی میتواند برای جدا شدن از همسرش اقدام کند که دلایل محکمه پسندی را به قاضی پرونده ارائه کند. البته مرد میتواند از نظر قانونی حق طلاق خود را از طریق وکالت بلاعزل به زن بدهد.
زن در صورتی که وکالت طلاق داشته باشد میتواند حتی بدون در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند از شوهر خود طلاق بگیرد. در خصوص باطل شدن حق طلاق لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که حق طلاق از سوی مرد میتواند به صورت مطلق یا مشروط به زن اعطا گردد.

حق طلاق مطلق و مشروط چیست؟
در خصوص باطل کردن حق طلاق در صورتی که حق طلاق از نوع مطلق باشد باید به این نکته اشاره داشته باشیم که زن برای جدایی از همسرش در چنین شرایطی نیاز به شرط یا وقوع حادثه خاصی نخواهد داشت و تحت هر شرایطی میتواند از همسرش جدا شود و در اینجا تنها میل و اراده زن برای پایان دادن به زندگی مشترک اهمیت دارد.
اما در حق طلاق مشروط یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقد یا هرگونه شرط دیگری ذکر میگردد. در چنین شرایطی است که زن تنها در صورتی میتواند از همسرش درخواست طلاق کند که این شرط محقق شده باشد. در واقع حق طلاق زن تنها در صورتی در اختیار او قرار میگیرد که شرط ذکر شده در هنگام اعطای وکالت محقق بشود.
برای مثال ممکن است در وکالت در طلاق قید شده باشد که زن تنها در صورتی میتواند حق طلاق را در اختیار بگیرد که مرد به او نفقه ندهد. در این صورت است که زن تنها در شرایطی میتواند برای پایان دادن به زندگی مشترک از نظر قانونی و حقوقی اقدام کند که این شرط محقق شده و مرد از تامین نیازهای اولیه زن خودداری کند.
در خصوص بخشیدن حق طلاق به زن لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که گاهی مرد در ازای اعطای حق تعلق از زن درخواست میکند که او نیز مقداری از مهریه یا تمام آن را ببخشد یعنی مرد برای اعطای حق طلاق خود از زن درخواستی خواهد داشت. گاهی دیگر بحث مسائل مالی در میان نیست و مرد در صورتی راضی به اعطای حق طلاق زن میشود که او حضانت فرزندان را در اختیار مرد قرار دهد.
پشیمانی مرد از دادن حق طلاق
حق طلاق از سوی مرد ممکن است بنا به دلایل مختلفی بخشیده شده باشد اما گاهی شاهد بروز پشیمانی در دادن حق طلاق به زن هستیم.
نارضایتی مرد از این بابت است که به همسر خود حق طلاق داده و او میتواند هر زمانی که اراده کرد بسته به مطلق بودن یا مشروط بودن حق طلاق برای پایان دادن به زندگی زناشویی و رابطه زوجیت اقدامات لازم را به انجام برساند.
بنابراین در پاسخ به این سوال که چگونه حق طلاق باطل میشود باید بگوییم که اگر مردی با میل و اراده خود حق طلاق را به زن از طریق وکالت بلاعزل داده باشد میتواند در برخی از شرایط خاص این حق طلاق را باطل کند.
به هر حال باید دقت داشته باشیم که حق طلاق با میل و اراده شخصی مرد به زن داده شده است و اینکه او مجدداً درخواست کند که این حق طلاق را باطل نماید همواره از نظر قانونی با محدودیتهای امکانپذیر خواهد بود. به هر حال در صورت پشیمانی مرد لازم است او از قوانین و مقررات در این حوزه اطلاعات کافی را به دست آورده تا بتواند مجدداً حق طلاق را باطل نموده و جلوی سوء استفادههای مکرر زن را بگیرد.

چگونه حق طلاق باطل میشود؟
در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که مرد با اراده خود حق طلاق را به زن داده است اما به دنبال بهترین راهکار برای باطل کردن حق طلاق از سوی زن میگردد. در چنین شرایطی است که مرد با چالشهایی درباره باطل نمودن حق طلاق روبرو میشود و راهکارهای مختلف قانونی را جستجو میکند تا به این شکل به هدف نهایی خود دست پیدا کند.
