مسائل حقوقی

برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ + مراحل رسیدگی ⚖️【آپدیت 2024】

در واقع طلاق یک روند قانونی و شرعی برای پایان دادن به زندگی مشترک است. چرا که گاهی اختلافات میان زوجین موقعیتی را فراهم می کند که ادامه زندگی در کنار یکدیگر برای آن ها سخت می شود و اینجاست که تصمیم می گیرند طلاق بگیرند. اطلاع از روال قانونی برای انجام طلاق می تواند به زوجین این امکان را بدهد که با سهولت بیشتری اهداف خود را پیگیری نمایند. در واقع عموم جامعه سواد حقوقی لازم برای طی نمودن مراحل طلاق را در اختیار ندارند و همین موضوع سبب شده است تا با سوالات بی شماری در این زمینه رو به رو شوند. در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ در ادامه با ما همراه باشید.

سریع ترین راه طلاق برای زوجین کدام است؟

پیش از اینکه پاسخ دهیم که برای درخواست طلاق باید کجا رفت لازم است اندکی در خصوص مفاهیم حقوقی طلاق به شما اطلاعات بدهیم. در ابتدا لازم است به این موضوع اشاره داشته باشیم که طلاق یک روال قانونی برای جدایی زوجین از یکدیگر به شمار می آید که قوانین آن در بسیاری از حالات از شرع مقدس اسلام استخراج شده است. در نظر داشته باشید که طلاق را بر اساس آن چیزی که از قانون مدنی به دست می آید می توان به طلاق توافقی، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن دسته بندی کرد.

در واقع نمی توان نسخه واحدی را برای تمامی انواع طلاق تجویز نمود. چرا که هر یک از انواع طلاق که در پاراگراف قبل به آن ها اشاره نمودیم دارای احکام و قوانین خاص به خود هستند. از سوی دیگر برای هر یک از انواع طلاق اعم از طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی لازم است زوجین مراحل مختلفی را طی نمایند. لازم به ذکر است که آگاهی از این مراحل و نیز تسلط بر قواعد و قوانین خاص هر یک از انواع طلاق می تواند به شما در رسیدن به اهداف تعیین شده کمک کند.

در گذشته قانون دست مرد را باز می گذاشت تا با حضور در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق و بدون طی نمودن مراحل درخواست طلاق زوجه را طلاق بدهند. در این صورت بسیاری از حقوق مالی زن نادیده گرفته می شد و زن نمی توانست آن طور که باید حقوق مالی خود در خصوص مهریه، نفقه، اجرت المثل و… را مطالبه نماید؛ اما در حال حاضر طبق قانون جدید درخواست طلاق مرد باید در ابتدا مجوزهای لازم برای طلاق را جذب نماید. در انواع دیگر طلاق نیز اخذ این مجوز قانونی الزامی شده است.

تفاوتی ندارد که زوجین در کدام قسمت از کشور زندگی می کنند. حتی اگر در دور افتاده ترین روستاهای کشور نیز زندگی می کنیم در خصوص اینکه برای درخواست طلاق باید کجا برویم؟ ابتدا باید روند قانونی طلاق را طی نمایید. به این منظور می توانید با مراجعه به دادگاه مراحل حقوقی در نظر گرفته شده را طی نموده و مجوزهای لازم را اخذ نمایید. در صورتی که زوجین موفق به اخذ مجوز طلاق در انواع مختلف آن شدند می توانند به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کرده و جدایی خود را قطعی نمایند.

برای درخواست طلاق باید کجا رفت

ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه

لازم به ذکر است که اقامه دعاوی حقوقی و کیفری نیازمند طی نمودن مراحلی تعیین شده از سوی قانون است. در واقع شما در صورتی می توانید در این زمینه به موفقیت دست پیدا کنید که دادخواست خود را به شیوه ای اصولی تنظیم نموده و آن را تقدیم محاکم قضایی نمایید. در غیر این صورت به درخواست شما اهمیتی داده نمی شود و نمی توانید آن طور که باید امید به کسب پیروزی داشته باشید. به هر حال در ادامه با روند ثبت درخواست در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه آشنا خواهیم شد.

