مسائل حقوقی

لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک چیست؟✔️ نکات مهم

شاید بسیاری از شما درباره لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک سوال داشته باشید. همچنین ممکن است اصلا شناختی درباره معنا و مفهوم و کاربرد آن نداشته باشید. این را بدانید که این لایحه، همانطور که از نامش برداشت می شود، برای زمانی است که قصد دارید ملک و یا هر واحد ساختمانی دیگری را خریداری کنید. این لایحه مشخص می کند که افراد خریدار ملک باید در خصوص خرید ملک اقدام به تنظیم سند کنند و مشخص شود که ملک به نام خریدار شده و سندش به نام خریدار است. در این مطلب درخدمت شما هستیم تا صفر تا صد لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک را برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.

نگاهی به لایحه دفاعیه الزام به تنظیم سند به خسارت تاخیر

این که ما در قرارداد خود اقدام به مطالبه خسارت تاخیر کنیم، این امر چندان شکل قانونی ندارد. در صورتی که سند رسمی به نام فردی که ملک را خریداری کرده است تنظیم نگردد، رویه الزام به ملک قابل استماع نبوده و نمی توان انتظار شنیده شدن آن را در دادگاه داشت. حتما می دانید که به دنبال خرید یک ملک، یک قرارداد بین دو طرف بسته می شود. طبق موارد ذکر شده در این قرارداد علاوه بر مبلغی که باید هنگام تنظیم سند پرداخت شود، باید در صورتی که بعد از گذشت زمان خریدار مبلغ را پرداخت نکرد، مبلغ خسارت تاخیر را نیز بپردازد.

در این صورت باید خریدار در دادگاه حضور پیدا کند. او باید در این مکان قانونی اثبات کند که تعهد و خسارت تعیین شده مسئولیتی است که برعهده طرف مقابل است. به طوری که امکان اینکه دادگاه گام های بعدی را برای گرفتن خسارت به نام او طی کند. در ادامه درباره موضوع مهمی به نام مراحل دفاع و الزام به تنظیم سند ملک قولنامه ای صحبت خواهیم کرد.

مراحل دفاع در دعوای اثبات وقوع معامله و لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک

در صورتی که سوال دارید که مهم ترین مراحل در این باره کدامند، بدانید که این مراحل به شرح زیرند:

  • ایرادات شکلی: نمی توان درخواست الزام به تنظیم سند رسمی را امری درست دانست. چرا که مبنای این خواسته خیلی مشخص نیست. معمولا خریدار باید درخواست منتقل کردن رسمی مالکیت خود را یادآور شود. دومین خواسته ای که باید در این باره درنظر گرفته شود، تسلیم یا تحویل مبیع است. آنچه که ماده 637 قانون مدنی مشخص می کند، معنای تسلیم این است که مبیع به مشتری داده شود. به طوری که از تصرفات متمکن باشد. سومین خواسته ای که باید در این باره در نظر داشته باشید، قلع و قمع مستحدثات است.
  • دفاع ماهوی: دادگاه می تواند صوری یا مبهم بودن نامه مورد ادعا دادخواست را تشخیص دهد. به بیان بهتر صوری یا مبهم بودن آن کاملا واضح است. این لایحه مشخص می کند که فرد باید در دادگاه استدعا کند که به درخواست او با توجه به مشکلات شکلی رسیدگی شود.
مراحل دفاع در دعوای اثبات وقوع معامله و الزام به تنظیم سند رسمی ملک

صفر تا صد موضوع الزام به تنظیم سند ملک قولنامه ای

حتما می دانید که در دنیای امروز املاک بسیاری بین افراد خریدار و فروشنده به فروش می رسند. آنچه بدیهی است این است که از طریق قولنامه و یا مبایعه امکان انتقال ملک فراهم است. یکی از موادی که در در قولنامه ها باید ذکر شود این است که فرد به منظور به نام زدن ملک باید در مدتی که تعیین می شود در دادگاه حاضر شود. اما بنا به برخی دلایل ممکن است فرد نتواند در مدت مشخص شده در دادگاه حضور پیدا کند.

مهم ترین دلایلی که سبب می شوند افراد برای موضوع مربوطه در دادگاه حاضر نشود به شرح زیرند:

  • پشیمانی خریدار از خرید ملک
  • بروز اختلاف حساب
  • افزایش هزینه ملک بعد از انعقاد قرارداد
  • و…

در چنین شرایطی تنها راهی که پیش روی خریدار است این است که در دادگاه حضور پیدا کند. فردی که به عنوان خریدار در این باره شناخته می شود باید اقدام به تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند ملک قولنامه ای کند. در صورتی که این دادخواست از سوی خریدار علیه فروشنده تنظیم شود، دادگاه موظف است به پرونده رسیدگی کند.

همه چیز درباره رای وحدت رویه الزام به تنظیم سند رسمی ملک

در بحث اثبات مالکیت چند موضوع مختلف وجود دارد. یکی از مهم ترین این موضوعات را می توان بحث تنظیم سند رسمی دانست. آنچه که تحت عنوان رای وحدت الزام به تنظیم سند رسمی شناخته می شود، ماده ای قانونی است که صدور آن به سال 1371 بازمیگردد. می توان اسناد را به طور کلی به دو دسته عادی و رسمی تقسم بندی کرد.

