مسائل حقوقی

هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر+ قوانین مرتبط ⚖️

بسیاری از افراد برای گرفتن حکم تخلیه بابت مستاجران ملک خود، سوالاتی دارند. یکی از این موارد هزینه های مربوط به گرفتن وکیل است. در این باره باید برخی اصول را در نظر داشته باشید تا برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر، دچار ضرر مالی نشوید. در این مطلب قصد داریم درباره فاکتورهای موثر بر هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر صحبت کنیم. اگر این مورد برای شما نیز سوال است پس حتما تا انتها مطلب ما را همراهی کنید.

حکم تخلیه چیست؟

ابتدا بیایید درباره دو مفهوم موجر و مستاجر بیشتر صحبت کنیم. همانطور که می دانید در تعاریف حوزه املاک، فردی که ملکی را اجاره می دهد، موجر نامیده می شود. در مقابل، فردی که در یک خانه اجاره ای سکنی می گزیند، مستاجر نامیده می شود. ممکن است گاهی بین صاحب خانه و فرد اجاره نشین درباره زمان تخلیه، توافقی صورت نگیرد. در این حالت فردی که مالک خانه است با مراجعه به مراکز قانونی مانند شورای و یا دادگاه اقدام به کسب حکم تخلیه می کند.

مستاجر باید به خوبی بندهای موجود در حکم تخلیه را چک کرده و به آن ها عمل کند. در غیر این صورت فرد صاحب ملک می تواند نسبت به گرفتن حکم تخلیه اقدام کند. به طور معمول افراد صاحب خانه و افراد متقاضی خانه اجاره ای به موجب یک قرارداد اقدام به انجام برخی تعهدات نسبت به هم و البته منزل خود می کنند. احتمالا می دانید که یکی از شرایط صحت داشتن قرارداد اجاره، برخورداری این قرارداد از زمان مشخص می باشد. در صورتی که قرارداد تمدید نشود، احتمالا صاحب خانه از مستاجر خواهد خواست که از خانه بلند شود.

دادرسی دستور تخلیه و هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

دعاوی حقوقی هر کدامشان دارای انواع مختلفی هستند و حکم تخلیه یکی از انواع آن ها است. برای بررسی هزینه های مربوط به دعاوی حقوقی باید به موارد مختلفی توجه کرد. در صورتی که در این دعاوی شاهد صدور حکم محکومیت باشیم، هزینه های مربوط به عواملی مانند دادرسی، کارشناسی و حق الوکاله را باید در نظر گرفت. در چنین شرایطی هزینه های مذکور برعهده محکوم علیه پرونده است. اما در صورتی که برای این پرونده، وکیل داشته اشید و این پرونده کارش به صدور حکم تخلیه بکشد، طبق یک تعرفه مشخص حق الوکاله را باید از مستاجر دریافت کرد.

سوالی که در اینجا پیش می آید این است که وکیل برای گرفتن حکم تخلیه چقدر دستمزد می گیرد؟ همین ابتدای کار به شما بگوییم که نمی توان یک مبلغ کلی را در این باره عنوان کرد. چرا که این مبلغ معمولا حالتی توافقی دارد. بهتر است که به منظور تعیین هزینه های وکیل به صورت قطعی، اقدام به عقد یک قرارداد اصولی کنید. در این صورت حتی اگر پرونده به نتیجه ای نرسد، طرف دیگر قرارداد، هزینه های شما را پرداخت می کند.

بهترین کار این است که به منظور حل مشکل تخلیه مستاجر بدون دردسر، از یک وکیل حرفه ای استفاده کنید. با این حال همین ابتدای کار بگوییم که سریع ترین راه، گرفتن حکم تخلیه است. معمولا هزینه هایی که وکلا در این شرایط دریافت می کنند، توافقی و درصدی است.

