نفقه فرزند دختر تا چند سالگی است؟✔️【محاسبه و نحوه پرداخت】
فرقی نمی کند که در چه جامعه ای زندگی می کنید. در تمامی جوامع بشری حفظ و تنظیم خانواده دارای اصول خود است. افراد با تجربه موقعیت های مختلف به این اصول تنظیم خانواده می بایست پاسخ دهند و این امر به حفظ کانون گرم این اجتماع ارزشمند کمک می کند. هنگامی که زوجین تصمیم به فرزند آوری می کنند باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشند که تمامی نیاز های فرزند را برآورده سازند و برای پرورش فرزند نیز بکوشند حال نیاز های فرزند شمال چه چیز هایی می شود، نفقه فرزند شامل خورک، پوشاک، مسکن و دیگر نیاز های متعارف می باشد، باید این نکته را نیز ذکر کنم که حق اولاد بر فرزند یکی از مهمترین حقوقی می باشد که در قانون بسیار به آن اشاره شده است، یکی از این حقوق نفقه فرزند است که در مورد دختر و پسر با یکدیگر تفاوت دارد، مقاله ای که نیز در مقابل شما می باشد درباره نفقه فرزند دختر ات سوالی که برای اکثر افراد پیش می آید این است که نفقه فرزند دختر تا چند سالگی است؟ اگر درباره نفقه فرزند دختر و حداکثر سنی که باید پرداخت شود سوال دارید، این مطلب را از دست ندهید.
نفقه به چه معناست؟
کمی قبل تر اشاره کردیم که ورود به زندگی مشترک وظایف مختلفی را برای زن و مرد به همراه دارد. هر یک از طرفین ازدواج باید به منظور گرم نگه داشتن کانون خانواده به وظایف شرعی و قانونی خود عمل کنند. یکی از ابتدایی ترین و البته اساسی ترین حقوقی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر دارا هستند، نفقه است. تا زمان معینی این وظیفه از سوی مرد خانواده باید نسبت به فرزند و همسر انجام شود. اما بد نیست ابتدا تعریفی از نفقه ارائه کنیم.
طبق ماده 1107 قانون مدنی، نفقه به تمامی هزینه هایی گفته می شود که زن در طول زندگی به آن ها نیاز دارد. به بیان بهتر، نفقه پیش نیاز برخورداری زن از یک زندگی بی دردسر است. البته که در این باره باید به یک نکته بسیار مهم دیگری هم توجه داشت. آن هم اینکه تعریف نفقه فقط محدود به زن نیست. بلکه فرزندان مرد را نیز در بر می گیرد. به بیان دیگر مرد علاوه بر نگهداری از فرزندان، نسبت به پرداخت هزینه های آنان نیز باید کوشا باشد.
نفقه فرزند دختر تا چند سالگی است؟
فرقی نمی کند که زن و مرد ازدواج موقت یا دائمی کرده باشند، حتی ممکن است صاحب فرزند شده باشند. نکته حائز اهمیت این است که والدین و در وهله اول پدر باید نفقه فرزند خود را پرداخت کند. اما موردی که باید به آن اهمیت زیادی داد این است که برای پرداخت نفقه باید از اصول قانونی خاص این موضوع تبعیت کرد. نمی توان میزان نفقه را تعیین کرد. پدر خانواده چه در یک زندگی عادی صاحب فرزند شده باشد و چه فرزندی را از طریق رابطه نامشروع صاحب شده باشد، موظف به پرداخت نفقه است.
در پاسخ به سوال نفقه فرزند دختر تا چند سالگی است؟ این وظیفه پدر در قبال فرزندان به سن و سال خاص و جنسیتی مشخصی محدود نیست. اما درباره دختران باید گفت که تا زمانی که به خانه بخت نرفته اند، پدر باید نفقه آن ها را بدهد. حال اینکه یک دختر در چه سنی ازدواج می کند، بسته به عوامل مختلفی دارد. به بیان بهتر، مدت زمانی که پدر موظف به پرداخت نفقه دخترش است، وابسته به سن ازدواج دخترش است.