همانطور که پیشتر به شما اعلام نمودیم آقایانی که اقدام به اعطای حق طلاق به خانمهای خود کرده باشند باید بدانند که به همین سادگی هم نمیتوان حق طلاق را باطل نمود و همواره از نظر قانونی در این خصوص محدودیتهایی وجود خواهد داشت.
باید اشاره داشته باشیم که باطل کردن حق طلاق در همه حالتها دارای شرایط یکسانی نیست و برای مثال اگر مرد از طریق وکالت بلاعزل اقدام به چنین عملی کرده باشد کار برای باطل نمودن حق طلاق سخت و دشوار میباشد.
گاهی نیز شاهد سوء استفاده زن از حق طلاق هستیم که در این صورت باید مرد بداند که اعطای حق طلاق میتواند برای او خسارتهای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. دقت کنید که اگر زن حق طلاق را داشته باشد و در ازای آن مهریه خود را نبخشد میتواند به طور همزمان هم برای طلاق اقدام کرده و هم درخواست مطالبه مهریه خود را تقدیم دادگاه نماید.
در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان حق طلاق را باطل کرد باید بگوییم که نوع وکالت شما در پاسخگویی به این سوال بستگی خواهد داشت. از نظر قانونی در برخی از شرایط مرد میتواند برای باطل کردن حق طلاق زن اقدام کرده و به نتیجه برسد اما در برخی دیگر از شرایط از نظر قانونی مرد نمیتواند حق طلاق را باطل کند.
دلایل باطل کردن حق طلاق چیست؟
شاید برای شما نیز سوال شده باشد که شرایط باطل کردن حق طلاق چگونه است؟ همچنین ممکن است با سوالاتی از این جنس روبرو شده باشید که چرا افراد حق طلاق را به خانمها اعطا میکنند و هدف آنها از چنین اقدامی چیست؟
در اینجا باید به این نکته اشاره داشته باشیم که حق طلاق از نظر قانون مدنی با مرد است و زن تنها در صورتی میتواند برای طلاق اقدام کند که در گام نخست از مرد حق طلاق را دریافت کرده و یا اینکه بتواند با استفاده از دلایل محکمه پسند عسر و حرج خود در زندگی مشترک را به اثبات رسانده و طلاق بگیرد.
در واقع از نظر قانونی مرد میتواند به زن نیز حق طلاق بدهد تا او هر زمان که اراده کرد برای جدایی از همسرش اقدامات قانونی را به انجام رسانده و به هدف خود دست پیدا کند. گاهی شاهد این هستیم که مرد برای دادن حق طلاق به زن از او درخواست میکند که تمام مهریه یا بخشی از آن را ببخشد. شاید یکی از مهمترین دلایل اعطای حق طلاق به خانمها همین مسئله باشد
در حال باید در نظر داشته باشیم که اگر حق طلاق و وکالت در طلاق به صورت مطلق به زن داده شده باشد او میتواند بدون محقق شدن هیچ گونه شرطی به دادگاه درخواست طلاق خود را تقدیم کند. اگر حق طلاق از نوع مطلق باشد بیشتر شاهد این هستیم که مرد برای باطل کردن حق اعطا شده اقدامات لازم را به انجام میرساند اما در وکالت در طلاق مشروط باید شرطی اتفاق بیفتد تا زن بتواند به دادگاه درخواست طلاق بدهد که در این صورت احتمال پیگیری مرد برای باطل نمودن آن کمتر خواهد شد.

شرایط باطل کردن حق طلاق در وکالت بلاعزل
یکی از مهمترین شرایط باطل کردن حق طلاق این است که وکالت به صورت بلاعزل انجام نشده باشد. دقت کنید که اگر برای اعطای حق طلاق به همسرتان از وکالت بلاعزل استفاده کرده باشید از نظر قانونی شما هیچ حقی برای عزل کردن قرارداد امضا شده ندارید و در واقع شما نمیتوانید حق طلاق را در محاکم قضایی باطل کنید.