در گذشته افراد مستقیما درخواست خود مبنی بر طلاق را در دادگاه مطرح می کردند و در همان جا نیز به درخواست های آنان رسیدگی می شد؛ اما در قانون جدید، دفاتر خدمات الکترونیکی این وظیفه را بر عهده گرفته اند. در صورتی که تمایل به انواع طلاق دارید، لازم است به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه در شهر خود مراجعه کرده و از آن ها فرم دادخواست طلاق را مطالبه کنید. پس از تنظیم دادخواست طلاق، درخواست شما در سامانه ثبت می شود و پرونده برای دادگاه ارسال می شود.

البته اگر تا به حال در سامانه ثنا نام نویسی نکرده اید، لازم است نخستین گام خود را برای ثبت نام در این سایت بگذارید. پس از نام نویسی در سامانه ثنا به شما نام کاربری و رمز عبور داده خواهد شد که در مراحل مختلف طلاق به کار شما خواهد آمد. در گذشته به دلیل اینکه تمامی افراد برای درخواست طلاق به دادگاه مراجعه می کردند، شاهد نوعی از ازدحام و شلوغی در دادگاه ها بودیم؛ اما در سالیان اخیر با تنظیم الکترونیکی دادخواست طلاق، پرونده ها با نظم بیشتری پیگیری می شوند.

بنابراین در پاسخ به این سوال که برای درخواست طلاق از طرف مرد باید کجا رفت؟ باید بگوییم که نخستین گام حضور در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه است. بهتر است در این مسیر از بهترین وکیل خانواده در تهران استفاده کنید تا با استفاده از دانش حقوقی و تجربه ای که او در این زمینه دارد، بتوانید به شیوه ای اصولی تر دادخواست طلاق را تنظیم نموده و در اختیار محاکم قضایی قرار دهید. در صورت ارسال دادخواست به دادگاه خانواده، روند رسیدگی به درخواست زوجین به صورت قانونی آغاز می شود.

دقت داشته باشید که لازم نیست به طور قطع خود شخص در دفاتر خدمات الکترونیکی حضور داشته باشد. در واقع اگر وکیل برای رسیدگی به پرونده های طلاق، از یک وکیل توانا و خبره استفاده کرده باشد می تواند طی نمودن این مراحل را به وکیل خود واگذار نماید. لازم به ذکر است که اگر پرونده از دفاتر قضایی به دادگاه خانواده ارسال شود، به زوجین زمان و محل دادگاه اطلاع داده خواهد شد. زوجین لازم است در وقت مقرر در شعبه دادگاه مربوطه حضور پیدا کنند.

در صورتی که برای رسیدگی به پرونده های طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و یا طلاق توافقی از یک وکیل مجرب استفاده می کنید می توانید از این مزیت برخوردار شوید که نیاز به حضور شما در جلسات دادگاه نباشد. در واقع وکیل پیگیر تمامی مراحل رسیدگی به درخواست طلاق هست و اجازه نخواهد داد که حقوقی از شما پایمال شود. دقت داشته باشید که در جلسات دادگاه خانواده به تمامی حقوق مرد و زن در طلاق اشاره خواهد شد و زوجین می توانند از حقوق خود دفاع نمایند.

لازم است در دعاوی طلاق به تمامی حقوق مالی زن نیز رسیدگی شود. در جلسات دادگاه تکلیف مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و موارد دیگر به طور دقیق مشخص خواهد شد. از سوی دیگر باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که در قانون مدنی حق طلاق به مرد سپرده شده است و همواره قاضی این حق را نیز برای مرد در نظر می گیرد. لازم به ذکر است که حضور موفق در مراجع قانونی همچون دادگاه خانواده مستلزم بهره مندی از وکلای خبره و کهنه کار است.