برای مشاوره با بهترین وکیل نفقه در تهران کلیک کنید!
آیا فرزند خوانده نیز مشمول دریافت مخارج است؟
این سوالی است که بسیاری از افراد درباره فرزند خوانده ها مطرح می کنند. در کشور ایران قانونی به نام قانون حمایت کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست در سال 1392 مصوب شده است. در این قانون صفر تا صد آنچه که برای به سرپرستی گرفتن فرزند خوانده ها باید بدانید آمده است. مرد با مطالعه این مواد قانونی به خوبی از وظایف خود درباره فرزد مدنظر برای فرزند خوانده آگاه می شود.
البته تبصره ماده 53 قانون حمایت از خانواده نیز در این باره حرفی برای گفتن دارد. این تبصره قانونی بیان می کند که فرزند خوانده مانند سایر فرزندان، مستحق دریافت نفقه است. در صورتی که پدر حقی را برای او در نظر نگیرد، او می تواند حقوق خود را مطالبه کند.
آیا فرزند متولد شده از رابطه نامشروع نیز مشمول نفقه است؟
کمی قبل تر درمورد وظایفی که پدر و مادر نسبت فرزندی که حاصل دائمی است دارند، صحبت کردیم. اما آیا فرزند متولد شده از رابطه نامشروع مشمول دریافت نفقه است؟ همچنین دانستید که یکی از این حقوق به نفقه مربوط می شود. اما نکته دارای اهمیت این است که نگاهی به ماده 1167 قانون مدنی نفقه بندازیم. طبق این قانون در صورتی که یک فرزند از رابطه نامشروع زن و مرد متولد شود، به دلیل اینکه ناشی از زنا بوده، نمی تواند هیچ حقوقی را تحت عنوان نفقه از پدر و مادر طلب کند.
این ماده تا مدت ها بستر را برای بحث و چالش باز کرده بود. تا اینکه دیوانعالی کشور، اقدام به صدور یک رای وحدت رویه در این باره کرد. صدور این رای سبب شد که مشکلات فراوان ناشی از عدم الحاق طفل به پدرش به پایان برسد. این قانون درباره فرزندانی که حاصل زنا هستند، این گونه صحبت می کند؛ در صورتی که طفلی طی عمل زنا متولد شود، از نگاه عرف این فرزند به پدرش تعلق دارد. بنابراین پدر باید تمامی تکالیف پدری خود را در این باره انجام دهد. تکالیفی چون نفقه، حضانت، گرفتن شناسنامه و غیره باید هرچه سریع تر از سوی پدر به سرانجام برسند.
نفقه فرزند دختر چگونه باید پرداخت شود؟
متوجه شدیم که پرداخت نفقه فرزند دختر مختص بازه سنی خاصی نیست. بلکه صرفا به زمان ازدواج دختر مربوط است. نفقه فرزندان به مجموعه هزینه هایی گفته می شود که شخص برخوردار از حضانت فرزندان، باید پرداخت کند. این هزینه ها به مواردی مانند مسکن، البسه، غذا و غیره مربوط می شوند. شاید بسیاری از افراد مفهوم نفقه همسر را با نفقه فرزندان یکی بدانند. اما این را بدانید که کاربرد نفقه برای همسر و فرزند متفاوت است. نفقه همسر باید تا زمان در قید حیات بودن هر یک از طرفین پرداخت گردد. اما نفقه فرزندان این گونه نیست.
فرزندان تا زمانی که خودشان به منبع درآمدی نرسیده باشند، می توانند اقدام به دریافت نفقه کنند. به علاوه اینکه تا زمانی که پدر در قید حیات باشد و قادر به پرداخت نفقه باشد، نفقه فرزندان باید پرداخت شود. اما در صورتی که پدر در قید حیات نباشد، باید جد پدری فرزند اقدام به پرداخت نفقه کنند. اما در صورتی که جد پدری هم در کار نباشد، درنهایت مادر باید نفقه فرزندان را پرداخت کند. این را بدانید که بی توجه به دختر و یا پسر بودن فرزند، نفقه باید به صورت یکسان پرداخت شود.