اگر وکالت در طلاق از نوع وکالت بلاعزل باشد تنها در صورتی میتوانید برای باطل کردن آن به صورت حقوقی اقدام کنید که خود زن از داشتن حق طلاق انصراف داده و قرارداد امضا شده را باطل نماید. در چنین شرایطی است که پشیمان شدن شوهر از دادن حق طلاق به زن نمیتواند کارساز واقع شده و همچنان زن میتواند حق طلاق خود را داشته باشد و بر اساس آن به محاکم قضایی درخواست طلاق بدهد.
در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان حق طلاق را باطل کرد باید بگوییم که اگر وکالت به صورت مطلق در اختیار زن قرار گرفته باشد او میتواند بدون هیچگونه قید و شرطی به محاکم قضایی مراجعه کرده و درخواست طلاق خود را تقدیم دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه قرار دهد.
راهکار قانونی برای باطل کردن حق طلاق
به طور کلی دو روش قانونی برای باطل کردن حق طلاق وجود خواهد داشت. در روش اول مرد حق طلاق را به عنوان یکی از شروط ضمن عقدنامه میپذیرد و این مسئله در قبال ازدواج یا سند ازدواج به ثبت میرسد؛ اما راهکار دیگری که معمولاً بسیاری از آقایان از آن برای دادن حق طلاق استفاده میکنند بهرهمندی از وکالت رسمی میباشد.
اگر دادن حق طلاق به عنوان یکی از شروط ضمن عقدنامه باشد برای باطل کردن حق طلاق باید از مفاد ماده ۶۷۹ قانون مدنی کمک گرفت. در چنین شرایطی مرد میتواند هر زمان که اراده کرد حق طلاق را از زن بگیرد و در اصطلاح آن را باطل کند مگر اینکه در شروط ضمن عقد ذکر شده باشد که مرد حق عزل موکل خود یعنی زن را ندارد و نمیتواند حق طلاق را باطل نماید.
همچنین زن میتواند اگر حق طلاق در شروط ضمن عقدنامه ذکر شده باشد از داشتن حق طلاق انصراف داده و در این صورت است که حق طلاق اعطا شده باطل میگردد.
اشاره داشتیم که شیوه دیگر اعطای حق طلاق این است که زوج و زوجه در دفاتر اسناد رسمی اقدام به اعطای وکالت در طلاق کنند. حال سوال پیش میآید که اگر وکالت رسمی باشد چگونه میتوان حق طلاق را باطل کرد؟ میدانیم که وکالت عقدی جایز از نظر حقوقی به شمار میرود و مرد میتواند هر زمان که اراده نمود حق طلاق را پس گرفته و در اصطلاح قرارداد امضا شده را باطل نماید.
مراحل باطل کردن حق طلاق چیست؟
لازم است اطلاعات جامعی را در خصوص مراحل باطل کردن حق طلاق به دست آوریم تا بتوانیم اقدامات مثبتی را در این حوزه به انجام رسانده و به حقوق قانونی خود دست پیدا کنیم.
میتوانیم چنین بگوییم که بهترین روش برای باطل کردن حق طلاق این است که خود شوهر اقدام به باطل کردن وکالت در محاکم قضایی کند. اگر مرد وکالت نامه محضری در خصوص حق طلاق را باطل کرد باید در کمترین زمان ممکن این مسئله را به زوجه یعنی همسر خود اطلاع دهد.
در قانون مدنی مرد ملزم به اطلاع دادن به زن در خصوص باطل کردن حق طلاق شده است؛ یعنی اگر زن مطلع نشود که مرد حق طلاق را باطل کرده است میتواند همچنان به دادگاه مراجعه کرده و با استفاده از این حق خود درخواست طلاق و جدایی بدهد. درگام نخست لازم است مرد برای باطل کردن وکالتنامه طلاق از دفاتر رسمی کمک بگیرد و باطل شدن آن را از طریق ارسال اظهارنامه قضایی به زن اطلاع دهد.
حال سوال مهمی که مطرح است این میباشد که اگر وکالت در طلاق از نوع بلاعزل باشد چگونه میتوان حق طلاق را باطل کرد؟ در این صورت است که مرد باید وکیل دومی را برای خود تعیین نماید البته این در شرایطی است که در وکالت بلاعزل به همسر حق تعیین وکیل دوم از مرد ساقط نشده باشد.