دادرسی دستور تخلیه و هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

وکیل تخلیه کیست و هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر

بعد از صحبت هایی درباره قرارداد صاحب ملک و مستاجر و هزینه های مربوط به حکم تخلیه، حال نوبت به بررسی یک مفهوم مهم به نام وکیل تخلیه می رسد. به فردی که در زمینه مشکلات حقوقی مختلف از دانش کافی برخوردار است و می تواند از حق موکل خود در دادگاه های مختلف، از جمله دادگاه های ملک و املاک دفاع کند، وکیل تخلیه می گویند. نیازی به توضیح نیست که گرفتن حکم تخلیه از سوی وکیل تخلیه، مستلزم آن است که فرد به خوبی به اصول حقوقی در این باره واقف باشد. در صورتی که به یک وکیل تخلیه کاربلد مراجعه کنید، خواهید دید که در هزینه ها و وقت شما صرفه جویی می شود.

شاید برای شما هم سوال باشد که به چه کسی وکیل تخلیه مستاجر گفته می شود؟ فردی را می توان با این نام صدا کرد که آگاهی کاملی درباره قانون عام مانند قوانین مدنی داشته باشد. او باید بدلیل برخورداری اش از دانش حقوقی کافی، بتواند موکل خود را به حقی که از او ضایع شده است برساند. او با استفاده از دانش بالای خود یک دادخواست حرفه ای تنظیم می کند و به منظور فراهم شدن امکان تنظیم دادخواست باید قاضی را راضی کند. در ادامه درباره صفر تا صد قانون تخلیه مستاجر برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

تخلیه مستاجر و قوانین مربوط به آن

در این قسمت از مقاله هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر قصد داریم به بررسی قوانین مربوط به تخلیه مستاجر بپردازیم. سران قوا طبق آخرین مصوبه های خود تحت عنوان قانون جدید تخلیه مستاجر، تحولات خاصی را در این قانون اعمال کرده اند.

مواردی که دست شما را برای تخلیه ملک دارای مستاجر باز میگذارد به شرح زیر هستند:

  • در صورتی که مهلت قرارداد اجاره نامه تمام شده باشد و مستاجر حاضر به جمع کردن اسباب و اثاثیه خود نباشد.
  • مستاجر تعهد کافی را نسبت به پرداخت اجاره نامه نداشته باشد. به بیان بهتر صاحب ملک را بابت پرداخت اجاره نامه اذیت کند.
  • مستاجر استفاده درست و قانونی از ملک نداشته باشد. به بیان بهتر از ملک برای موارد غیرقانونی و خلاف شرع استفاده کند.
  • درصورتی که فرد مستاجر بدون هماهنگی با صاحب خانه اقدام به دراختیار قراردادن خانه برای شخص دیگری کند.
تخلیه مستاجر و قوانین مربوط به آن

وکیل تخلیه چه اقداماتی انجام می دهد؟

کمی قبل تر اشاره کردیم ک به منظور گرفتن حکم تخلیه، بهترین گزینه گرفتن وکیل تخلیه است. البته که همین وکیل برای رسیدن به این مهم باید برخی گام ها را طی کند. مهم ترین این گام ها به شرح زیرند:

  • اولین گام به شورای حل اختلاف مربوط می شود. او باید به سراغ این مرکز قانونی به منظور گرفتن حکم تخلیه برود. او به این نهاد قانونی مراجعه کرده و دادخواست را در آنجا مطرح می کند.
  • نوبت به تشکیل پرونده می رسد. در این مسیر باید مدارک لازم ارائه شوند. وکیل تخلیه وابسته به دانش و تجربه خود فرم دادخواست را پر می کند و به منظور بررسی و انجام فرایند احراز هویت تحویل می دهد.
  • در این مرحله نوبت به آن می رسد که پرونده تشکیل شده به شعبه ای تعیین شده است ارسال شود. باید مبلغی معادل رهن پرداخت شده از سوی مستاجر به حساب دادگستری ریخته شود. سپس بعد از کسر مبالغ اجاره و سایر مبالع مشابه به حساب مستاجر بازگردانده می شود.
  • این مرحله آخرین گام بوده و نوبت در این مرحله به صدور حکم تخلیه می رسد. وکیل تخلیه باید ابتدا به سراغ منشی برود و حکم تخلیه را بگیرد. سپس این حکم باید دراختیار قسمت اجرای احکام قرار بگیرد. به دنبال این اتفاق به مستاجر گوشزد می شود که طی 72 ساعت ملک را تخلیه کند. در صورتی که مستاجر در این بازه زمانی اقدام به تخلیه خانه نکند، باید اقدام به گرفتن حکم اجرایی کرد.