محاسبه نفقه فرزند دختر؟
پس از سوال نفقه فرزند دختر تا چند سالگی است؟ چگونگی تعیین میزان این نفقه، سوالی است که بسیاری از افراد نزد کارشناسان حقوقی مطرح می کنند. حقیقتا تعیین میزان نفقه فرزند طی یک سری سلسله مراتب تعیین می شود. فرقی نمی کند که فرزند بالای 18 سال باشد یا هنوز به این رده سنی نرسیده باشد. دادگاه خانواده اقدام به ارجاع این مسئله به کارشناس مربوطه می کند. کارشناس ابتدا پدر را از نظر توان مالی بررسی می کند.
او تعیین می کند که این پدر از نظر توان مالی خود، تا چه حد توانایی پرداخت هزینه های مسکن، خوراک، پوشاک و غیره را داراست. نیازی به توضیح نیست که هزینه های مربوط به یک کودک سالم را نمی توان با یک کودک بیمار یکی دانست. به علاوه اینکه باید درنظر گرفت که محل زندگی فرزند کجاست؟
آیا می توان ادعا کرد که هزینه های زندگی در تهران با این هزینه ها در روستا برابر است؟ معلوم است که کودک ساکن یک روستا مخارجی به مراتب کمتر دارد. البته که نفقه دهنده و نفقه گیرنده ممکن است درباره آن به دادگاه مراجعه کنند. به طوری که گیرنده نفقه ممکن است درخواست مبلغ بیشتر کند و برعکس. یعنی دهنده نفقه ممکن است به سراغ دادگاه برای کاهش میزان نفقه برود.
میزان نفقه فرزند پس از طلاق چقدر است؟
شاید بسیاری از افراد به اشتباه تصور کنند که بعد از طلاق مادر باید هزینه های فرزند را پرداخت کند. این درحالیست که حتی در صورت طلاق پدر و مادر، این والد مرد فرزند است که باید هزینه های او را تامین کند. هزینه هایی که پدر بعد از طلاق برای فرزند پرداخت می کند، درست حکایت موضوعی است که کمی قبل تر شرح دادیم. یادتان باشد که نوع طلاق هیچ تاثیری بر نفقه کودک ندارد. مهم نیست که شکل طلاق توافقی است یا رجعی؟
حال این سوال پیش می آید که چگونه نفقه فرزند دختر را مطالبه کنیم؟ اولین گامی که در مسیر مطالبه نفقه فرزند باید بردارید، این است که به سامانه ثنای سایت عدل ایران بروید. بعد از اینکه عضو این سایت شدید، باید اقدام به تنظیم دادخواست مطالبه حق فرزند کنید. البته باید این کار به کمک یک وکیل متبحر انجام شود. در گام بعدی باید به سراغ یکی از شعب دادگاه خانواده بروید. در نهایت در پی دعوت قاضی، اظهارت پدر و فرزند شنیده می شود و میزان نفقه سنجیده می شود.
کلام آخر
در این مطلب درباره به طور کامل به این سوال که نفقه فرزند دختر تا چند سالگی است؟ پاسخ دادیم. صاحب فرزند شدن یکی از شیرین ترین اتفاقات زندگی است که هم پدران و هم مادران را حسابی خوشحال می کند. اما این خوشحالی نباید جلوی فکر کردن درباره وظایف پدرانه را بگیرد. وظایفی که نفقه یکی از مهم ترین آنهاست. به طوری که هم برای فرزندان حاصل از ازدواج عادی و هم برای فرزندان حاصل از روابط نامشروع باید در نظر گرفته شود. امیدواریم با خواندن این مطلب به خوبی درباره اینکه فرزندان دختر چه حقوقی بابت نفقه دارند اطلاعات کافی را بدست آورده باشید. از اینکه ما را تا انتهای مطلب همراهی کردید از شما عزیزان ممنون و سپاسگزاریم.