برای درخواست طلاق باید کجا رفت

مراحل رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زوجین

در قسمت های قبل به این سوال پاسخ دادیم که برای درخواست طلاق از طرف زن باید کجا رفت؟ علاوه بر این مشخص نمودیم که اولین قدم در رسیدگی به پرونده های طلاق این است که فرد به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه کرده و پس از تکمیل فرم دادخواست طلاق، آن را به ثبت برساند. در این قسمت نیز سعی داریم شما را با مراحل رسیدگی به درخواست طلاق در محاکم قضایی آشنا کنیم. آشنایی با روال قانونی رسیدگی به درخواست طلاق می تواند در سهولت انجام کارها موثر باشد.

شرکت در جلسات مشاوره: لازم به ذکر است که قانون مقرر کرده است که زوجین پیش از تنظیم دادخواست، در جلسات مشاوره حضور پیدا کنند تا ابعاد اختلاف آن ها کاملا مشخص شود. در نظر داشته باشید که حضور در جلسات مشاوره الزامی است و یکی از مراحل رسیدگی به پرونده های مربوط به دعاوی طلاق به شمار می آید. برای این کار زوجین ابتدا باید در سامانه تصمیم نام نویسی کنند تا وقتی برای مشاوره در اختیار آن ها قرار بگیرد. زوجین حداقل باید 5 جلسه مشاوره دریافت کنند تا شاید به این شکل سازش بین آن ها شکل بگیرد.

ثبت دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیکی: در صورتی که اختلافات پیش آمده میان زوجین در جلسات مشاوره حل نشود و مرد و زن همچنان مصر به طلاق باشند، می توانند به دفاتر خدمات الکترونیکی مراجعه کرده و درخواست طلاق خود را ثبت نمایند. پیش تر در قسمت برای درخواست طلاق توافقی کجا باید رفت؟ در این خصوص اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دادیم. پس از تنظیم دادخواست در این دفاتر، درخواست طرفین مبنی بر انواع طلاق به دادگاه خانواده ارسال می شود و روند رسیدگی به پرونده در دادگاه آغاز می شود.

رسیدگی به پرونده در دادگاه: لازم است اشاره داشته باشیم که پس از رسیدن پرونده به دادگاه خانواده، قاضی زوجین را برای ارائه توضیحات و دفاعیات لازم به جلسات دادگاه دعوت می کند. در بسیاری از موارد فرد می تواند از وکیل خود برای حضور در این جلسات دعوت به عمل آورد. در این جلسات ابعاد مختلف پرونده مورد بررسی های دقیق قرار می گیرد تا به این شکل حقوق مالی و غیر مالی طرفین در زمان طلاق کاملا مشخص شود. دادگاه در نهایت مسئولیت صدور یا عدم صدور گواهی عدم امکان سازش را در اختیار دارد.

حضور در دفاتر ثبت طلاق: در صورتی که دادگاه به این نتیجه برسد که هیچ گونه سازشی بین زوجین امکان ندارد و طرفین مصر به جدایی و پایان زندگی مشترک هستند، گواهی عدم امکان سازش را صادر خواهد کرد. لازم به ذکر است که صدور این حکم از سوی دادگاه به منزله پایان مراحل طلاق نیست. در واقع لازم است زوجین در دفاتر ثبت طلاق حضور پیدا کرده و پس از جاری شدن خطبه طلاق، آن را به ثبت برسانند. در نظر داشته باشید که حکم گواهی عدم امکان سازش دارای مدت زمان و اعتبار است.

برای درخواست طلاق باید کجا رفت

رسیدگی به انواع پرونده طلاق در دادگاه خانواده

در پاسخ به این سوال که برای درخواست طلاق چه باید کرد؟ باید بگوییم که حق طلاق بر اساس قانون مدنی با مرد است و مرد می تواند در صورت تمایل زن خود را طلاق بدهد؛ اما قانون مدنی این حق را نیز در اختیار زن قرار داده است تا حقوق مالی و غیر مالی خود را در زمان طلاق از مرد مطالبه نماید. در واقع مرد ملزم می شود در زمان طلاق حقوق زن در خصوص مهریه، نفقه، نحله، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت فرزندان و… را در اختیار او قرار دهد. در غیر این صورت به مرد حق طلاق داده نمی شود.