قرارداد فسخ اجاره قبل از تحویل و شرایط آن

عقد های لازم دارای انواع مختلفی هستند و یکی از آن ها، عقد اجاره است. یعنی امکان اینکه طرفین قرارداد را فسخ کنند وجود ندارد. مگر اینکه شرایط قانونی فسخ قرارداد فراهم باشد. به طوری که با این شرایط امکان برهم زدن یک جانبه قرارداد فراهم باشد. انواعی از خیارات قانونی ممکن است به عنوان شرایط قانونی فسخ یک معامله تلقی شوند.

مهم ترین دلایلی که سبب می شوند فرد مستاجر پیش از تحویل گرفتن ملک اقدام به فسخ قرارداد کند به شرح زیرند:

  • فراهم بودن امکان و پیش بینی حق فسخ قرارداد
  • اجاره نامه برای هریک از دو طرف
  • تحویل ندادن عین مستاجره یا ملک
  • بروز هرگونه اقدام خلاف قانون درباره شرط فعل در اجاره
  • مستاجره یا ملک به برخوردار از عیب در عین هستند.
قرارداد فسخ اجاره قبل از تحویل و شرایط آن

برای گرفتن حکم تخلیه باید چه مدارکی ارائه کرد؟

در صورتی که قصد دارید برای گرفتن حکم تخلیه به شورای حل اختلاف بروید، باید برخی مدارک را همراه داشته باشید. مهم ترین این مدارک عبارتند از؛ اصل سند مالکیت، اصل مدارک شناسایی، اصل قرارداد اجاره نامه، اصل وکالت نامه معتبر (در صورت استفاده از وکیل تخلیه).

خوب است در انتهای مطلب هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر، چندین توصیه مهم را به شما مخاطبین عزیز متذکر شویم. بدیهی است که افراد زیادی تحت عنوان وکیل در سطح شهر شاغل باشند. اما در صورتی که قصد دارید کارهای حقوقی مهم، مانند گرفتن حکم تخلیه را پیش ببرید، حتما از یک وکیل حرفه ای استفاده کنید. یک وکیل حرفه ای با مراحل مختلف دعاوی حقوقی آشناست و به خوبی می تواند د ربرابر مستاجر ناسازگار از حق شما دفاع کند. این امر سبب می شود که بتوانید به خوبی از حق خود در دادگاه های حقوقی مختلف دفاع کنید.

کلام آخر

درباره هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه مستاجر توضیحات کاملی را خدمت شما عزیزان ارائه کردیم. شاید داشتن یک خانه اجاره ای به ظاهر منبع درآمد غیرفعال و خوبی باشد. اما در صورتی که این منبع درامد غیرفعال به یک مستاجر ناسازگار برسد، شاید گره کار تنها از سوی یک وکیل تخلیه خیلی خوب باز شود. به همین دلیل تلاش کردیم در این مطلب درباره وظایف یک وکیل تخلیه خوب صحبت کنیم. در بخش دیگری از مطلب نیز درباره گام هایی که این وکیل باید بردارد، صحبت کردیم. از اینکه ما را تا انتهای مطلب همراهی کردید از شما ممنونیم.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 5 =

دکمه بازگشت به بالا