راهکار مناسب برای باطل کردن حق طلاق
نمیتوان روش ثابتی را برای باطل کردن حق طلاق اعلام نمود چرا که هر یک از وکالت نامهها در شرایط خاصی تنظیم شدهاند که برای ارائه راهکار لازم است این وکالتنامهها مورد بررسی قرار بگیرند تا شرایط مشخصی برای آنها ارائه گردد تا افراد بتوانند با استفاده از آن حق طلاق را باطل کنند.
وکالت در طلاق و اعطای آن میتواند آثار حقوقی بسیار زیادی را به همراه داشته باشد بنابراین باید با اطلاع از قوانین و مقررات راهکار مناسبی را برای باطل کردن وکالت در نظر گرفت. ممکن است موضوعاتی برای وکالت در طلاق تعیین شده باشد که در این صورت است که اگر این شروط محقق شوند مرد میتواند برای باطل نمودن حق اعطا شده اقدامات لازم را در محاکم قضایی به انجام برساند.
اگر شما نیز با این چالش روبرو شدهاید که چگونه حق طلاق باطل میشود؟ باید بگوییم که در بسیاری از موارد این عمل با عزل وکیل امکانپذیر خواهد بود. این نکته را در نظر بگیرید که باطل کردن وکالت در طلاق قدری دشوار است و اگر موفق به انجام آن کار نشوید ممکن است از نظر مالی دچار خسارتهای جبران ناپذیری شده و نتوانید به اهداف خود دست پیدا کنید.
به هر حال شما نیاز به استخدام وکیلی دارید تا حق طلاق را از نظر حقوقی پیگیری کرده و روش مناسبی برای باطل کردن آن پیدا کند. وکیل انتخابی از سوی شما باید دارای سابقه درخشان و تخصص کافی در زمینه طلاق باشد تا بتواند در این زمینه کمکهای بسیار زیادی به موکلان خود انجام دهد. به هر حال باید این نکته را در نظر بگیرید که وکیل موظف است تا وکالت را مورد مطالعه قرار داده و سپس در خصوص راههای ابطال آن تصمیم گیری نماید.
لزوم مراجعه به وکیل برای باطل کردن حق طلاق
باید این نکته را خوب بدانید که باطل کردن حق طلاق در شرایط عادی امکانپذیر نیست مگر اینکه از یک وکیل مجرب و خبره بخواهید که در ابتدا وکالت نامه را به دقت مورد مطالعه قرار داده و راهکاری برای باطل نمودن آن پیدا کند. در این صورت است که شما میتوانید در زمان کمی با مراجعه به محاکم قضایی یا اداری برای تامین منافع اقدامات لازم را به انجام برسانید.
وکیلی که انتخاب میکنید باید از نظر دانش حقوقی و تجربه در سطح بالایی قرار داشته باشد تا بتواند با تسلط بالا بر روی قوانین و مقررات راه مناسبی را برای باطل کردن وکالت در طلاق پیدا کند.
از سوی دیگر وکیلی که انتخاب میکنید باید دارای سابقهای درخشان و رزومهای قوی باشد تا شانس کسب پیروزی را برای شما افزایش دهد. همچنین شما ملزم هستید که از وکلایی استفاده کنید که در این زمینه به تخصصهای لازم دست پیدا کردهاند. از چنین وکیلی برای تنظیم اظهارنامه بعد از باطل نمودن وکالت در طلاق نیز میتوانید استفاده کرده و منافع خود را تامین نمایید.
کلام آخر
امیدواریم مطالبی که در بالا به آنها اشاره نمودیم برای شما کارساز واقع شده باشد و بتوانید بسیاری از مشکلات حقوقی خود را با مطالعه این مقاله حل و فصل کنید. ما کوشیدیم تا به این پرسش پاسخ دقیقی دهیم که چگونه حق طلاق باطل میشود؟ همچنین تلاش ما بر این بود تا اطلاعات مهمی در این خصوص به شما ارائه دهیم. همچنین به مسئله وکالت مطلق و وکالت مشروط اشاره داشتیم و شرایط ابطال قرارداد در هر یک از آنها را مورد ارزیابی و سنجش قرار دادیم. از سوی دیگر مراحل باطل کردن قرارداد بررسی شد. اگر نکتهای برای اضافه کردن به متن بالا دارید لطفاً آن را در دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکلا به اشتراک بگذارید.