در واقع طلاق از طرف مرد با دردسر کمی صورت می پذیرد و در آن تنها لازم است مرد حقوق مالی زن را پرداخت نماید. نباید چنین تصور کنید که زن نمی تواند هیچ زمان برای گرفتن طلاق پیش قدم شود. قانون جدید طلاق این حق را نیز به زن داده است که در صورت در اختیار داشتن دلایل موجه و یا وکالت در طلاق از مرد برای جدایی اقدام کند. دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن شامل آن دسته از مواردی می شود که زن می تواند با استناد به آن ها عسر و حرج در زندگی مشترک را به اثبات برساند.

از جمله مهم ترین این دلایل می توان به مفقود الاثر شدن مرد برای چهار سال متوالی اشاره نمود. در صورتی که خبری از مرد در این مدت نباشد، زن می تواند با مراجعه به دادگاه طلاق خود را درخواست کند. از سوی دیگر اگر مرد نتواند به مدت پنج سال از آغاز زندگی زن را باردار نماید، زن می تواند با مراجعه به دادگاه ضمن اثبات عسر و حرج خود از مرد طلاق بگیرد. لازم به ذکر است که عدم پرداخت نفقه به مدت شش ماه متوالی نیز از جمله دلایل محکمه پسندی است که زن می تواند با استناد به ترک انفاق مرد برای جدایی از وی اقدام نموده و طلاق بگیرد.

برای دادخواست طلاق باید کجا رفت؟ در پاسخ به این سوال به اینجا رسیدیم که طلاق در انواع مختلفی قابل پیگیری است. یکی از انواع مرسوم طلاق، طلاق توافقی است. در واقع از نام این طلاق پیدا است که زوجین باید پیش از جدایی در خصوص تمامی حقوق خود به توافقات لازم دست پیدا کنند. برای مثال مرد که در قانون حق طلاق را در اختیار دارد در صورتی به جدایی از زن رضایت پیدا می کند که زن نیز مقداری یا تمام مهریه خود را به مرد ببخشد و به این شکل طلاق به انجام برسد.

در نظر داشته باشید که لازم است برای اقدام در خصوص طلاق توافقی لازم است زوجین توافق نامه ای را تنظیم کرده و تکلیف تمامی حقوق خود را در آن مشخص کنند. لازم است در خصوص مهریه، نفقه، اجرت المثل و حتی حضانت فرزندان توافقات لازم صورت بگیرد. این توافق نامه در دادگاه مورد قبول قرار خواهد گرفت. از سوی دیگر باید در نظر داشته باشید که تنظیم توافق نامه یک امر حقوقی و کاملا تخصصی است و بهتر این می باشد که آن را به طور کامل به یک وکیل خبره و مجرب بسپارید.

برای درخواست طلاق باید کجا رفت

نحوه رسیدگی به درخواست طلاق در مراجع قضایی

باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که زوجین در زمان حضور در دادگاه لازم است تمامی مدارک و مستندات مربوط به پرونده را در اختیار داشته باشند تا با استناد به آن ها بتوانند حقوق خود را به دست آورده و اجازه ندهند منافعی از آن ها پایمال شود. دادگاه به همین سادگی گواهی عدم امکان سازش را صادر نخواهد کرد و زوجین برای دریافت این گواهی لازم است دفاعیات موثری را از خود داشته باشند تا به این شکل بتوانند حقوق از دست رفته خود را احقاق نموده و گواهی مربوطه را دریافت نمایند.

زمانی که رسیدگی به پرونده های مربوط به انواع دعاوی طلاق در دادگاه خانواده شروع شود، احضاریه الکترونیک برای زوجین ارسال می شود تا به این شکل در زمان مقرر در جلسات دادگاه حضور نمایند. دقت داشته باشید که در صورت تمایل می توانید حضور در دادگاه را به وکیل خود بسپارید. از سوی دیگر باید در نظر داشته باشید که در زمان تنظیم دادخواست طلاق لازم است مدارک لازم برای درخواست طلاق به آن پیوست شود. قاضی پرونده دادخواست و مدارک مربوط به آن را به دقت مورد مطالعه قرار خواهد داد.