اگر بخواهیم تعریفی درباره این اسناد ارائه کنیم به شرح زیر این کار را انجام می دهیم:

  • اسناد عادی: این سند ها به گونه ای هستند که برای انعقاد آن ها نیازی نیست به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید. طبیعی است که این سند ها نسبت به سند های رسمی دارای اعتبار کمتری باشند.
  • اسناد رسمی: حتما الان مفهوم این اسناد را فهمیده اید. این اسناد به برگه های قانونی گفته می شوند که در دادگاه و زیر نظر افراد قانون تنظیم می شوند.

از رای وحدت می توان به عنوان یکی از مهم ترین آرایه حکم قانون یاد کرد و مرجع صدور آن هیئت عمومی شعب دیوان عالی است. در برخی موارد احتمال صدور رای متناقض وجود دارد. در این هنگام احتمال صدور رویه قضایی رای وحدت وجود دارد.

متن مربوط به لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک

بد نیست به منظور آشنایی بهتر شما با این لایحه، قرار است نمونه متنی را در این باره شرح بدهیم. به متن زیر دقت کنید:

ریاست محترم شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان …… با عرض ارادت و کمال احترام در ارتباط با پرونده شماره …… به منظور دفاع از حق و حقوق موکل به استحضار می رساند:

وکیل های محترم اقدام به مطرح کردن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی قطعات … و … و … از … اصلی نزد دادگاه کرده اند. با توجه به وضعیتی که این ملک با استناد به آمار های اطلاعات ثبت املاک شهرستان …. دارد، این ملک از بازداشتی متفاوتی برخوردار است. با استناد به موارد مذکور از دداگاه محترم درخواست رسیدگی به منظور انتقال رسمی ملک به خواهان آن را دارم. در انتهای مقاله به شما خواهیم گفت که دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی چه زمانی باید وضع شود؟

متن مربوط به لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک

بررسی چند ماده قانونی مرتبط با دفاعیه اثبات مالکیت

باتوجه به لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک، برای دادخواست الزام به تنظیم سند باید به چند ماده قانونی توجه کرد. مهم ترین این مواد قانونی و توضیحات آن ها به شرح زیرند:

  • ماده 35: طبق این قانون فرد مدعی مالکیت ملک باید اسناد مربوطه را ارائه کند. در غیر این صورت، چنانچه چیزی خلاف آن ثابت شود امکان تخصیص ملک به او وجود ندارد.
  • ماده 37: در صورتی که فرد متصرف ادعای مالکیت بر ملک را در زمان های گذشته داشته باشد، تا زمانی ملک برای اوست که سندی بر علیه ادعای او مطرح نشود. در صورتی که ملک به شکل غیراصولی به فرد رسیده باشد، مالک باید با پیمودن گام های اصولی اقدام به تنظیم سند برای خود کند.
  • ماده 22: این قانون مشخص می کند که دولت مالک ملک را تنها آن فردی که نامش روی سند است می داند. به بیان بهتر فردی که به عنوان مالک اصلی تلقی می شود، فردی است که در سند از او نام برده شده است.
  • ماده 47: ضروری است که اسنادی به نام شخص خریدار، در مناطقی که اداره ثبت و تنظیم اسناد وجود دارد، ثبت و تنظیم شود.

چه زمانی باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را مطرح کرد؟

این دادخواست زمانی مطرح می شود که فروشنده ملک به هر دلیلی اقدام به تنظیم سند برای ملک فروخته شده نکند. در چنین شرایطی فرد خریدار باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را به دادگاه ارائه می کند.

درباره این دادخواست باید چند نکته مهم را ذکر کرد از جمله:

  • برای دادخواست الزام به تنظیم باید به سراغ دادگاه محل اقامت بروید.
  • برای تنظیم این دادخواست باید هزینه ای معادل 3.5 درصد ارزش ملک را پرداخت کنید.
  • در صورتی که قصد محاسبه هزینه دادرسی را دارید، باید ارزش منطقه ای ملک را درنظر بگیرید.
  • در کنار مطرح کردن دادخواست الزام به تنظیم سند بهتر است اقدام به مطرح کردن سایر خواسته ها نیز کنید.
  • نیاز به توضیح نیست که به منظور مطرح کردن دادخواست الزام به تنظیم سند باید از دلایل کافی و قابل استناد بهره مند باشید.
چه زمانی باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را مطرح کرد؟

کلام آخر

در این مطلب به طور کامل درباره لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک برای شما صحبت کردیم. دعاوی مربوط به ملک یکی از رایج ترین دعاوی حقوقی بوده که همواره کار افراد شاکی و متهم را به دادگاه می کشاند. در مسیر تنظیم قرارداد و سند و البته در مسیر انجام کارهای انتقال سند در دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک ممکن است مواردی سبب بروز اختلاف بین طرفین معامله شود. در چنین شرایطی فرد باید با ارائه مدارک قابل استناد به دادگاه مراجعه کند. امیدواریم با خواندن این مطلب به خوبی درباره لایحه الزام به تنظیم سند رسمی ملک اطلاعات کاملی را در این زمینه بدست آورده باشید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =

دکمه بازگشت به بالا