در جواب به این سوال که برای درخواست طلاق غیابی باید کجا رفت؟ جا دارد عرض کنیم که فرد ملزم به حضور در تمامی جلسات دادگاه نیست. ممکن است یکی از زوجین تمایلی به حضور در جلسات دادگاه نداشته باشد و یا اینکه امکان حضور برای او فراهم نباشد. در صورتی که فرد مذکور برای دادگاه لایحه قضایی نیز تنظیم نکند، حکم دادگاه به صورت غیابی صادر می گردد. دقت داشته باشید که طلاق از طرف زن بسیار پیچیده است و به تبع آن در زمان طولانی تری به سرانجام می رسد؛ اما طلاق توافقی با سهولت بیشتری انجام می شود و مدت زمان رسیدگی به آن کمتر است.

لازم به ذکر است که هزینه درخواست طلاق باید به طور کامل پرداخت شود. این هزینه شامل حق الوکاله وکیل و تعرفه های دادرسی می شود. از سوی دیگر باید در نظر داشته باشید که هر یک از انواع طلاق دارای مراحل خاص خود هستند و ممکن است مدت زمان رسیدگی به آن ها متفاوت باشد. برای مثال طبق تجربه می توان گفت که طلاق از طرف زن با پیچیدگی بالایی همراه است و تنها وکلای خبره و مجرب می توانند زن را به اهداف تعیین شده برسانند؛ اما این مسئله برای طلاق توافقی صادق نیست.

برای درخواست طلاق باید کجا رفت

لزوم مراجعه به وکیل برای درخواست طلاق

در نظر داشته باشید که طلاق یک روند قانونی است که برای انجام آن لازم است از قوانین مربوطه و نیز روال قانونی انجام این کار اطلاعات کاملی را داشته باشید. اطلاعات یک وکیل مجرب و خبره در این زمینه می تواند راهگشا باشد. همواره شما می توانید با دریافت مشاوره حقوقی از بهترین وکیل طلاق در تهران دانش حقوقی خود را در زمینه انواع دعاوی طلاق افزایش داده و راه مطلوب تری را در پیش بگیرید. همچنین استخدام وکیل باعث می شود تا فرآیند طلاق با سهولت بیشتری به انجام برسد.

وکیل سال های زیادی از عمر خود را صرف رسیدگی به پرونده های طلاق کرده است و می تواند تمامی حقوق شما در این زمینه را احقاق نماید. از سوی دیگر باید در نظر داشته باشید که سابقه درخشان یک وکیل گویای تجربیات گران بهای وی است. لازم است به سراغ آن دسته از وکلا بروید که در زمینه حقوق خانواده، طلاق و مهریه به تخصص لازم رسیده باشند و بتوانند فرد را در کمترین زمان ممکن به اهداف تعیین شده برسانند. در واقع وکیل اجازه نخواهد داد که اقدامات عجولانه و پر مخاطره ای از موکل سر بزند.

برای درخواست طلاق باید کجا رفت

کلام آخر

از اینکه صبوری به خرج داده و ما را تا پایان مقاله همراهی نمودید از شما کمال تشکر را داریم. در این مقاله تلاش کردیم تا به این سوال پاسخی جامع دهیم که برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ و سپس به بیان موضوعاتی حقوقی مرتبط با همین سوال پرداختیم. مطالب مهمی را در خصوص ثبت دادخواست الکترونیکی در دفاتر خدمات قوه قضائیه بیان کردیم و پس از آن نیز مراحل رسیدگی به پرونده در دادگاه را مورد ارزیابی قرار دادیم. اکنون که به پایان مقاله رسیده ایم از شما درخواست می کنیم که تجربیات و نظرات خود را با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا